ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ» Ή ΑΛΛΙΩΣ… ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καλαμάτα 12 Μαΐου 2014 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ» Ή ΑΛΛΙΩΣ… ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Προς:
1/κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
       2/κ.κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων
********************

Στο παρά πέντε των δημοτικών- περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών και επειδή παντού υπάρχουν όρια, το Υπουργείο Οικονομικών προέβη, σε απαράδεκτη δραματική μείωση της εκλογικής αποζημίωσης, για την απασχόληση του δικηγόρου σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, με τρεις (3) κάλπες, με μεγάλο αριθμό υποψηφίων και με σταυροδοσία, χωρίς εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και υπέρ 18ωρη ημερήσια εργασία και στις δύο Κυριακές.
Αφού η Ελληνική Πολιτεία «βρήκε» τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, «βρήκε» τους δικηγόρους (και όχι μόνο αυτούς) και ζητάει από αυτούς ως «είλωτες» να αποδεχθούν τη χορήγηση «φιλοδωρήματος» αντί ουσιαστικής αποζημίωσης. Εκλογικής αποζημίωσης που φανερώνει την από μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πλήρη απαξίωση τόσο του δικηγορικού λειτουργήματος όσο και του θεσμικού ρόλου του δικαστικού αντιπροσώπου.
Είναι πρωτοφανές, ως προς τους διορισμένους εντός του νομού της επαγγελματικής τους δραστηριότητας δικηγόρους, να τους καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές, αντί αμέσως μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Είναι πρωτοφανές, να μην καταβάλλονται οδοιπορικά για τις εκλογές στις 25-5-2014.
Η εκλογική αποζημίωση για να έχει αντίκρισμα θα έπρεπε να καταβληθεί με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης και να επανακαθορισθεί το ύψος ημερήσιας αποζημίωσης στα 115,00 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει σαφές στην Ελληνική Πολιτεία ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα πανθομολογούμενα δίκαια αιτήματά μας, θα πρέπει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσει ότι τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές στις 25-5-2014, να μη μεταβούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν τους καταβάλλει τα οδοιπορικά για τις εκλογές αυτές.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κωνσταντίνος Αλεξ. Μαργέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου