ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  με αρ. 39/2012
 Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι με την από 27-11-2012 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, αποφασίστηκε :
1.- Η κήρυξη αποχής διαρκείας των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου (Δ.Σ.Ζ.) από τα καθήκοντά τους από σήμερα Τρίτη, 27-11-2012 και εφεξής.
Τις ημέρες της αποχής θα ισχύει το πλαίσιο που έχει καθοριστεί με την από 16-11-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και όπως αυτό έχει γνωστοποιηθεί με τις υπ’αρ.36 και 37 ανακοινώσεις του Συλλόγου μας, με μοναδική εξαίρεση την υπογραφή και κατάθεση δικογράφων πάσης φύσεως, η οποία και θα επιτρέπεται κατά το διάστημα αυτό. Κατά το διήμερο της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου 2012 θα ισχύει απαρέγκλιτα το πλαίσιο αποχής το καθορισμένο από την Ολομέλεια των Προέδρων, χωρίς καμιά εξαίρεση.
2.- Η παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Ζ., όπως προτείνει ανάλογη μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δικηγόρων πανελλαδικά κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων στην Κομοτηνή, στις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου 2012, τονίζοντας την ανάγκη εκδηλώσεως συντονισμένων αντιδράσεων και όχι εφησυχασμού και επανάπαυσης του δικηγορικού σώματος στα σχεδιαζόμενα μέτρα κατά των Δικηγόρων και των Ελλήνων πολιτών.
3.- Η παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. του Δ.Σ.Ζ., όπως επανεξετάσει την κατάσταση και λάβει αποφάσεις αμέσως μετά τη διεξαγωγή της ανωτέρω Ολομέλειας, εναρμονιζόμενο με τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει μετ’ αυτήν, σε συνδυασμό και με τις νεώτερες αποφάσεις της ΄Ενωσης δικαστών και εισαγγελέων περί συνεχίσεως ή μη των κινητοποιήσεων από 8-12 και εφεξής.
4.- Οι Δικηγόροι Ζακύνθου διαμαρτυρόμαστε :
- Για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τα οποία ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων με το Ν. 4093/2012 (3ο Μνημόνιο) και με αντισυνταγματικές διαδικασίες εσπευσμένα εξειδικεύονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα οποία, με πρωτοφανή βιαιότητα και αγριότητα, οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον, αφήνοντας στο απυρόβλητο την οικονομική ολιγαρχία της χώρας.
- Για τις συνεχείς επιβαρύνσεις των πολιτών, ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων, κατά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη (διπλασιασμός του δικαστικού ενσήμου, αυξημένα παράβολα υπέρ του δημοσίου στα ένδικα μέσα, για την υποβολή μηνύσεων κ.ά., αύξηση του ποσοστού μετατροπής των χρηματικών ποινών σε 110%, πενταπλασιασμός των μεγαροσήμων κλπ.), που μεθοδικά αποδυναμώνουν και αποστερούν το Συνταγματικό τους Δικαίωμα να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ανεμπόδιστα και χωρίς ταξικούς φραγμούς. Η Δικαιοσύνη από καταφύγιο των ασθενέστερων, καθίσταται πλέον «είδος πολυτελείας» για ολοένα και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού και προνόμιο των ολίγων και οικονομικά ισχυρών.
- Γιατί επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των Δικαστών, με απώτερο στόχο την πλήρη ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης, ενώ οι αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων συρρικνώνονται δραματικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον ολοένα δυσμενέστερο και αυταρχικότερο.
- Γιατί διαπιστώνεται, ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει μεθοδευμένα στοχοποιηθεί, αφού καθημερινά ψηφίζονται νόμοι που πλήττουν βάναυσα το επάγγελμα του Δικηγόρου, με απώτερο στόχο την εξαθλίωση και τη φίμωση της ανεξάρτητης φωνής των Δικηγόρων (κατάργηση παραστάσεων των Δικηγόρων στα συμβόλαια, πολλαπλή συρρίκνωση της Δικηγορικής ύλης σε ποινικές και αστικές υποθέσεις κλπ.).
- Γιατί με το σχεδιαζόμενο φορολογικό νομοσχέδιο πλήττονται, ιδίως, οι νέοι Δικηγόροι που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία, αφού το όποιο μικρό εισόδημά τους θα διατίθεται εξ ολοκλήρου για την πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών τους, πράγμα που θα οδηγήσει χιλιάδες νέους Δικηγόρους στη διακοπή ή αναστολή άσκησης του επαγγέλματός των.
- Γιατί τελικά, με την ολομέτωπη επίθεση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων κατά του δικηγορικού λειτουργήματος, απαξιώνεται ευθέως η ιδέα και η απονομή της Δικαιοσύνης, με άμεση αντανάκλαση στην αποδυνάμωση και τον περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.
(τ.Σ.Υ.)
Σπυρίδων Διον. Καλογερίας
http://www.dszak.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στη Ζάκυνθο που επέλεξε να κρατήσει κι αυτή σκληρή στάση και όχι τις σποραδικές χαζοαποχές που ουδέποτε επέφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα!
    Δεν είναι μόνη της. Είναι πλέον 6 οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που διαφοροποιήθηκαν κι αποσπάστηκαν από το άρμα της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή