ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων ......


Ρουπακιώτης:«Μας πάτησαν στο λαιμό»

«Μας πάτησαν στο λαιμό»... Αυτή είναι μία μόνο από τις σκληρές φράσεις που χρησιμοποίησε για τους δανειστές ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου για τους δικηγόρους.

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων από την τρόικα: «Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι αδιαφορεί εάν τον αποκαλούν «υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

Παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την παράσταση δικηγόρων στην υπογραφή συμβολαίων και στην έμμισθη σχέση δικηγόρων διαφέρουν από εκείνους που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ο κ.Ρουπακιώτης επεσήμενε ότι : «Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίνει η επιτροπή η οποία έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές κι αν έχουν ήδη επιβληθεί».

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση:
-Είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή σε όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 για την επαρχία, με εξαίρεση τα συμβόλαια που αφορούν χαριστικές δικαιοπραξίες (π.χ δωρεές, γονική παροχή κλπ). Αντίθετα, το μνημόνιο επιβάλλει κατάργηση υποχρεωτικότητας στην παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή.

-Σε ότι αφορά τον πωλητή, η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο.      
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Βγόντζας υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική ακόμα και η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για την αγοραπωλησία ακινήτου. «Δεν θα υπάρχει παράσταση δικηγόρου όταν ο πωλητής καταβάλλει 100 ή 150.000 ευρώ»; διερωτέθηκε ο κ. Βγόντζας.

"Κίνδυνος για τη δημοκρατία η Χρυσή Αυγή"

 «Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε», δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης κρατώντας αποστάσεις από την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων του νόμου Ραγκούση.

«Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο.  Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Ρουπακιώτης ήταν κατηγορηματικός και για το εάν πρέπει το κόμμα της Χρυσής Αυγής να τεθεί εκτός νόμου. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα , τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους», υπογράμμισε.

Ρουπακιώτης: «Ντράπηκα, ντράπηκα”

O κ. Ρουπακιώτης σχολίασε και τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της χώρας.
«Ντράπηκα, ντράπηκα», ανέφερε , επικαλούμενος την επίσκεψή του στα Χανιά. Δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει τις φυλακές «ποντικότρυπα μια φυλακή με 25 κρεβάτια και 38 κρατούμενους».
Σημειώνεται ότι ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας (που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012) προβλέπει για πρώτη φορά τόσο τη δυνατότητα συνεύρεσης κρατουμένων με συζύγους/συντρόφους, όσο και τη χρήση και πρόσβαση σε υπολογιστές και στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους. Επίσης, όπως προβλέπεται, στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας προστίθεται η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.
http://www.enikos.gr

2 σχόλια:

  1. αντί να λέτε αυτά τα βαρύγδουπα κ. υπουργέ, το καλύερο ήταν να είχατε παραιτηθεί ...

    ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ! Ίσως είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε και να τιμήσετε την στάση σας, έστω και τώρα, με το να λέτε ότι διαφωνείτε ! Αλλιώς δεν πείθετε κανέναν ...

    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το να λες 'μας πατανε στο λαιμο και ντρεπομαι" δυο πράγματα συμβαίνουν. Είτε είσαι ένα αδύναμο και γελοίο ανθρωπάκι, στο οποίο η αδυναμία υπερτερεί της όποιας ευαισθησίας είτε μας δουλεύεις κανονικά, σκεπτόμενος οτι ανοίγεις μια πορτούλα διεξόδου όταν οι συνάδελφοί σου θα σε φτύνουν. Επίσης δεν αποκλείεται να συντρέχουν και τα δυο μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή