ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΣ 6-2-2011

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση στις προτάσεις της Πολιτείας καθώς διαπιστώνεται ότι αυτές αφενός κινούνται ευδιάκριτα στην κατεύθυνση της νόθευσης του θεσμικού ρόλου και της μετατροπής του Δικηγόρου σε «επιχειρηματία», αφετέρου προδιαγράφουν την σταδιακή οικονομική εξαθλίωση και εν τέλει επαγγελματική περιθωριοποίηση ή έξοδο από το επάγγελμα, ενός μεγάλου τμήματος του σημερινού Δικηγορικού Σώματος.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η σπουδή και η απολυτότητα με τις οποίες επιχειρεί η Πολιτεία να προχωρήσει σε ουσιαστική κατάργηση των ελαχίστων δικηγορικών αμοιβών σε συνδυασμό με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών και της ίδρυσης εταιρειών μεταξύ Δικηγόρων διαφορετικών Συλλόγων, ενισχύει την άποψη ότι και αυτό το εγχείρημα εντάσσεται στην προσπάθεια αποδόμησης των κοινωνικών πυλώνων της οικονομίας και την παράδοση αυτής σε ακραίους «κανόνες» της αγοράς, καθʼ υπόδειξη συντελεστών της τελευταίας, που μοναδικό μέλημα έχουν την μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Άλλωστε, οι τελευταίοι και μόνο επιδεικνύουν συστηματικά και απροκάλυπτα το ενδιαφέρον τους για την άρση των ελάχιστων υποχρεωτικών ορίων αμοιβών, προσδοκώντας σε δραστική μείωση των σχετικών δαπανών τους, μέσω της απασχόλησης δικηγόρων, κυριολεκτικά «αντί πινακίου φακής» και δυστυχώς είναι, ομοίως, οι μοναδικοί που έχουν δυνατότητα να επιβάλλουν τους όρους στους συνεργαζόμενους Δικηγόρους.
Δυστυχώς διαπιστώνουνε ότι ο διάλογος και η κοινωνική διαβούλευση εκλαμβάνεται από την Κυβέρνηση ως επικοινωνιακό παιχνίδι, με στόχο τον απόλυτο αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Εξαντλώντας κάθε περιθώριο περαιτέρω διαβούλευσης με την Πολιτεία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος και την ιστορία του Δικηγορικού Σώματος, με διαδρομή πλέον των 150 ετών και παρακαταθήκη πολλών αγώνων για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών

Και αποφάσισε ομοφώνως

1) Αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και 14 Φεβρουαρίου 2011.

2) Συνέχιση της διακοπείσας σήμερα Ολομέλειας για τις 12.2.2011 στα γραφεία του Λ.Ε.Δ.Ε. (Αχαρνών 29 ) και ώρα 11π.μ.

3) Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα σε ώρα που θα ορισθεί σε εύλογο χρόνο.

4) Συλλαλητήριο των Προέδρων, των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών των Συλλόγων στη Βουλή κατά την δεύτερη ανάγνωση του Νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 11.2.2011 και ώρα 13.00.

http://www.kosmoslarissa.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου