ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Εξεγερμένοι δικηγόροι απ' όλη τη χώρα στη Βουλή


«Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας»: Μια πρωτοφανή κινητοποίηση διοργάνωσαν χθες οι δικηγόροι που συγκεντρώθηκαν απ' όλη την επικράτεια μπροστά στη Βουλή. Στην πολυπληθή και δυναμική διαμαρτυρία τους δεν συμμετείχε (μόνον) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Δεκάδες μέλη του όμως ήταν παρόντα.
Οι δικηγόροι, που ταξίδεψαν από όλες τις πόλεις της περιφέρειας, στη μία το μεσημέρι φώναζαν δυνατά, σκληρά συνθήματα μπροστά στη Βουλή, κρατώντας αυτοσχέδια χαρτονάκια και πανό με τις υπογραφές όλων των δικηγορικών συλλόγων. Ανάμεσά τους ήταν πρόεδροι απ' όλους τους δικηγορικούς συλλόγους αλλά και πολλοί νέοι δικηγόροι, που έλεγαν ότι «εμάς πλήττουν τα κυβερνητικά μέτρα. Οι νεότεροι δικηγόροι δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. Το μέλλον της δικηγορίας είναι δυσοίωνο».
Οι συγκεντρωμένοι υποστήριζαν ότι η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής που πλήττει κυρίως τους νεότερους, έγινε επειδή οι δικηγορικές αμοιβές κρίθηκαν «ακριβές» για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές και κατασκευαστικές εταιρείες. Τώρα θα δίνεται η δυνατότητα να συμφωνούν αμοιβές κάτω από τις νόμιμες (ελάχιστες), με αποτέλεσμα οι νέοι να προσφέρουν υπηρεσίες αντί πινακίου φακής. Δηλαδή, να κάνουν παράσταση στο δικαστήριο με αμοιβή 50 ευρώ.
Ελεγαν επίσης ότι τα κυβερνητικά μέτρα ευνοούν τις δικηγορικές εταιρείες- «χταπόδια», οι οποίες επεκτείνονται ορίζοντας έδρα σε μία πόλη και μέλη σ' όλη τη χώρα: «Διοργανώνουν δικηγορικά καρτέλ».
Συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ, κι ενώ ορισμένοι έσερναν και τη βαλίτσα τους, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή στο υπ. Οικονομικών και ακολούθως μπροστά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που με ανακοίνωση του Δ.Σ. δεν συμμετείχε στη διαμαρτυρία.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου