ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΓΙΑΤΡΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τα αποτελέσματα:

Άρθρο 1: Περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Ναι: 173
Όχι: 120

Άρθρο 2: Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών, Ραφήνας.

Ναι: 148
Όχι: 139
Παρών: 6

Άρθρο 3: Ρυθμίζονται θέματα αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών συναφή με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνονται με τον παρόντα νόμο.

Ναι: 156
Όχι: 135
Παρών: 2

Άρθρο 4: Ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Παιδείας. Μείωση αποδοχών υπαλλήλων του Δημοσίου

Ναι: 146
Όχι: 121
Παρών: 26

Άρθρο 5: Καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες.

Ναι: 158
Όχι: 135

Άρθρο 6: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο,

Ναι: 173
Όχι: 120

Άρθρο 7: Εμπεριέχει την τροπολογία για την ένταξη του ασφαλιστικό ταμείου ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Περιλαμβάνονται τα επαγγέλματα των δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων.

Ναι: 136

Όχι: 143
Παρών: 14

Συνεπώς η τροπολογία για την ένταξη του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ δεν περνάει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε αποσύρει την τροπολογία για τον Αιγιαλό για να επανεξεταστεί, ενώ δεν αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία τελικά καταψηφίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα ελαφρώς τροποποιημένη.

Από την ΝΔ ισχυρίζονταν ότι υπήρξε πρόθεση του κ. Στουρνάρα να αποσύρει την τροπολογία, κάτι που δεν έγινε την τελευταία στιγμή, επειδή -όπως υποστηρίζουν- το ΠΑΣΟΚ απείλησε ότι θα καταψηφίσει συνολικά το νομοσχέδιο.

Το ΠΑΣΟΚ διέψευδε τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα και η εντύπωση που είχαν ήταν ότι θα αποσυρόταν η τροπολογία για να ξανασυζητηθεί.

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου