ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

..... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ !!! ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ....

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, επικεφαλής της Ωρας Δικηγόρων, διετέλεσε τάχα επί σειρά ετών πρώτος σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Παξινού και είναι δήθεν ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Γιάννης Αδαμόπουλος, επικεφαλής της Κοινωνίας των Δικηγόρων, εμφανίζεται ως «αντάρτης» της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Βερβεσός, επικεφαλής της Αλληλεγγύης Δικηγόρων και υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται ότι δεν μπορεί να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και σκέφτεται να αποσυρθεί από τις εκλογές για να αποφύγει τη «βέβαιη» συντριβή του από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναπαράγονται από υποψηφίους συμβούλους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μέσω facebook.

Στήιξη Ντόρας υπέρ Ζαφειρόπουλου

Όμως, είναι γνωστό ότι πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Παξινού δεν ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αλλά ο νυν ανθυποψήφιός του για την προεδρία του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος τυγχάνει στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και υποστηρίζεται από την πλειονότητα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν ουσιαστική επιρροή στον δικηγορικό κόσμο.

Μάλιστα, όπως διαδίδει στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ο μόνος λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει τυπικά ουδέτερος και δεν δίνει επισήμως το χρίσμα του κόμματος στον Γιάννη Αδαμόπουλο είναι γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος θα ακολουθούσε μετά βεβαιότητας το παράδειγμα της αδερφής του, Γεωργίας Ζαφειροπούλου, και θα προσχωρούσε αμέσως στο κόμμα της Ντόρας».

Πράγματι, υπέρ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός της Ντόρας Μπακογιάννη, αφού η «Ψηλή» θεωρεί ότι έχει μια μοναδική ευκαιρία να πάρει μέσα απ’ τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας τον μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο της χώρας.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι στον συνδυασμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συμπεριλαμβάνονται στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα οποία διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους σε θέσεις συμβούλων του ΔΣΑ, αλλά και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη, γεγονός που εκλαμβάνεται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ως ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δημήτρη Βερβεσό να αποσύρεται από τις εκλογές, στενός συνεργάτης του σχολίασε σκωπτικά: «Πολύ θα ήθελε ο κ. Ζαφειρόπουλος να αποσυρθούν από τις εκλογές τόσο ο κ. Βερβεσός όσο και ο κ. Αδαμόπουλος γιατί μόνο έτσι θα είχε ελπίδες να περάσει στον β’ γύρο! Στις μετρήσεις μας ο κ. Βερβεσός προηγείται των δύο “γαλάζιων” υποψηφίων ενώ επίσης ο κ. Αδαμόπουλος προηγείται του κ. Ζαφειρόπουλου».

Από το περιβάλλον του Γιάννη Αδαμόπουλου δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, αλλά περιορίστηκαν σε μια γενική τοποθέτηση: «Είναι λυπηρό να δίνεται η εικόνα ενός γαλάζιου “εμφυλίου” τη στιγμή μάλιστα που ο Γιάννης Αδαμόπουλος απευθύνεται στο σύνολο των δικηγόρων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών επιλογών. Σε μια εποχή που ο κλάδος μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε αυτοί οι οποίοι υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων μας, και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, θα κριθούν για το ύφος και για το ήθος τους».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου