ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γ. Μαυραγάνης: Οι δικηγόροι απολαμβάνουν έμμεσες φοροελαφρύνσεις

Με έμμεσους τρόπους θα υπάρξει η φορολογική ελάφρυνση των δικηγόρων, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ζητούσε την κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στους δικηγόρους, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «οι δικηγόροι με το νέο φορολογικό νόμο έχουν μία σειρά από δαπάνες (ασφαλιστικές εισφορές, επισφαλείς απαιτήσεις) που αναγνωρίζονται ως εκπίπτουσες δαπάνες» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για νέους δικηγόρους.

Για τον υπολογισμό του ΦΠΑ ο Γ. Μαυραγάνης είπε ότι θα γίνει, όχι με βάση τις αποδείξεις, αλλά με βάση αυτά που θα εισπράττουν οι δικηγόροι.

Ο Στ. Κοντονής υποστήριξε ότι «οδηγείτε σε εξανδραποδισμό το σώμα των δικηγόρων», καθώς το 75% της αμοιβής τους πάνε σε φόρους ή έσοδα στο κράτος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. με οδηγία της έχει δώσει τη δυνατότητα εξαίρεσης των δικηγόρων από την επιβολή ΦΠΑ.

«Το μέτρο αυτό δεν το επέβαλε ούτε η Ε.Ε. ούτε η τρόικα», είπε και πρόσθεσε: «αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη και σε αντίθεση με τις κοινοτικές οδηγίες που εξαιρούν την Ελλάδα. Είναι δική σας έμπνευσης αυτές οι πολιτικές».

Ο Γ. Μαυραγάξης εξήγησε ότι «το άρθρο της κοινοτικής οδηγίας έχει μία παρέκκλιση. Όταν αυτή σταματήσει, δεν μπορεί να επανέλθεις στο πρότερο καθεστώς» και προειδοποίησε ότι «υπάρχει σοβαρό νομικό θέμα», διότι «θα κινδύνευε να θεωρηθεί ότι είναι έμμεση κρατική ενίσχυση».

«Ο υπεύθυνος υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το αίσχος του ΦΠΑ των δικηγόρων», απάντησε ο Στ. Κοντονής, ενώ ο Γ. Μαυραγάνης τον κατηγόρησε για «αποθέωση λαϊκισμού». «Η πολιτική της μείωσης των φόρων μπορεί να έλθει τώρα και μπορεί να ανακουφιστεί και η τάξη των δικηγόρων», είπε και σημείωσε ότι «ακόμη και στο θέμα των φορολογικών συντελεστών, μπορεί να υπήρξε αύξηση, αλλά αυτό ήταν μία αναγκαία συγκυρία».
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου