ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΠ.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Διαμαρτυρία δικαστών σε Κοντονή επειδή τους απέκλεισε από δικαστικούς αντιπροσώπους

Σύμφωνα με νομοσχέδιο ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές των Επιμελητηρίων, Σωματείων, κ.λπ. θα  διορίζονται πλέον αποκλειστικά μόνο δικηγόροι και όχι δικαστικοί λειτουργοί, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα

Έντονα διαμαρτύρεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για τον αποκλεισμό των δικαστών (δικαστικών αντιπροσώπων) που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τις εκλογές στα Επιμελητήρια, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Σωματεία και τις Ενώσεις προσώπων.  

Σύμφωνα με νομοσχέδιο ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές των Επιμελητηρίων, Σωματείων, κ.λπ. θα  διορίζονται πλέον αποκλειστικά μόνο δικηγόροι και όχι δικαστικοί λειτουργοί, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ακόμη, η ΕΔΕ επισημαίνει την αντίθεση που υπάρχει στη φιλοσοφία του αποκλεισμού των δικαστών από τις εκλογές των Σωματείων, κ.λπ.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕ ότι η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ως επιχείρημα για την επίμαχη ρύθμιση που αποκλείει τους δικαστές από της εν λόγω εκλογές αναφέρει την  «αποφόρτισή τους από δευτερεύοντα καθήκοντα, ώστε να μείνουν προσηλωμένοι στο κύριο δικαιοδοτικό τους έργο».

Αντίθετα, η έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αναφέρει  «ξεκάθαρα» ότι   σκοπό της προτεινόμενης διάταξης (ρύθμισης) είναι η  αύξηση της δικηγορικής ύλης, προσθέτει η ΕΔΕ.

Τέλος, η ΕΔΕ θεωρεί αναγκαία την επανεξέταση του ζητήματος από την πλευρά του   υπουργού  Δικαιοσύνης και ζητεί την επίσπευση της συνάντησης του με το Διοικητικό της Συμβούλιο της εν λόγω Ένωσης.
ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου