ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καλαμάτα 25 Ιουνίου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
**********************
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.
     Ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού Φ.Π.Α., στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν το επάγγελμά μας στον πλήρη οικονομικό ευτελισμό.
     Η Πολιτεία πρέπει να προωθήσει, κατά περίπτωση, τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να ανακοπεί αυτή η οικονομική λαίλαπα στο επάγγελμά μας, με σκοπό:
α/ Την κατάργηση ή εναλλακτικά μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στις δικηγορικές αμοιβές.
β/ Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
γ/ Την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
δ/ Την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.
     Έτσι λοιπόν σήμερα αντιδρούμε άμεσα και με πράξεις στα ανωτέρω ουσιώδη ζητήματα που δυστυχώς έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τον κλάδο μας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                                                     (ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου