ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΦΗΜΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ;

 

Χρήστος Αηδόνης : Δεν υπάρχει κανένας Κυβερνητικός σχεδιασμός για το Πρωτοδικείο Δράμας



«Καμία μνημονιακή δέσμευση ούτε  Κυβερνητικός σχεδιασμός για συγχώνευση Πρωτοδικείων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.»
Σχετικά με πληροφορίες που αναφέρουν πως στο σχεδιασμό της κυβέρνησης υπάρχει η πρόβλεψη να κλείσει μεταξύ άλλων και το Πρωτοδικείο Δράμας και να συγχωνευθεί με αυτό της


 Καβάλας, ο Βουλευτής ΠαΣοΚ Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Χρήστος Αηδόνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Σχετικά με τις φήμες που θέλουν το Πρωτοδικείο Δράμας να συγχωνεύεται με αυτό της Καβάλας και να κλείνει το παράρτημα του στη Δράμα, επικοινώνησα με τον κ. Πεταλωτή αρμόδιο Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος και με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος Κυβερνητικός σχεδιασμός για το Πρωτοδικείο Δράμας.
Εν συνεχεία και σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλο μου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία μνημονιακή δέσμευση σχετικά με τη λειτουργία ή και τη συγχώνευση των Πρωτοδικείων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ"
Από το γραφείο τύπου
Χρήστου Αηδόνη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας

 

Θ. Μαργαρίτης : Δεν τίθεται θέμα Πρωτοδικείου Δράμας - Κινδυνεύουν Ειρηνοδικεία Προσοτσάνης και Νευροκοπίου



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τις φήμες για κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας.
Υπάρχει θέμα κατάργησης των Ειρηνοδικείων Προσοτσάνης και Νευροκοπίου.
Καλώ όλους σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε τον σχεδιασμό του Υπουργείου.
Όχι στη νέα υποβάθμιση της Δράμας, που σχεδιάζεται.

Δήλωση Θ. Μαργαρίτη σχετικά με πληροφορίες για ενδεχόμενη  κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας
Σε μπλοκ του Σουφλίου Έβρου αναδημοσιεύτηκε (από http: //stin-press-a.blogspot.com) την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012  με τίτλο:   
«Ξυπνήστε ρε! Διαλύουν τα Πάντα! Προς κλείσιμο και το Πρωτοδικείο Νέας Ορεστιάδας» 
που αναπαράχθηκε σε όλη την Ελλάδα και αναφέρει ότι έχουν μπει στο στόχαστρο της εφαρμογής του μνημονίου τα Πρωτοδικεία Ορεστιάδας, Ξάνθης και Δράμας, τα οποία είναι πιθανόν -κατά το δημοσίευμα- ακόμη και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να καταργηθούν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου λειτουργούν έξι Πρωτοδικεία ( Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας) θα μείνουν τα μισά και η πρόταση όπως ακούγεται από καλά πληροφορημένες πηγές- σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- είναι να παραμείνουν αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Καβάλας. 
Είχα άμεση επαφή με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες που προέρχονται από τις σχετικές δημοσιεύσεις. 
Επίσης επικοινώνησα άμεσα με το γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλου και με το γραφείο του Υφυπουργού  κ. Γιώργο  Πεταλωτή, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, στους οποίους  διεμήνυσα ότι εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς δεν θα δεχτούμε υποβάθμιση της Δράμας με κατάργηση του Πρωτοδικείου Δράμας, μεταφέροντας και την αγωνία της Τοπικής Νομικής Κοινωνίας.
Τους επανέλαβα για ακόμη μία φορά ότι η Δράμα έχει την υποδομή και διατηρεί πάντοτε το αίτημα για την ίδρυση ενός αυτοτελούς Εφετείου, που θα επιλύει τις δικαστικές διαφορές των κατοίκων της πάλαι ποτέ Ανατολικής Μακεδονίας  δηλαδή τους κατοίκους των Σερρών- Δράμας και Καβάλας.  Ένα Εφετείο που θα αποσυμφορήσει τα υδροκεφαλισμένα από δικαστικές υποθέσεις Εφετεία της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης  και θα λειτουργήσει και υπέρ της εξυπηρέτησης των πολιτών και προς το συμφέρον της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης .
Τους διεμήνυσα επίσης ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν τέτοιες ειδήσεις περί καταργήσεως του Πρωτοδικείου Δράμας και ότι δεν θα δεχτούμε καμία δικαστική υποβάθμιση. 
Με διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δηλαδή κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας και διέψευσαν  και από τα δύο γραφεία τα σχετικά δημοσιεύματα. Στην γενικότερη συζήτηση διεφάνη ότι τίθεται θέμα κατάργησης πολλών Ειρηνοδικείων. Κινδυνεύουν άμεσα τα Ειρηνοδικεία Προσοτσάνης και Νευροκοπίου . 
Δύο Ειρηνοδικεία που επιβάλλεται να λειτουργούν και για ιστορικούς λόγους αλλά και για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης αφού  πρέπει να έχουν το φυσικό δικαστή δίπλα τους .
Ως πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και Δήμαρχος της Ιστορικής και  Μαρτυρικής  πόλης της Δράμας, τους διεμήνυσα ότι δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των δύο αυτών Ειρηνοδικείων και τους εξήγησα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Καλώ τους βουλευτές και τους Δημάρχους Προσοτσάνης και Νευροκοπίου (που γνωρίζουν το θέμα ) να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουμε στη γένεση του, το δυσμενές για τη Δράμα σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Καλώ επίσης, ολόκληρη την τοπική Νομική Κοινωνία και τους συναδέλφους μου Δικηγόρους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις .
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΟΡΑΤΟ» ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ & ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
 
 

Χαρά Κεφαλίδου : Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας




Απάντηση Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλευτή Χαρά Κεφαλίδου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Δράμας
Κοινωνική αναστάτωση και σύγχυση προκάλεσαν στους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου της πόλης μας αλλά και σε όλη την κοινωνία της Δράμας οι ανυπόστατες φήμες και δηλώσεις έγιναν σήμερα για δήθεν κατάργησή του.

Η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μετά από επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με την ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε: Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Δράμας.
Το σχέδιο του Υπουργείου αφορά τη συγχώνευση των ανενεργών και υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας, ώστε να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους ενόψει της αύξησης της καθ’ ύλη αρμοδιότητάς τους.
Όπως έχω ήδη ενημερώσει με παλαιότερο δελτίο τύπου (7.12.2011), για τη συγχώνευση ή μη κάποιου Ειρηνοδικείου με κάποιο άλλο  θα ληφθούν υπόψη, πέραν του αριθμού των υποθέσεων που καλείται να διεκπεραιώσει και άλλα κριτήρια όπως π.χ. οι ιδιαιτερότητες της περιοχής που εδρεύει ( Ειρηνοδικείο Νευροκοπίου).
Σε ό,τι αφορά τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων στα υπό συγχώνευση Ειρηνοδικεία (Ειρηνοδίκες, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Επιμελητές κ.λ.π.) καμία θέση δεν καταργείται.
Μεταφέρονται και θα στελεχώσουν τα νέα Ειρηνοδικεία για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.
 http://drama-tika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου