ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Δ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 00
Τηλ.: 25210 - 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ: 25210 - 55332, 55455
http://www.dsdr.gr    •     e-mail: info@dsdr.gr

Δράμα 14-12-2014

Φίλες και φίλοι

Πιστεύω πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε βρίσκεται στην ηγεσία ενός θεσμού, όταν αυτός συμπληρώνει εκατό έτη ζωής, εκατό έτη αδιάλειπτης παρουσίας στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική ζωή ενός τόπου, στην ιστορική διαδρομή των ανθρώπων που συνέδεσαν το βίο τους με τις δοκιμασίες, τις αγωνίες και τις επιδιώξεις μιας πατρίδας που την υπερασπίστηκαν, πολέμησαν γι αυτήν και με κάθε μέσο και τρόπο επεδίωξαν την ανάπτυξη και την πρόοδό της.
Έτυχε σε εμένα να αναλάβω την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας φέτος, το 2014, έτος κατά το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας συμπληρώνει εκατό έτη ζωής, εκατό έτη συμμετοχής στα πάσης φύσεως δρώμενα της πόλης και του Νομού της Δράμας.
Η πόλη μας, ο νομός μας, η πατρίδα μας είναι τόπος μαρτυρικός, με ανθρώπους που λόγω προσφυγιάς, μετανάστευσης, λόγω πολλών κατακτητών που πέρασαν και επεδίωξαν την προσάρτησή ή την υποδούλωσή του, δοκιμάστηκαν σκληρά και βίαια στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα και κατέβαλλαν ιδιαίτερα ακριβό τίμημα, προκειμένου να επιτύχουν την ελευθερία τους και την πρόοδο της πατρίδας τους.
Οι Δικηγόροι, αδιάσπαστο κομμάτι αυτού του τόπου και των ανθρώπων του, συμμετείχαν άλλοτε σαν απλοί στρατιώτες και άλλοτε ως επικεφαλείς, στους αγώνες των δραμινών, τόσο στις δύσκολες ημέρες της ανάγκης, όσο και στις περιόδους της ειρήνης και της προσπάθειας για ανάπτυξη, για ένα καλλίτερο αύριο. Είτε ως πολιτικά πρόσωπα επιλεγμένα από τους συμπολίτες τους, από τον πρώτο Δήμαρχο της απελευθερωμένης Δράμας, τον Ιούλιο του 1913, Δικηγόρο Ιωσήφ Μποχοράτσι, είτε ως πνευματικοί καθοδηγητές, καλλιτέχνες, μελετητές της ιστορίας του τόπου τους, όπως ο αείμνηστος Βασίλης Πασχαλίδης, είτε ως υπερασπιστές του δικαίου και των βασικών δικαιωμάτων όλων των συνανθρώπων τους, οι Δικηγόροι της Δράμας ήταν και είναι ένα σημαντικό τμήμα της καθημερινότητας, αλλά και ένα σημείο αναφοράς στα πεπραγμένα όχι μόνο της Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της. Τιμώντας το λειτούργημά τους, οι Δικηγόροι της Δράμας, υπηρέτησαν και υπηρετούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες της δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη, από θέση ανεξάρτητη, όπως οφείλουν, πάντα εντός των πλαισίων που επιβάλλει ο θεσμικός και κοινωνικός τους ρόλος. Ο ρόλος αυτός λοιπόν σήμερα, που οι επιχειρούμενες πρωτοφανείς αλλαγές στην διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας, οδηγούν στην σαφώς αντισυνταγματική και μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατάργηση της δημοσιότητας και της προφορικότητας της πολιτικής δίκης, την επιδείνωση της θέσης των οφειλετών και των φορέων πρόνοιας και δημόσιας ασφάλισης προς αποκλειστικό όφελος των τραπεζικών και πιστωτικών ιδρυμάτων, τη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών παραβόλων υπέρ του Δημοσίου για την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, επιβάλλει στους Δικηγόρους, που έχουν αναλάβει έναν αγώνα ενάντια σε όλα τα παραπάνω, να δραστηριοποιούνται και να αγωνίζονται με κάθε μέσο, προκειμένου να αποτρέψουν την καταρράκωση κάθε έννοιας «δίκαιης δίκης», καθήκον και επιδίωξη άλλωστε κάθε συμμετέχοντα από θέση ευθύνης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Δικηγόροι της Δράμας, όπως και οι Δικηγόροι όλης της Ελλάδας, αρνούνται τη χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης ως όχημα εξυπηρέτησης στενά οικονομικών συμφερόντων, αντίθετων με την ευημερία και το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των ρυθμών της.
   
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας συμπληρώνοντας έναν αιώνα ζωής, τιμά σήμερα όλους τους μαχόμενους Δικηγόρους που υπηρέτησαν τη δικαιοσύνη αλλά ταυτόχρονα, συνδιαμόρφωσαν και μοιράστηκαν μαζί με τους συμπατριώτες τους τη μοίρα αυτού του τόπου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας ευχαριστεί όλους εσάς που σήμερα μοιράζεστε μαζί μας τη χαρά και την τιμή αυτών των ιδιαίτερων γενεθλίων του, τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του.
Οι Δικηγόροι της Δράμας χαιρετίζουμε όλους μαζί και καθένα ξεχωριστά, εσάς που είστε σήμερα μαζί μας, που συμμετέχετε στη γιορτή μας,
σας ευχαριστούμε θερμά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ. ΠΟΥΛΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου