ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

"ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ": Οι δικηγόροι της Δράμας ψήφισαν κατά του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


dimopsifisma 

ΜΕ ΕΝΑ πραγματικά μεγάλο ποσοστό, οι δικηγόροι της Δράμας ψήφισαν κατά της ψήφισης του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στα πλαίσια του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που είχε κηρύξει ο Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε για δύο μέρες 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, και στη Δράμα, σε σύνολο 182 εγγεγραμμένων στο Δικηγορικό Σύλλογο, ψήφισαν 148 εκ των οποίων 4 ψήφισαν ΝΑΙ και 142 ΟΧΙ στην εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολ. Δικ.
Οι δικηγόροι της Δράμας συμμετείχαν μαζικά, σε ποσοστό 81 %, στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014. Με συντριπτική πλειοψηφία (97 %) εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους στο, ήδη κατατεθέν στη Βουλή, νομοσχέδιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με το οποίο: α) προβλέπεται η κατάργηση της ενμάρτυρης απόδειξης στις πολιτικές δίκες, καθώς και η διαδικασία εκδίκασης στα πολιτικά ακροατήρια, ενέργεια όλως αντισυνταγματική και μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της δημοσιότητας και της προφορικότητας της δίκης όπως αυτή προβλέπεται στο Σύνταγμά μας, β) την επιδείνωση της θέσης των οφειλετών και των φορέων πρόνοιας και δημόσιας ασφάλισης προς αποκλειστικό όφελος των τραπεζικών ιδρυμάτων και γ) τη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών παραβόλων υπέρ του Δημοσίου για την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.
Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό (65 %), επέλεξαν ως κύριο μέσο αντίδρασης την αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους, απέναντι στις επιχειρούμενες αλλαγές, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια δίκαιης δίκης και οδηγούν στην περαιτέρω καταρράκωση της οικονομικής κατάστασης των ήδη σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών τους.
Οι δικηγόροι της Δράμας πιστεύουν ότι δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνει όχημα εξυπηρέτησης στενά οικονομικών συμφερόντων, αντίθετων με την ευημερία και το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των ρυθμών της, καλούν δε τους βουλευτές Δράμας, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν υπέρ ή κατά των προτεινόμενων αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, όλους τους φορείς, αλλά και κάθε πολίτη, σε συμπόρευση στον αγώνα μας προκειμένου οι πρωτοφανείς αλλαγές εις βάρος κάθε έννοιας νομικού πολιτισμού, που έχουμε ως κοινωνία κατακτήσει έως σήμερα, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να μην γίνουν νόμος του κράτους.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας:
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 182
ΕΨΗΦΙΣΑΝ 148
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 81.32%
ΕΓΚΥΡΑ 146
ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ 2
NAI 4
ΟΧΙ 142
ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 95
ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 32
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 15
http://www.proinos-typos.gr/gr/protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου