ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δ.Σ.Α. με "νομοτεχνική βελτίωση" η παράγραφος 7 του άρθρου 20 του φορολογικού νομοσχεδίου η οποία αναφέρεται στη φορολόγηση των δικηγόρων αναδιατυπώθηκε πλήρως και έχει ως εξής:
"Το πρώτο εδάφιο της εσωτερικής υποπαραγράφου α) της εσωτερικής παραγράφου 5 της υποπαραγράφου α της παραγράφου 7 του αρθ. 20 αντικαθίσταται με δύο εδάφια ως εξής:
5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15%, με την επιφύλαξη των διατάξεων του αρθ. 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ` εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ) της παρούσης παραγράφου.
Η εσωτερική υποπαράγραφος δ) της εσωτερικής παραγράφου 5 της υποπαραγράφου α της παραγράφου 7 του αρθ. 20 διαγράφεται και οι επόμενες υποπαράγραφοι της ίδιας παραγράφου αναριθμούνται αντίστοιχα."

2 σχόλια:

  1. Μου θυμίζει το "ανοίγει την μεγάλη τσάντα, βγάζει το μικρό τσαντάκι...κλείνει το μικρό τσαντάκι, ανοίγει την μεγάλη τσάντα, βάζει το μικρό τσαντάκι, κλείνει το μικρό τσαντάκι....." του Τσιφόρου! Η Βουλή έχει κέφια ή μας δουλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα πλάκα με κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή