ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
     ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 00
        Τηλ.: 25210 - 26103, 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
                             Φαξ: 25210 - 55332, 55455
               http://www.dsdr.gr         e-mail: info@dsdr.gr
     e-mail Προέδρου : janthop@otenet.gr
  ___________________________________________________
                               Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

                     Δράμα,     18.06.2014
                      Αριθμ. Πρωτοκ. : 106

ΑΙΤΗΣΗ
Του Αναστασίου Μ. Πούλιου, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
ΠΡΟΣ
κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας,
Κοιν: κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας

Κύριε Πρόεδρε,
Από τον Απρίλιο του 2010, όταν για πρώτη φορά επιβλήθηκε ο Φ.Π.Α. στην παροχή δικηγορικών υπηρεσιών και μέχρι σήμερα, οι δικηγόροι της χώρας δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα της θεσμικής και κοινωνικής τους θέσης στοχοποιούμενοι ως προνομιούχοι, φοροφυγάδες και εν γένει κατακριτέοι, ενώ ταυτόχρονα έχουν υποβληθεί σε πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη μέσω κυρίως άδικης φορολόγησης εν πολλοίς υπέρτερη αυτής των υπολοίπων ελλήνων κατά την ίδια περίοδο. Ήδη με την εφαρμογή των νέων φορολογικών διατάξεων, ο δικηγορικός κόσμος θα δεχτεί νέες βολές, που με βεβαιότητα θα οδηγήσουν εκτός του κλάδου σημαντική μερίδα κυρίως νέων συναδέλφων οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην προγραμματιζόμενη νέα οικονομική αφαίμαξη.
Συνεπώς, η υπερβολική φορολόγηση, η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ανεξαρτήτως των εισοδημάτων που αποκτούνται, η επιβολή του υψηλότατου συντελεστή Φ.Π.Α. οδηγούν τους δικηγόρους της χώρας σε πλήρη οικονομικό αφανισμό.
Κατόπιν αυτών φρονώ ότι η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι άμεση, καίρια και  οργανωμένη ώστε να έχει δυνατότητες επιτυχίας. Τα ανωτέρω προϋποθέτουν την επεξεργασία προτάσεων, θέσεων και τρόπων αντίδρασης από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας ως ανώτατο θεσμικό όργανο του κλάδου μας.
Εν όψει των ως άνω, σας ζητώ όπως στην επόμενη ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, η οποία θα πρέπει να συνέλθει άμεσα, εισαχθούν τα κατωτέρω θέματα:
1.      Άμεση μείωση, με προοπτική μελλοντικής κατάργησης, του συντελεστή Φ.Π.Α. στην παροχή δικηγορικών υπηρεσιών.
2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
3. Επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια και δυνατότητα άτοκης εξόφλησης παλαιοτέρων ασφαλιστικών εισφορών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά την τελευταία πενταετία.
4. Αλλαγή τρόπου φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών.
                                                                                               
Με τιμή
Δράμα 18-6-2014
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ. ΠΟΥΛΙΟΣ
Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΡΑΜΑΣ
 
Συλλόγου Δράμας








                                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου