ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου προέβη σε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας. Καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό) ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.
Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.
Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας.
Με την υπ’ αριθμ. D 321991/20-12-2016 επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών  Cecilia Wikstrοn ενημερωθήκαμε ότι η αναφορά μας έγινε παραδεκτή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας βάσει της καταγγελίας μας.
Επίσης υπεβλήθησαν τα στοιχεία που αποστείλαμε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Επιτροπή της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως θεματοφύλακες της νομιμότητας προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ όποιον και αν είναι αυτός για την ψήφιση νόμων που παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ε.Σ.Δ.Α.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα:
1.   Την καταγγελία που υποβάλλαμε στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Ελληνικό και Αγγλικό κείμενο)
2.   Την απάντηση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών

Εκ του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου


Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ι. Μπέσκος


Ο Αντιπρόεδρος

Αλέξανδρος Μανωλόπουλοςhttps://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=edd8bce2c3&view=fimg&th=1594a61acc2b5270&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_ixa4rvq03&safe=1&attbid=ANGjdJ9B8uIrJnLXQ_pklTwjqcO9CUY6B-e-Ds9YeziapI28eTUSu3_SuPSCR5fjG7avHZl3O-rvxEfDO0WETNwIkzMSCEHQ8BYk62asCKCHq92qtVF9Y1a0mmtpzeI&ats=1483011938902&rm=1594a61acc2b5270&zw&sz=w1366-h638

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου