ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη δικηγόρων


 Σε κατάληψη των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες δικηγόροι της πρωτεύουσας.
Οπως έλεγαν, διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό για τη στάση των μεγάλων παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι οποίες δεν δείχνουν καμία αγωνιστική διάθεση απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές για «άνοιγμα» του επαγγέλματος.
Στην υπόθεση αυτή είναι αλήθεια πρωτοστατούν το τελευταίο διάστημα κυρίως οι δικηγορικοί σύλλογοι της επαρχίας, τα μέλη των οποίων θίγονται περισσότερο από τις επιχειρούμενες αλλαγές (κατάργηση γεωγραφικών ορίων, ίδρυση δικηγορικών εταιρειών με δύο έδρες). Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων έχει πάρει στα χέρια της την υπόθεση αυτή. Οι εκλογές που έρχονται στο τέλος του μήνα θα καθορίσουν πολλά στο εσωτερικό ενός σώματος που απειλείται με «επαγγελματική περιθωριοποίηση», όπως πιστεύουν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου