ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΠ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο facebook του συναδέλφου και βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτου καθώς και αυτή του Προέδρου του Δ.Σ. Σερρών Π. ΚαρίπογλουΨηφίστηκε!
Η διάταξη που προβλέπει ότι τις αρχαιρεσίες (εκλογές) των συνδικαλιστικών σωματείων, των συνεταιρισμών, των ΕΒΕ κτλ (και γενικά όπου είναι υποχρεωτική η παρουσία νομικού για τη διενέργεια των εκλογών) θα διεξάγονται εις το εξής ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (αντί για δικαστές), ψηφίστηκε και μάλιστα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία!
Πρόκειται για προσωπική μου επιδίωξη (εξαγγελθείσα ήδη με την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, τον Οκτώβρη του 2015) και προσωπική μου πρωτοβουλία.
Μέγιστη και ολόθερμη ήταν η συμβολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, σε όλα τα επίπεδα: επιστημονικό, συνδικαλιστικό, ηθικό. Στήριξη παρείχε, εκτός του Δ.Σ. Σερρών και ο Δ.Σ. Δράμας, με ανακοίνωση υπέρ του άρθρου, καθώς και οι ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΔΣΑ – ΔΣΘ – ΔΣΠ.
Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστώ θερμά (και αν ξέχασα κάποιους, ας με συγχωρήσουν).
Τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΟΦΕΙΛΩ στην παρούσα ηγεσία του ΥπΔικ, δηλ. τον ΓΓ, Γιώργο Σάρλη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή (καθώς και στην επιστημονική ομάδα του Υπουργείου). Ο Υπουργός δέχθηκε εξαρχής την διάταξη που πρότεινα ως κάτι αυτονόητο (που πραγματικά είναι!) και την υποστήριξε ως την ψήφισή της ως τέτοια! Αντιπαρήλθε όλες τις πιέσεις που δέχθηκε αυτές τις ημέρες (που δεν ήταν λίγες...) λέγοντας χαρακτηριστικά “εμμένω στη διάταξη του άρθρου 52 για τις εκλογές” και έτσι φτάσαμε στην ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία!


Μετά απο επιμονη προσπάθεια 2-3 ατόμων και με το θάρρος που χαρακτηρίζει τον Υπουργό Κοντονή , ο οποίος επέμεινε μεχρι τέλους , πετύχαμε σημερα να ψηφιστεί το αρ 52 . Η διάταξη που ικανοποιεί ενα πάγιο αίτημα των δικηγορων . Την ανάληψη της ευθύνης διεξαγωγής των εκλογων στα συλλογικά όργανα .
Να αποδώσουμε τα εύσημα στον συνάδελφο βουλευτή , Γιαννη Θεοφυλακτο , για την εργασια , την προσπάθεια , την διαβούλευση , τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός !
Να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , που βοήθησαν με τον τροπο τους (Ερση Φωτοπουλου , Ρωξανη Κωστατζικη , Δημητρη Αγγελακοπουλο ) . Τον συνάδελφο ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσυνης , Γιώργο Σάρλη .
Τελος ολους τους βουλευτές των λοιπών κομμάτων , που κατάλαβαν τα επιχειρήματα μας και συνέβαλαν στην ψήφιση της διάταξης . Σ αυτους θα αναφερθώ εν καιρώ .
Δυστυχως , απο την προσπάθεια αυτη , παρα τις εκλησεις μας , έλαμψε δια της απουσίας της η Συντονιστική μας Επιτροπή . Ψηφίσματα υπερ της διάταξης εξέδωσε μονο ο Δικηγορικος Συλλογος Σερρων και ο Δικηγορικος Συλλογος Δραμας .
Αυτα προς το παρον 


1 σχόλιο:

  1. Are you looking for free YouTube Subscribers?
    Did you know you can get them ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

    ΑπάντησηΔιαγραφή