ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «ΠΕΘΑΝΕ»!!!!!! ΖΗΤΩ Η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!


Κ.Μαργέλης: «Η διάσπαση του κλάδου είναι γεγονός»
«Ως γνωστόν, τα τελευταία δύο χρόνια το δικηγορικό λειτούργημα υφίσταται
 μια πρωτόγνωρη σε ένταση επίθεση, με στόχο τόσο την οικονομική αφαίμαξη
 του ανεξάρτητου - μαχόμενου δικηγόρου,»


 Ωςγνωστόν, τα τελευταία δύο χρόνια το δικηγορικό λειτούργημα υφίσταται μια πρωτόγνωρη σε ένταση επίθεση, με στόχο τόσο την οικονομική αφαίμαξη του ανεξάρτητου - μαχόμενου δικηγόρου, όπως άλλωστε κάθε εργαζόμενου Έλληνα πολίτη, όσο και τον δομικό μετασχηματισμό του δικηγορικού λειτουργήματος.
Αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων αυτών μέτρων, τα οποία θεσμοθετήθηκαν και θεσμοθετούνται μεθοδευμένα σε δόσεις, είναι η σημερινή επαγγελματική και οικονομική ασφυξία των Δικηγόρων της χώρας και η με μαθηματική ακρίβεια αυριανή ανυπαρξία της μεγάλης πλειοψηφίας τους, τουλάχιστον με τη μορφή του ανεξάρτητα απασχολούμενου λειτουργού της Δικαιοσύνης.
Είναι πλέον αντιληπτό σε κάθε υπεύθυνα σκεπτόμενο δικηγόρο, ότι η επίθεση που δέχεται ο δικηγορικός κλάδος στο σύνολό του και ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική κατάσταση και θέση κάθε μέλους του, δεν είναι πλέον άλλη μια από τις γνωστές και επαναλαμβανόμενες μέχρι σήμερα επιθέσεις, αλλά μια άλλη  εντελώς ξεχωριστή, συνολική και καθοριστική για το μέλλον, την προοπτική και την ίδια την επιβίωση του κλάδου, των μελών του και του ίδιου του λειτουργήματος.

Δυστυχώς η μέχρι τώρα πρακτική και τακτική των συλλογικών οργάνων του κλάδου, με τη γνωστή, ανορθολογική και πολλαπλώς αποδεικνυόμενη ως αναποτελεσματική συνδικαλιστική του διάρθρωση, να παρεμβαίνει σχεδόν πάντα αμυντικά και ετεροχρονισμένα στις επιθέσεις που δέχεται κάθε φορά, αγγίζει τα όρια της συνενοχής στο συντελούμενο, σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης του κλάδου, εγχείρημα.
Υπενθυμίζω το γνωστό σε όλους άρθρο 6 του Κανονισμού λειτουργίας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που λέει τα εξής:
«Άρθρο 6ο - Η εκτέλεση των αποφάσεων
Οι αποφάσεις της Ολομέλειας αποτελούν και συνιστούν κατευθυντήρια γραμμή στη λήψη αποφάσεων από τα όργανα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η εφαρμογή τους και η συμμόρφωση των τοπικών Συλλόγων προς τις αποφάσεις αυτές, αποτελεί εκδήλωση σεβασμού προς το ανώτατο αντιπρο­σωπευτικό όργανο των Δικηγόρων της Ελλάδας. Από την άποψη αυτή, η μη συμμόρφωση των επί μέρους Συλλόγων προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας αποτελεί και εξυπονοεί ιδιαίτερη και ανεπίτρεπτη για τα συμφέροντα των δικηγόρων πορεία και ως τέτοια θα κρίνεται και θα χαρακτηρίζεται από τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.»

Δυστυχώς, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι όταν οι αποφάσεις της Ολομέλειας δεν «εξυπηρετούν», οι Πρόεδροι και η πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, τις αγνοούν.

Δυστυχώς, η διάσπαση του κλάδου είναι πλέον γεγονός με πρωτοβουλία και ευθύνη του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και με συνοδοιπόρους τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, την κρίσιμη αυτή ώρα για το δικηγορικό σώμα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, μη σεβόμενοι την απόφαση της Ολομέλειας, επέδειξαν προκλητικώς ιδιαίτερη και ανεπίτρεπτη για τα συμφέροντα των δικηγόρων συμπεριφορά.

Είχα την απαίτηση από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε κρίσιμες ψηφοφορίες να είναι πραγματικός ηγέτης και μπροστάρης, να έχει θέσεις και να προσπαθεί να τις αναπτύξει για να μας πείσει και σε καμία περίπτωση να μην ψηφίζει ποτέ λευκό.

Είχα την απαίτηση από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, έχοντας νωπή την απόφαση της Ολομέλειας για κυλιόμενες αποχές, να εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του την απόφαση της Ολομέλειας, εκδηλώνοντας εμπράκτως  τον σεβασμό του σε αυτή (έστω και αν τυπικά είχε ψηφίσει λευκό ή ακόμα και αν διαφωνούσε με αυτή).

Είχα την απαίτηση από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να καταγγείλει δημοσίως για αντιδικηγορική συμπεριφορά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο, εταίρο - διαχειριστή της δικηγορικής εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος & Συνεργάτες» και μέλος του διεθνούς δικτύου δικηγορικών εταιριών International Jurists.

Είχα την απαίτηση από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να αισθάνεται ότι είναι πρωτίστως Πρόεδρος της Ολομέλειας και δευτερευόντως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με τις αποφάσεις τους για αναστολή της αποχής, τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, έβαλαν ταφόπλακα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «ΠΕΘΑΝΕ»!!!!!!
ΖΗΤΩ Η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κων/νος Αλεξ. Μαργέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου