ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΩΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (πρώην Προέδρου Δ.Σ. Δράμας, πρώην Δημάρχου Δράμας, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δράμας)
Πριν από μερικές μέρες ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου. Υπήρξαν τηλεφωνήματα και από τους τοπικούς εδώ βουλευτές  και από εμένα στον κ. Γ.Πεταλωτή, ο οποίος τηλεφωνικώς μας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.  Όταν του ζήτησα εγγράφως να μου το διαβεβαιώσει, τέτοιο έγγραφο δεν πήρα ποτέ.
Ψάχνοντας την υπόθεση, με έγγραφο που έστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης προς τα Εφετεία της χώρας και στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, ζητά την έκφραση γνώμης για τα ποια πρωτοδικεία έχουν υποθέσεις σε επίπεδο της περιφέρειας τους, ώστε στο τέλος να κλείσουν όσα δεν έχουν τον αναγκαίο αριθμό υποθέσεων........

Με την έννοια αυτή, επειδή το πρωτοδικείο της Δράμας έχει τις λιγότερες υποθέσεις  στην Εφετειακή Περιφέρεια της ΑΜΘ, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μέγα θέμα  για το κλείσιμο  του Πρωτοδικείου της Δράμας.
Αυτό αν συνοδευτεί και από το κλείσιμο του Ειρηνοδικείο Προσοτσάνης  και το Ειρηνοδικείο του Κ. Νευροκοπίου,  που μεθοδεύεται και δεν το αρνήθηκε ο κ. Πεταλωτής, αντιλαμβάνεστε ότι το Δικαστικό Μέγαρο της Δράμας,  εκεί που λέγαμε ότι θα φιλοξενούσε το Εφετείο  ΑΜΘ, περιλαμβάνοντας τους Νομούς Δράμας- Σερρών και Καβάλας,  θα καταντήσει ένα Ειρηνοδικείο στο οποίο θα στεγάζονται το Ειρηνοδικείο της Δράμας, το Ειρηνοδικείο της Προσοτσάνης και του Κ. Νευροκοπίου.
Εμείς σε επίπεδο Πρωτοδικείο, θα πηγαίνουμε ασφαλώς στην Καβάλα, όπως μάθαμε τελευταία να είμαστε ο νομός των παραρτημάτων.  Αυτά είναι σοβαρά θέματα, τα οποία πρέπει να δούμε.
Καλώ την κ. Κεφαλίδου, τον κ. Αηδόνη και τον κ. Τζίμα να  ελέγξουν τι ακριβώς γίνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  και τι χρειάζονται τα στοιχεία των υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο κάνει και λίστα των Πρωτοδικείων που θα κλείσουν, μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνεται και το Πρωτοδικείο της Δράμας . Έτσι ακριβώς εξηγείται και το γεγονός ότι δεν μας δίνουν έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο  Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου