ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αριάδνη: Αναθέτουν στους συμβολαιογράφους, που τρίβουν τα χέρια τους, το έργο, για το οποίο δόθηκαν 44 εκ. το 2009!!!!


Δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους οι Συμβολαιογράφοι για το σύστημα "Αριάδνη", που τους αναθέτει την σύνταξη πράξεων για κάθε μεταβολή στη ζωή των πολιτών.
Ως μεσολαβητής ο συμβολαιογράφος θα πιστοποιεί την έκδοση άδειας γάμου, διαζυγίου ή ταφής προχωρώντας στην έκδοση αντίστοιχης πράξης που θα κοστίζει (για γάμους και διαζύγια) 50 ευρώ!
Σε μια εποχή λοιπόν που τα περισσότερα συμβολαιογραφικά γραφεία ήταν ένα βήμα πριν το λουκέτο, καθώς έχει πέσει κατακόρυφα ο αριθμός των αγοραπωλησιών και μεταβιβάσεων ακινήτων, οι Συμβολαιογράφοι εξασφάλισαν σίγουρη ύλη για τα γραφεία τους. Ο κόσμος να χαλάσει οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να παντρεύονται, να χωρίζουν και κυρίως... να πεθαίνουν!!
Να θυμίσουμε πως για το ίδιο εργο, που αναθετουν τώρα στους συμβολαιογράφους, δόθηκαν 44 εκατ ευρω το 2009!!!
Η δικαιολογημένη χαρά ολόκληρου του κλάδου είναι εμφανής στο δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και το οποίο έχει ως εξής:
"Κληθήκαμε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να βοηθήσουμε σε μια πανεθνική εκστρατεία για να απαλειφθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας στις συντάξεις ¨μαϊμού¨, στις συντάξεις που εισπράττονται από μη δικαιούχους, σε συντάξεις χηρείας που εισπράττονται και μετά την τέλεση νέου γάμου και σε μια σειρά άλλων δυσλειτουργιών που ταλανίζουν την Εθνική Οικονομία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που υπερβαίνουν σε κόστος το ποσό των 500.000.000 ευρώ ετησίως.

Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2012 δόθηκε συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη Βρούτση για την καθιέρωση του συστήματος «Αριάδνη».

Εμείς οι Συμβολαιογράφοι ενταγμένοι στη δημόσια λειτουργία με εναρμονισμένη πρακτική, ομοιόμορφα κατανεμημένοι σε ολόκληρη τη χώρα ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας να αναλάβουμε το έργο της ασφαλούς καταγραφής της πληροφορίας και της διανομής της μέσω της ηλεκτρονικής μας βάσης στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στην Γ.Γ.Π.Σ..

Ο Έλληνας πολίτης καλείται να αναπληρώσει την αδυναμία συλλογής των κρίσιμων πληροφοριών για την μεταβολή της προσωπικής και οικογενειακής του κατάστασης από την δημόσια διοίκηση, πλην όμως ούτε επιβαρύνεται τελικά οικονομικά για τις πράξεις αυτές αφού τα ποσά που καταβάλλει θα του επιστρέφονται απ’ τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ούτε θα αντιμετωπίζει πλέον από την 1-1-2013 την ανεπάρκεια των ασφαλιστικών φορέων για την κάλυψη των αναγκών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφού με το σύστημα ¨Αριάδνη¨ θα ενισχυθεί η τρέχουσα ρευστότητα των Ταμείων κατά ποσό που υπερβαίνει τα 300.000.000 ευρώ.

Ο Έλληνας συμβολαιογράφος, αφού του ζητήθηκε, διαθέτοντας τις γνώσεις, την αξιοπιστία και την ακεραιότητά του, ως δημόσιος λειτουργός, καθώς και την τεχνική υποδομή, αποτελεί τη λύση στην προσπάθεια μεταρρύθμισης σ’ αυτή τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα."

του/της Λίζα Νομικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου