ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Με κλειδάριθμο και ΙΒΑΝ η πληρωμή εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων

Την επόμενη Δευτέρα 26 Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων 50.000 εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματειών εφορευτικών επιτροπών που μετέχουν στις εκλογές και οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν εκτός νομού. Για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους στο Taxisnet (κλειδάριθμο), αλλά και το διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
Η διαδικασία που ακολουθείται φέτος με την καταβολή των αποζημιώσεων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματειών εφορευτικών επιτροπών συνολικού ύψους 38 εκατ. ευρώ είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες χρονιές όταν και η πληρωμή γινόταν από τις εφορίες.

Φέτος τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διαχώρισαν σε δύο κατηγόριες τους διενεργούντες τις εκλογές:
Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται 10.000 έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι που κινήθηκαν εκτός νομού για να μετέχουν στις εκλογές οι οποίοι και προπληρώθηκαν τα οδοιπορικά και την εκλογική τους αποζημίωση μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.
Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται 50.000 περίπου έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείςπου δεν κινήθηκαν εκτός νομού για να μετέχουν στις εκλογές και οι οποίοι θα πληρωθούν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με μια διαδικασία που γίνεται σε τρία βήματα.
Τα τρία βήματα
1) Το πρώτο μέρος της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε χθες για τους μετέχοντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Μαΐου για όσους θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές και στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει πως ο δικαστικός αντιπρόσωπος συμπληρώνει χειρόγραφα δύο φόρμες στις οποίες εγγράφει τα στοιχεία του και τα στοιχεία των γραμματέων του. Στις φόρμες συμπληρώνεται το όνομα, το επίθετο, τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου, το τηλέφωνο του και τον κωδικό αρμοδιότητας (2 = Αντιπρόσωπος Δικαστικής Αρχής, 3 = Γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής, 4 = Διερμηνέας ). Ο δικαστικός αντιπρόσωπος υπογράφει τις φόρμες και τις σφραγίζει. Την πρώτη φόρμα την παραδίδει στο Πρωτοδικείο (ήδη έγινε αυτό χθες) και τη δεύτερη τη σφραγισμένη από τη δικαστική αρχή την κρατάει.
2) Από σήμερα Δευτέρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να συμπληρώσουν το αρχείο Excel του Παραρτήματος Ι με τα ίδια στοιχεία που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο προσέχοντας να μην κάνουν λάθος και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges@gsis.gr. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα συλλέξει και θα μεταφορτώσει τα στοιχεία των δικαστικών αντιπροσώπων και θα τα διασταυρώσει με τα στοιχεία που θα της κοινοποιήσουν τα Πρωτοδικεία, ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των δικαιούχων.
3) Από μεθαύριο Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενεργοποιήσει ειδική ιστοσελίδα στο Τaxisnet η οποία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία τη Δευτέρα 26 Μαΐου. Οι έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς θα μπαίνουν στη σελίδα αυτή με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο Taxisnet (κλειδάριθμους). Προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση οι δικαιούχοι θα πρέπει  να γνωρίζουν τον αριθμό του IBAN του προσωπικού τους λογαριασμού. Θα συμπληρώσουν το σχετικό νούμερο στην αίτηση καταβολής αποζημίωσης και εν συνεχεία θα την υποβάλουν. Το αργότερο μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να πιστωθεί το σχετικό ποσό στους λογαριασμούς τους.
Υπενθυμίζεται πως η εκλογική αποζημίωση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου