ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΠ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

(Του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ της 16ης .12.2016)

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών εκφράζει την ολόθυμη υποστήριξή του στη πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης , κ. Κοντωνή ,  ο οποίος εισήγαγε στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο  με το οποίο για πρώτη φορά ικανοποιείται το από πολλών ετών αίτημά του δικηγορικού κόσμου , να συμμετέχουν οι δικηγόροι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων .
Η συμμετοχή των δικηγόρων στις εκλογές των συλλογικών οργάνων , διασφαλίζει την εγκυρότητα και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αυτών , λόγω της εμπειρίας και της εν γένει επάρκειάς τους . Ταυτόχρονα απεμπλέκει τους δικαστικούς λειτουργούς και τους αφήνει απερίσπαστους στο έργο της εκδίκασης των υποθέσεων και της ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης  .
Αναφορικά δε με την ανακοίνωση της Ένωσης των Δικαστών και Εισαγγελέων , ότι οι Δικαστές συμμετέχουν σε πολλές επιτροπές του Δημοσίου αμισθί και ότι , εφόσον ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη , θα απέχουν από τη συμμετοχή τους σ αυτές , επισημαίνουμε ότι και οι Δικηγόροι συμμετέχουμε αμισθί σε δεκάδες επιτροπές του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. , μάλιστα σε κάποιες από αυτές προεδρεύουμε (επιτροπές διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων Ν. 4013/2011) και ουδέποτε εξαρτήσαμε τη συμμετοχή μας στις επιτροπές αυτές από οποιοδήποτε αντάλλαγμα .
Σε μια εποχή κρίσης και ανεργίας , σε μια εποχή που οι νέοι δικηγόροι , καταξιωμένοι επιστήμονες , αναγκάζονται να αλλάξουν επάγγελμα ή να μεταναστεύσουν , πρωτοβουλίες σαν και αυτή μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και να επαναφέρουν την αισιοδοξία .
Εκφράζοντας λοιπόν την πίστη μας ότι ο Υπουργός θα εμμείνει, όπως δημόσια εκφράστηκε , στην ψήφιση της διάταξης ως έχει στη Βουλή , δηλώνουμε και την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε τις ευθύνες διεξαγωγής και των εκλογών αυτών με την ίδια επιτυχία και σοβαρότητα που διεξάγουμε τόσα χρόνια τις δημοτικές , εθνικές , περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου