ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μια απάντηση στην κριτική κατά της αποχής των δικαστών: "Γαλλία: Δικαστές και αστυνομικοί στους δρόμους κατά Σαρκοζί "

Επειδή η εξαγκελθείσες στάσεις εργασίας των δικαστών προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, δείτε τη στάση των δικαστών της Γαλλίας, όταν αμφισβητήθηκε η επάρκεια και η ικανότητά τους τον περασμένο Φεβρουάριο.


Χιλιάδες δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις απαντώντας στην έντονη κριτική που άσκησε εναντίον τους ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Στη δυτική πόλη Νάντη, περίπου 2.000 άτομα, ανάμεσά τους δικαστικοί και δικηγόροι φορώντας μαύρες και κόκκινες στολές καθώς και σύμβουλοι για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων πραγματοποίησαν πορεία, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: "Η δικαιοσύνη βρίσκεται σε κίνδυνο, ας ενωθούμε". Στο Παρίσι, στην Τουλούζ, στη Μασσαλία και στο Μπορντό πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες διαδηλώσεις.
Οι αντιδράσεις του δικαστικού σώματος καθώς και της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τη δολοφονία της 18χρονης σερβιτόρας Λετίσια Περέ. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Τόνι Μέιλον, ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμό και αποφυλακίστηκε χωρίς να τεθεί υπό την επιτήρηση συμβούλου, είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Περέ. Ο Νικολά Σαρκοζί κατηγόρησε τους δικαστές ότι διέπραξαν "λάθος". Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας τα 170 από τα 195 δικαστήρια της χώρας είχαν αποφασίσει να εκδικάζουν μόνο επείγουσες υποθέσεις.
Η αστυνομία έψαχνε ήδη τα ίχνη του 31χρονου, καθώς δεν είχε δηλώσει διεύθυνση κατοικίας. Ο ύποπτος αργότερα ισχυρίστηκε ότι η 18χρονη πέθανε έπειτα από σύγκρουση του σκούτερ της με το αυτοκίνητό του. Η διαμελισμένη σορός της βρέθηκε τελικά σε μία λίμνη έπειτα από εκτεταμένες έρευνες. Ο Σαρκοζί μίλησε για «σοβαρές δυσλειτουργίες» στο αστυνομικό και δικαστικό σύστημα για να έλθει αντιμέτωπος με την οργή των δικαστών, που κατήγγειλαν ελλιπείς πόρους. Η υπόθεση του Μέιλον είχε εκδικαστεί στη Νάντη, όπου οι δικαστικές αρχές κατήγγειλαν ότι οι 18 αξιωματικοί που είναι αρμόδιοι για την επιτήρηση αποφυλακισθέντων με αναστολή είχαν τεράστιο όγκο δουλειάς, καθώς έπρεπε να ασχοληθούν με 3.300 υποθέσεις.
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου