ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΝ 2-11-2014

ΑΙΤΗΣΗ
Του Γεωργίου Μπέσκου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
ΠΡΟΣ
1. κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, 
2. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
Κοιν.: κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
Θέμα: ¨Επικείμενη κατάθεση σχεδίου νόμου για Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ¨
Κύριε Πρόεδρε της Ολομέλειας,
Κύριοι Πρόεδροι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής
Όπως είναι γνωστό στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων που έγινε στα Καλάβρυτα, όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας εξέφρασαν στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης την αντίθεσή τους στην επερχόμενη κατάργηση της εμμάρτυρης διαδικασίας στην πολιτική δίκη που προωθείται με την επικείμενη κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Δυστυχώς είναι πλέον προφανές με βάση δημοσιεύματα και πληροφορίες, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρά τις καθολικές αντιδράσεις του Δικηγορικού Σώματος προχωρεί στην κατάθεση του Νομοσχεδίου με την οποία μεταξύ άλλων καταργείται η έμμαρτυρη απόδειξη στις Αστικές Δίκες. Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά αποτελεί ταφόπλακα για τον μαχόμενο δικηγόρο. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών που ως στόχο έχουν την αποδυνάμωση του δικαστηριακού ρόλου του μαχόμενου δικηγόρου και την καθιέρωση μιας μορφής απονομής της Δικαιοσύνης που δεν συνάδει με την συνταγματική επιταγή που της προφορικότητας. Πλέον δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι τις εξελίξεις αυτές αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις προλαβαίνουμε. Τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε οικονομική εξαθλίωση δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Έχουμε θεσμική υποχρέωση και είμαστε υπόλογοι στο Δικηγορικό Σώμα που μας εμπιστεύθηκε να αντιδράσουμε συλλογικά, άμεσα και συντονισμένα στην προώθηση των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση και τέλμα το δικηγορικό λειτούργημα.
Επιτέλους πρέπει να αντισταθούμε στην επερχόμενη εξαφάνιση του επαγγέλματός μας και του ρόλου μας ως συλλειτουργών στην απονομή της δικαιοσύνης.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ άμεσα: 1) Να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την Κυριακή 02/11/2014 στην Αθήνα (η συγκεκριμένη ημερομηνία προτείνεται διότι το Σάββατο 1/11/2014 θα υπάρχει Γενική Συνέλευση του ΛΕΔΕ στην Αθήνα με την συμμετοχή όλων των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της επαρχίας της Χώρας) 2) Να συγκληθεί άμεσα η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας προκειμένου να λάβει τάχιστα αποφάσεις για τον συντονισμό των ενεργειών της.
Είναι επιβεβλημένο να αντιδράσουμε πριν τις δρομολογούμενες εξελίξεις και όχι μετά από αυτές, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για όλους μας.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας κατά τα ανωτέρω.
Αίγιο, 27/10/2014
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου
Γεώργιος Ι. Μπέσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου