ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 9-12-2012 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Παρά την εντολή που έδωσε ο Άρειος Πάγος για περικοπές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που απέχουν από τα καθήκοντά τους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ψήφισε ομόφωνα να παρατείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ευελπίδων σε έντονα φορτισμένο κλίμα, οι εισαγγελείς δήλωσαν στην πλειοψηφία τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρόλο που, όπως αναφέρθηκε, έχουν ήδη ασκηθεί 100 περίπου πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών πρώτου και δεύτερου βαθμού για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν εκκρεμείς παλαιότερες υποθέσεις, και όχι υποθέσεις της περιόδου των τελευταίων δικαστικών κινητοποιήσεων, που άρχισαν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Λέγεται μάλιστα ότι οι δικαστές που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις δέχθηκαν πιέσεις από τους επιθεωρητές, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι, αφού οι δικαστές δεν ανεβαίνουν στην έδρα το τελευταίο διάστημα, έχουν τουλάχιστον χρόνο να τελειώσουν με τις παλαιότερες εκκρεμότητες.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου