ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΕΧΟΥΝ Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ "ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ" ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΠΟΛΔ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Αμαλιάδα 30 Σεπτεμβρίου 2014
Ταχ. Κωδ.: 27200
Πληροφορίες: Νικόλαος Κυπρούλης
Τηλ.: 26220-22678, 28715
Fax : 26220-28027
Εmail: dsa_mal@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την έλλειψη Πρωτοδικών, Ειρηνοδικών και Εισαγγελέων στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα :
Α) στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ενώ προβλέπονται οι παρακάτω οργανικές θέσεις : Μια (1) θέση Προέδρου Πρωτοδικών, τέσσερις (4) θέσεις Πρωτοδικών και μία (1) θέση Δικαστικού Παρέδρου, εν τούτοις υπηρετεί εν τοις πράγμασι μόνο ένας (1) Πρόεδρος Πρωτοδικών και (2) Πρωτοδίκες,
Β) στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ενός (1) εισαγγελέα και (1) αντεισαγγελέα δεν υπηρετεί κανείς αυτή τη στιγμή και δανειζόμαστε για τις δικασίμους εισαγγελείς άλλων Πρωτοδικείων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Γ) στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας προβλέπονται δύο (2) θέσεις Ειρηνοδικών, στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης μία (1) θέση Ειρηνοδίκη, στο Ειρηνοδικείο Μυρτουντίων δύο (2) θέσεις Ειρηνοδικών, δηλαδή συνολικά πέντε (5) θέσεις Ειρηνοδικών, τις οποίες αυτή τη στιγμή καλύπτουν μόνο δύο (2) δόκιμοι Ειρηνοδίκες.
Οι δικαστές που απουσιάζουν έχουν λάβει είτε άδειες κυήσεως, είτε άδειες ανατροφής τέκνων, είτε αναρρωτικές άδειες και δεν έχουν αντικατασταθεί μέχρι σήμερα.
Ως εκ τούτου είναι αντιληπτό τοις πάσι ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια έλλειψη δικαστών και μάλιστα ενόψει του όγκου των υποθέσεων που ήδη έχουν προσδιοριστεί από τον Σεπτέμβριο 2014 και στο εξής.
Είναι αδύνατη η απονομή της δικαιοσύνης και η εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με τέτοιους όρους.
Για τους λόγους αυτούς
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποφάσισε την αποχή των μελών του για 3η συνεχόμενη εβδομάδα από τις συνεδριάσεις όλων των δικαστηρίων (από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου 2014), απέστειλε σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον Πρόεδρο Εφετών Πατρών, παρέστη στον Άρειο Πάγο με όλα τα μέλη του Δ.Σ προκειμένου να εκθέσει τα άνω ζητήματα και θα είναι δυναμικά παρών μέχρι να αντιμετωπιστεί κατάλληλα από τις αρμόδιες αρχές το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης δικαστών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ"ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ροδόπη: Οι δικηγόροι αποφασισμένοι για αποχή 04.10.2014 Με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους ο Δικηγορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του στην έκτακτη γενική συνέλευση, που  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου