ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κύριοι συνάδελφοι,

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας αποφάσισε τη διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 138 του ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων), στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να δηλώσετε αφενός τη συμφωνία σας ή μη στο κατατεθέν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και αφετέρου το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί τα μέλη του να προσέλθουν και συμμετάσχουν μαζικά στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί για τους Δικηγόρους Πειραιά, στα γραφεία του Δ.Σ.Π. (Ηρώων Πολυτεχνείου, αριθ. 47) στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 από τις 7 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.
Οι επιχειρούμενες από την κυβέρνηση τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έχουν ως σκοπό την σαφώς αντισυνταγματική και μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατάργηση της δημοσιότητας, προφορικότητας και αμεσότητας της πολιτικής δίκης, την επιδείνωση της θέσης των οφειλετών και των φορέων πρόνοιας και δημόσιας ασφάλισης προς αποκλειστικό όφελος των τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ ουδόλως θίγονται τα εξαιρετικά υψηλά παράβολα υπέρ του Δημοσίου που καθιστούν έως αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου στο σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έχει εναντιωθεί η συντριπτική πλειοψηφία του νομικού κόσμου της χώρας (Δικηγόροι, Δικαστές, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές).
 
Οι Δικηγόροι, ως ανεξάρτητος παράγοντας στην απονομή της Δικαιοσύνης, ως συλλειτουργοί αυτής, αλλά και ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των πολιτών, αρνούνται την επιχειρούμενη κατάλυση  κάθε έννοιας δίκαιης δίκης και περαιτέρω καταρράκωσης της οικονομικής κατάστασης των ήδη σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών τους. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνει όχημα εξυπηρέτησης  στενά οικονομικών συμφερόντων, αντίθετων με την ευημερία και το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των ρυθμών της.
 
Καλούμε όλους τους φορείς, αλλά και κάθε πολίτη σε συμπόρευση στον δίκαιο αγώνα μας προκειμένου οι πρωτοφανείς αλλαγές σε βάρος κάθε έννοιας νομικού πολιτισμού, που έχουμε ως κοινωνία κατακτήσει έως σήμερα, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την κατάθεση του σχεδίου τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, να μην γίνουν νόμος του κράτους. 
    
                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης                                  Παναγιώτης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου