ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κυβερνητική πρόσκληση αναμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (18.10.2011), να διακόπτουν οι δικαστές καθημερινά τις συνεδριάσεις τους από τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι «αναμένει δημόσια τοποθέτηση αρμόδιου υπουργού επί των αιτημάτων των δικαστών για επανεξέτασή τους».
Όπως έλεγαν συνάδελφοί του, η «μετάφραση» της δήλωσης του κ. Αθανασίου είναι ότι αναμένει πρόσκληση από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον υπουργό Οικονομικών για την εξέταση των αιτημάτων των δικαστών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα των διακοπών των δικαστικών συνεδριάσεων επί τρεις ώρες.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των δικαστών είναι η κατάργηση της ένταξής στο ΙΚΑ των νεοεισερχομένων στο δικαστικό σώμα και η μη συνήχηση της μείωσης των αποδοχών τους.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, σε ανακοίνωσή της προς όλους τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας, επισήμανε ότι απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα στους δικαστές κάθε απεργιακής μορφής αποχή και ότι η συμμετοχή δικαστών σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου