ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αποτίμηση ασφαλιστικού -Ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2017

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                               Αθήνα, 9/12/2016                              

Αποτίμηση ασφαλιστικού
Ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2017

To 2016 σημαδεύτηκε για το δικηγορικό σώμα από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία βίαιης ανατροπής του ασφαλιστικού καθεστώτος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Χωρίς αναλογιστική τεκμηρίωση και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, το δικηγορικό σώμα βρέθηκε προ της ψήφισης ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου με βασικό χαρακτηριστικό τον απροκάλυπτα δημευτικό και εισπρακτικό χαρακτήρα (σύνολο εισφορών 38,45% επί του εισοδήματος). Το νομοσχέδιο δεν διασφάλιζε την ανταποδοτικότητα εισφορών και παροχών. Δεν προστάτευε τους νέους και τους χαμηλοεισοδηματίες. Δεν προέβλεπε ανεισφορολόγητο ποσό.
Μπροστά στην επικείμενη απειλή της επαγγελματικής και προσωπικής του εξόντωσης, το δικηγορικό σώμα, με πρωτοφανή ομοψυχία, αποφάσισε μέσω των συλλογικών αντιπροσωπευτικών του οργάνων (Δικηγορικοί Σύλλογοι, Ολομέλεια) αποχή με αυστηρό πλαίσιο. Παράλληλα, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διεκδίκησης του δικηγορικού σώματος υπήρξαν δύο βασικές μεταβολές στο αρχικό νομοσχέδιο:α) προβλέφθηκαν, ως ασφαλιστική διευκόλυνση, χαμηλότεροι συντελεστές για τις εισφορές κύριας σύνταξης των νέων ασφαλισμένων (14% για τα πρώτα δύο έτη και 17% για τα επόμενα τρία έτη δραστηριότητας, αντί του πάγιου ποσοστού 20%) και β) για μεταβατική περίοδο 4 ετών, προβλέφθηκαν εκπτώσεις 50% στις οφειλόμενες εισφορές για εισοδήματα μέχρι 13.000 €, και για εισοδήματα από 13.001 € και άνω μειούμενες εκπτώσεις κατά 1% για κάθε επιπλέον 1.000 € εισοδήματος ως τις 58.000 €.
Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών ενδεικτικά: συνάδελφος με εισόδημα 10.000 € θα οφείλει για το 2017 συνολικές εισφορές 2.017,50€ (αντί  3.915€ βάσει της αρχικής πρόβλεψης)∙ συνάδελφος με εισόδημα 13.000 € θα οφείλει για το 2017 συνολικές εισφορές 2.586,75 € (αντί 4.933,50 € βάσει της αρχικής πρόβλεψης), συνυπολογιζομένης της εισφοράς ΟΑΕΔ.
Οι νομοθετικές αυτές μεταβολές δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος, ούτε αποτελούν διασφάλιση για το μέλλον των συναδέλφων. Η επαγγελματική μας  ζωή δεν τελεί υπό προθεσμία.
Επειδή όμως είναι ανάγκη να γίνει νηφάλια αποτίμηση των μέχρι σήμερα εξελίξεων στο ασφαλιστικό, ακολουθεί σε συνοπτική μορφή η αποτίμηση των αλλαγών και η αντιπαραβολή των αρχικών προβλέψεων του κυβερνητικού σχεδίου και του νομοθετικού καθεστώτος όπως διαμορφώνεται σήμερα.
Στα παραπάνω συνημμένα αρχεία μπορείτε να δείτε αναλυτικά την αποτίμηση του ασφαλιστικού και τις αλλαγές, το τελικό κείμενο του νέου ασφαλιστικού νόμου όπως ισχύει σήμερα καθώς και το αρχικό προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


1 σχόλιο:

  1. Πάρτε μια νόμιμη δάνειο έχει πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους που χρειάζεται χρήματα.
    Άτομα που έχουν ανάγκη από ένα δάνειο ανησυχούν περισσότερο για την πίστωση και την ασφάλεια.
    Μου ανησυχείτε αν επικοινωνήσετε μαζί μου τώρα σας ικανοποίηση με τις οικονομικές ανάγκες σας επειδή είμαι έννομο δανειστή διαπιστευμένο από το σπίτι των δανειστών. Για μου δάνειο επιτόκιο είναι 3% και
    Αν σας ενδιαφέρει να πάρει οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μου.
    Εδώ είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: lucastrid123@gmail.com
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή