ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου ΔΣΑ και της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλη Αλεξανδρή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                           1/12/2014

Συνάντηση του Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλη Αλεξανδρή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, είχε σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής.
Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και διήρκεσε 1 ώρα και 15 λεπτά, ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Κουβέλη, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στις οποίας αντιδρούν το Δικηγορικό Σώμα αλλά και σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ενόψει και του Δικηγορικού Δημοψηφίσματος που διεξάγεται αύριον, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και μεθαύριο, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου σε όλους του δικηγορικούς συλλόγους της χώρας,  εξέθεσε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τους λόγους για τους οποίους οι Δικηγόροι, οι Δικαστές και ολόκληρη η νομική κοινότητα, θεωρούν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, με την κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων στην αποδεικτική διαδικασία,  φαλκιδεύει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα, αναιρεί τις αρχές της δίκαιης δίκης και δεν πρόκειται να συμβάλει στην εξαγγελλόμενη επιτάχυνση των δικών.
Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε επίσης, ότι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενισχύουν τα προνόμια των Τραπεζών σε βάρος των δικαιωμάτων  των εργαζομένων, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου