ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ

ΘΕΜΑ:   «…Κύριε Διευθυντά, ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ..»
(ή αλλιώς: Η ανυπαρξία οποιασδήποτε ουσιαστικής αναφοράς στον δίκαιο αγώνα 45.000 δικηγόρων, στον ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ).
………………
«Κύριε Διευθυντά,»
         Την στιγμή που το δικηγορικό λειτούργημα βάλλεται κατά τρόπο πιθανώς ανεπανόρθωτο.
    Όταν πλήττεται ο λειτουργηματικός χαρακτήρας του επαγγέλματος μας και εμπορικοποιείται η δικηγορία.
      Όταν πλήττεται ο μαχόμενος δικηγόρος, υπερασπιστής των δημοκρατικών και των συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη απέναντι στην καταπίεση που εκπορεύεται από κάθε μορφής εξουσία.
       Όταν δικαιώματα και κατακτήσεις  δεκαετιών ανατρέπονται.
       Όταν τα ασφαλιστικά μας ταμεία καταρρέουν.
       Όταν πλήττεται το δικαίωμα του πολίτη για ταχεία και αποτελεσματική έννομη προστασία.
      Όταν καταργείται το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη να αποζημιώνεται .
       Όταν προωθούνται μέτρα αποκλειστικώς και μόνον υπέρ της μονοπωλιακής άσκησης δικηγορίας από μεγάλα γραφεία και μεγάλες δικηγορικές εταιρίες.
       Όταν ευτελίζονται οι αμοιβές των δικηγόρων προς ¨ανακούφιση¨ των προϋπολογισμών των Τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγάλων εταιριών.
        Όταν τίθεται σε μέγα κίνδυνο η υπόσταση των Συλλόγων μας δια της καταργήσεως των εσόδων τους.
         Όταν απειλείται η συντριβή των δικηγόρων μέσω της εξοντωτικής, άδικης και άνισης φορολογικής μεταχείρισης τους προς τέρψη εκείνων που έχουν αναλάβει την εργολαβία της εφαρμογής των μνημονίων στοχοποιώντας τους δικηγόρους.
         Όταν είναι αδύνατο πλέον σε μεγάλο αριθμό δικηγόρων να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά και αυτά τα έξοδα για την λειτουργία των γραφείων τους.
Τότε:
Αποτελεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ η αναφορά σε ¨τρεις γραμμές¨ ή και η μη αναφορά, συστηματικώς και σκοπίμως, στον τύπο του ΚΕΝΤΡΟΥ, έντυπο και ηλεκτρονικό, των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δικηγόρων (της αποχής μας, των συγκεντρώσεων, των καταλήψεων) και η μηδενική αναφορά στα δίκαια αιτήματά μας.
Γι’ αυτούς δεν υπάρχουμε!

«Κε Διευθυντά…»
Αισθάνομαι ειλικρινά την ανθρώπινη ανάγκη να διαμαρτυρηθώ και να καταγγείλω την ανωτέρω προσβλητική για όλους τους συναδέλφους, όλων των Συλλόγων,  συμπεριφορά των μέσων ¨ενημέρωσης¨ ΤΟΥ (=κτητικό) ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ και ας πνιγεί και αυτή η πράξη διαμαρτυρίας όπως όλες οι άλλες που έχουμε έως σήμερα πραγματοποιήσει, ατομικά ή συλλογικά.
        Τέλος, ¨κε Διευθυντά¨,
ΑΣ ΛΑΒΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ότι όχι μόνον υπάρχουμε αλλά και ότι θα συνεχίσουμε ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ, τον αγώνα μας, διότι είναι ΔΙΚΑΙΟΣ.
       Υ.Γ. Τιμής ένεκεν «…κε Διευθυντά των ΝΕΩΝ…», στέλνω πρώτα σε εσάς τις παρούσες ¨ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ¨, δεδομένου ότι διαβάζω την εφημερίδα ΜΑΣ, από το 1978 (χωρίς ούτε μία ημέρα διακοπή…).
                                                        Κόρινθος, 7-11-2012
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
 http://www.dsc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου