ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΕΩΣ 4-3-2011 ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 28-2-2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 49 ΑΠΟ 67 ΜΕΛΗ


ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΗΣ

Κατόπιν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις όσον αφορά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου σε διαβούλευση και την επικείμενη κατάθεσή του στην επιτροπή της Βουλής και την επίσπευση της ψήφισής του, τις μέχρι τώρα ληφθείσες και επικείμενες να ληφθούν άμεσα αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και αφού ακολούθησε διαλογική συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι:


Το εμφανισθέν σχέδιο Νόμου α) Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ήδη πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων, καταργώντας στην πράξη οποιαδήποτε ρύθμιση που έχει προβλεφθεί και αφορά τα θέματα των αμοιβών, θεσπίζοντας επιπροσθέτως απαράδεκτες ρυθμίσεις όσον αφορά τον τρόπο φορολόγησης αυτών, β) Μετατρέπει τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας σε άμισθους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, υποχρεώνοντάς τους σε καθήκοντα πέραν του λειτουργήματός τους και επιπλέον η ασάφεια των διατάξεων του και η σκόπιμη αποφυγή ρύθμισης βασικών θεμάτων φορολογίας, τους καθιστά έκθετους σε οποιοδήποτε έλεγχο και υποψήφιους φορολογικούς παραβάτες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1) Η κήρυξη τετραήμερης προειδοποιητικής αποχής των Δικηγόρων του Πρωτοδικείου Φλώρινας από τα καθήκοντά τους από Τρίτη 1-3-2011 έως και Παρασκευή 4-3-2011.

2) Η Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας την Τρίτη 8-3-2011 και ώρα 12:00 μ. στα Γραφεία του Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση του σώματος και την λήψη απόφασης για περαιτέρω στάση.

3) Η διατύπωση αιτήματος για σύγκληση της διακοπείσας ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να τηρηθεί κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν το σώμα


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ              ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου