ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΦΟΒΕΡΗ "ΤΡΙΠΛΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ !!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθ. πρωτ. :11579

ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Αγίου Κωνσταντίνου 16, 102 41, Αθήνα
Πληρ.: Πέτρος Τριανταφυλλίδης Αντιπρόεδρος ΝΣΚ
Τηλ.: 210- 52.25.289
FAX : 210- 52.20.288
ΠΡΟΣ : 1) Τους Διευθυντές Αθηνών-Πειραιώς και όλων των Τοπικών και Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
2) ΄Ολους τους δικηγόρους Αθηνών –Πειραιώς και των Τοπικών και Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που υπηρετούν με ανάθεση κατά υπόθεση.
3) Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών
Κοινοποίηση: Γραφείο Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΘΕΜΑ: Τηρητέα πορεία επί των δικαστικών υποθέσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την υπογραφή και θέση σε εφαρμογή του Νέου Συμφωνητικού-Αμοιβολογίου των δικηγόρων με ανάθεση κατά υπόθεση (κατ΄ αποκοπήν) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
-------------------------
Σας γνωρίζομε ότι μετά την ισχύ του Νέου Κώδικα περί Δικηγόρων το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να αντιμετωπίσει στις παραστάσεις των δικηγόρων στα διάφορα δικαστήρια αμοιβές κατά πολύ υψηλότερες απ΄αυτές που ίσχυαν στον προηγούμενο Κώδικα περί Δικηγόρων και στο Συμφωνητικό- Αμοιβολόγιο των δικηγόρων με ανάθεση κατά υπόθεση που ίσχυσε στο παρελθόν.
Επισημαίνομε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς και άλλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, με αρκετές πάντως εξαιρέσεις Δικηγορικών Συλλόγων που δεν συμμορφώθηκαν και διαχώρησαν τη θέση τους, κήρυξαν απεργία που διήρκεσε από 5-5-2014 έως 15-9-2014, οπότε έληξε η απεργία μετά από επώδυνη και επίπονη διαπραγμάτευση με το Γραφείο μας, που αναγκάσθηκε παρά τη βούλησή του να περικόψει προβλεπόμενες στο παρελθόν αναγκαίες αμοιβές των δικηγόρων του που προσιδίαζαν στην ιδιαιτερότητα της σχέσης τους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για να προσεγγίσει κάπως το ύψος των παραστάσεων του Νέου Κώδικα περί Δικηγόρων, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των συμφερόντων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και αναμένεται το συντομότερο δυνατό η υπογραφή του Νέου Συμφωνητικού - Αμοιβολογίου των δικηγόρων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε τελικά, δυστυχώς και με παράπλευρες απώλειες, με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, επειδή το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αδυνατεί να αντέξει το κόστος της αμοιβής των δικηγόρων με ανάθεση κατά υπόθεση ανά την Επικρατεία, οι οποίοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία σε σχέση με τους δικηγόρους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που υπηρετούν με σχέση έμμισθης εντολής (παγία αντιμισθία),παρακαλούμε όπως στις διάφορες εκδικαζόμενες υποθέσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων όπου είναι διάδικος το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όσες άλλες περιπτώσεις επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξεις, χωρίς να προκαλείται ερημοδικία και να παράγεται τεκμήριο ομολογίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να μη παρίσταται το ΄Ιδρυμα μετά ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου, αλλά να παρίσταται με τον Διευθυντή του ή με ειδικά εξουσιοδοτημένο απ΄αυτόν υπάλληλο και να εκθέτει εγκαίρως γραπτώς, και προφορικώς όταν χρειάζεται, τις απόψεις της Διοικήσεως, με συνημμένα όλα τα κρίσιμα έγγραφα της υπόθεσης, αντικρούοντας όλους τους ισχυρισμούς των αντιδίκων, προβάλλοντας τις σχετικές ενστάσεις του, τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα, συντάσσοντας υπομνήματα σε σοβαρές υποθέσεις και ζητώντας όταν είναι αναγκαίο και την συνδρομή των δικηγόρων. Εφιστάται η προσοχή σας για την έγκαιρη αποστολή των φακέλων στα Δικαστήρια, τα οποία πολύ συχνά διαμαρτύρονται για υπέρμετρες καθυστερήσεις, με ζημία των συμφερόντων τόσο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όσο και των αντιδίκων του, αφού αναβάλλεται η εκδίκαση των υποθέσεων.
Ο Προϊστάμενος του γραφείου
Νομικού Συμβούλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Αντιπρόεδρος Ν.Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου