ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, δηλώνει ο Παπαϊωάννου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στους δικηγόρους της χώρας και την απαίτησή τους για γραπτή δέσμευσή του για τη μη μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι δεν εκείνος έδωσε το πράσινο φως στην τρόικα να επισκεφθεί το Πρωτοδικείο για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και ότι δεν καταλαβαίνει τις αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση.
"Εγώ θέτω το πλαίσιο του διαλόγου. Τα ζητήματα λύνονται με διάλογο όχι με εκβιασμό. Όχι εκβιασμούς. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε γραπτές δηλώσεις μετανοίας υπογράφω, που ανήκουν σε άλλες εποχές", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι περιμένει τους δικηγόρους να έρθουν σε διάλογο.
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης για το υπό διαμόρφωση πολυνομοσχέδιο, για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, έκανε δηλώσεις και για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας: "Έκανε την κίνηση ο Παπανδρέου και την έκαψε ο Σαμαράς. Τώρα πάμε σε μία διαδικασία, σε μία κρίσιμη σύνοδο κορυφής και πρέπει να πάμε εκεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός".
"Δεν ξέρω γιατί σε κάποιους αρέσει να λένε ότι όλα αυτά τα μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μας τα επιβάλλει η τρόικα. Προφανώς αυτό πουλάει. Η ταχύτητα, όμως, στην απονομή της Δικαιοσύνης συνδέεται με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουν να κάνουν με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με τη δημοσιονομική πολιτική", υπογράμμισε ο Μ. Παπαϊωάννου, απαντώντας κυρίως στους δικηγόρους που εξέφρασαν ενστάσεις για την επίμαχη επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο , προσθέτοντας ότι εκείνος συμφώνησε να πάει στα δικαστήρια η τρόικα για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.
Τέσσερα είναι τα σημεία που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών: 1) η ταχύτερη ψηφιοποίηση λειτουργίας της Δικαιοσύνης, 2) η συγκέντρωση αναλυτικών στοιχείων, ώστε να μετρηθούν ποσοτικά τα αποτελέσματα των νομοθετικών παρεμβάσεων, 3) η εξέλιξη στην εκδίκαση των φορολογικών δικών, και 4) η πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων.
Στην ίδια  συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σχετικά στην υπόθεση Siemens: "Όταν κλείνει μία υπόθεση από πλευράς κυβέρνησης, κλείνει συνολικά. Ή κάνεις συμβιβασμό ή όχι. Πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση".
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου