ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου προέβη σε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας. Καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό) ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.
Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.
Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας.
Με την υπ’ αριθμ. D 321991/20-12-2016 επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών  Cecilia Wikstrοn ενημερωθήκαμε ότι η αναφορά μας έγινε παραδεκτή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας βάσει της καταγγελίας μας.
Επίσης υπεβλήθησαν τα στοιχεία που αποστείλαμε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Επιτροπή της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως θεματοφύλακες της νομιμότητας προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ όποιον και αν είναι αυτός για την ψήφιση νόμων που παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ε.Σ.Δ.Α.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα:
1.   Την καταγγελία που υποβάλλαμε στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Ελληνικό και Αγγλικό κείμενο)
2.   Την απάντηση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών

Εκ του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου


Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ι. Μπέσκος


Ο Αντιπρόεδρος

Αλέξανδρος Μανωλόπουλος



https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=edd8bce2c3&view=fimg&th=1594a61acc2b5270&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_ixa4rvq03&safe=1&attbid=ANGjdJ9B8uIrJnLXQ_pklTwjqcO9CUY6B-e-Ds9YeziapI28eTUSu3_SuPSCR5fjG7avHZl3O-rvxEfDO0WETNwIkzMSCEHQ8BYk62asCKCHq92qtVF9Y1a0mmtpzeI&ats=1483011938902&rm=1594a61acc2b5270&zw&sz=w1366-h638

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου