ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΝ 12-5-2016

Σε έκτακτη σύγκλησή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την Πέμπτη 12-5-2016 στις 3 μ.μ. στα γραφεία του ΔΣΑ θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

87 σχόλια:

  1. Είναι αδιανόητη τυχόν αναστολή τώρα. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξισου αδιανοητη ειναι η συνεχιση της αποχης με τους ιδιους ορους που ισχυουν 4 μηνες τωρα.απο αυτην,ουδεν αποτελεσμα υπηρξε.απαιτουνται δραστικοτερα μετρα,ωστε να υπαρξει πραγματικος μοχλος πιεσης.το δικαστικο ετος τελειωνει σε λιγο.το λεω για οσους το βλεπουν κοντοφθαλμα.γιατι οι λοιποι σταθμιζουν μεσομακροπροθεσμα τα πραγματα κ ξερουν οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος,πλην της κλιμακωσης της φωνης των δικηγορων κ ολων των κλαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κλιμάκωση πάρε για αρχή μια αναστολή αποχής των Συμβολαιογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νομοσχέδιο για το οποίο παλεύαμε μέχρι τώρα , από χθες είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους. Όποια τυχόν αντίδραση από εδώ και πέρα δεν μπορεί να περιλαμβάνει συνέχιση της αποχής όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ουδέποτε ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους ακυρώθηκε επειδή συνέχισε να αντιδρά κάποια κοινωνική ομάδα. Μία λύση κατά την άποψή μου , θα ήταν η παραίτηση όλων των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μεινουμεμονο εμείς ως τρελοι του χωριου να κανουμε ακόμα αποχή...οι συμβολαιογραφοι ανεστειλαν την ουτωςή άλλως μισο-αποχή τους..αυτοί ηλίθιοι είναι, δεν πληττονται? προσέξτε για τι δεν μπορειτε να παίζετε με τα εισοδήματά μας αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η αποχή πρέπει να συνεχισθεί...οφείλουμε να προκαλέσουμε τα όρια της κυβέρνησης...η αποχή των δικηγόρων σημαίνει μη ύπαρξη εσόδων από τον χώρο της δικαιοσύνης για το δημόσιο και τις τράπεζες...αυτή ειναι η δύναμή μας. Οι συμβολαιογράφοι είναι συμβολαιογράφοι και εμείς δικηγόροι..αν δεν αντέχουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι τέλους τότε ας μην διαμαρτυρόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΟΠΟΤΕ ΟΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΠΟΣΟ ΥΩΝ 42000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ 12000, ΔΛΔ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.. ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΩ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν σταματήσει τώρα η αποχή, δεν θα έχει κανένα νόημα, αφού η κατακρεούργηση των εισοδημάτων θα είναι τέτοια σε συνδυασμό με τα φορομπηχτικά έμμεσα μέτρα τον Ιούνιο που θα απομυζήσουν ολοκληρωτικά το εισόδημα και θα έχουμε καθεστώς απασχόλησης με μηδενικές απολαβές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόφαση για αποχή αορίστου διαρκείας. Κάθετα και δυναμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναδερφοι λέτε αποχή μέχρι τέλους όμως μέχρι ποτέ δεν μας λέτε .
    Μέσα σας το ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί ΔΥΣΤΥΧΏΣ.
    Και ερωτώ εγώ αν έρθει ο Σεπτέμβρης είμαστε σε αποχή και η κυβέρνηση δεν πέσει και δεν πάρει πίσω το νόμο τι κάνουμε; Γυρνάμε πίσω ακόμη πιο ταπεινωμενοι και εξαθλιωμενοι .
    Είναι αστείο να συζητάμε για αποχή για να καταργηθεί νομος ψηφισμενος και εγκεκριμένος από την τρόικα. Ας βρούμε άλλους τρόπους αντίδρασης.
    Είναι παράνοια να συνεχιστεί η αποχή.
    Είμαι αυτόαπασχολουμενος και δε βγάζω μαύρα. Έχω αντιληφθεί ότι είμαστε μειοψηφία στην Αθηνα και δεν ελπίζω σε πρυτανευση της λογικής και διακοπή της αποχής. Αλλά όταν λήξει και το νομοσχέδιο δεν θα καταργηθεί να δω τι θα λέτε. Όσο για τον πρόεδρο μας θα έρθουν οι εκλογές και θα κρίθεό και αυτός και η πιο αποτυχημένη αποχή κλάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη φυση επιβιωνουν οι προσαρμοστικοτεροι και οχι οι δυνατοτεροι! Ο προεδρος και τα αλλα παιδια του ΔΣΑ αποτελουν το κυκνειο ασμα της μεταπολιτευσης.Χρεοκοπημενη Ελλαδα, χρεοκοπημενη κοινωνια, χρεοκοπημενη συντεχνια. Αντι να βρουμε τροπους να μεγαλωσει η πιτα η να αυξηθει το κομματι του καθενος, μας βουλιαζουν πιο κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ... ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.. ΈΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.... ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.... ΕΙΔΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΝΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο κύριος, μέχρι τώρα μόνο αποχή δεν το έλεγες ,αδειες δινονταν παντου και πάντα, τα πάντα λειτουργούσαν κατα 90%, με τετοιες αποχές!!!!!

      Διαγραφή
  13. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ... ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.. ΈΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.... ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.... ΕΙΔΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΝΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για ήδη ψηφισμενο νόμο του κράτους δημοσιονομικου ενδιαφέροντος, ο οποίος αποτελεί μνημονιακη δέσμευση. Και εσύ ονειρεύεσαι αρνάκία. Με σεβασμό

      Διαγραφή
  14. Εσύ αγαπητέ συναδερφε έχεις καταλάβει ότι πλητονται συντάγματικες διατάξεις για αναλογισου λίγο κατά πόσο ένας αντισυνταγμστικος νόμος πρέπει από εμάς τους δικηγόρους να γίνει αποδέκτος. Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Με κάθε σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι η αντισυνταγματικοτητα σε μαρανε καημενε.οι μισοι νομοι του ελληνικου κρατους αντισυνταγματικοι είναι. τι θέμα είναι ότι εσυ υποστηρίζεις ότι αν συνεχίσουμε να χτυπάμε το κεφαλι μας στον τοιχο υστερα από 4 μήνες για ενα μήνα ακόμη, θα σπασει ο τοιχος και όχι το κεφαλι..γι'αυτό και η επιστημη σηκώνει ψηλα πλεον τα χερια με εμας.

      Διαγραφή
    2. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ; ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ, ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗΣ! ΚΡΙΜΑ....!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Τι θα κάνετε άραγε αν άρχισουν να απέχουν από τα καθήκοντα τους γιατροι, νοσηλευτές, παραιατρικο προσωπικό ποΥ αγωνιζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες!!!Ανθρωπιά και συνείδηση χρειάζεται ο τόποΣ μας για να γίνουμε αρωγοί αλλαγών που είναι απαραίτητοι στην χώρα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτοι που ειναι υπερ της αποχης να μας αποκαλύψουν αν έχουν άλλα εισοδήματα, αν έχουν παγια αντιμισθία ή αν τους ζουν οι συγγενείς τους...γιατι εγω δεν μπορω να θρεψω τα παιδια μου για να συνεχισετε εσείς την ηλιθια αποχή σας.. και αν αποφασισω να καταστραφω θα αποφασισω εγω με ποιον τρόπο και όχι η πλειοψηφια ενός χρεοκοπημένου θεσμικά και εγκεφαλικά κλάδου.χαιρομαι όμως γιατι η αποχή θα δείξει ποια είναι η στοχευση ορισμένων..έχετε γινει χειροτεροι και από το ΠΑΜΕ στη Χαλυβουργική, θα μας τραβατε σε λίγο με το ζορι εξω απο τα δικαστηρια. Περίεργο πάντως που δεν υπήρχε τετοια λυσαλλεα αντισταση και με τον επίσηςς καταπτυστο ΦΠΑ, το 26% και τα λοιπά..α, τοτε ηταν η δεξια στην κυβερνηση και οχι οι παλιατσοι του ΣΥΡΙΖΑ, τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ νομίζεις αν απομυζούσαν το 70% του εισοδήματος των γιατρών δεν θα απεργούσαν; Συνέχιση αποχής και ΑΜΕΣΗ προσφυγή στο ΣτΕ και στο Ε.Δ.Δ.Α. για την κατάφωρη αντισυνταγματικότητα των ασφαλιστικοφορολογικών νόμων (το καθένα από μόνο του θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχετικά βιώσιμο αλλά η εφαρμογή και των 2 αθροιστικά εξαϋλώνει όλο το εισόδημα, αν αναλογιστούμε και το ΦΠΑ 24% που συνήθως απορροφούμε κτλ). Αν δεν συνεχιστεί η αποχή σε 2 χρόνια θα έχει εγκαταλείψει το σώμα το 50% των δικηγόρων και οι υπόλοιποι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θα απσχολούνται σε δικηγορικές εταιρίες με μισθό κανα 800άρι το πολύ (και φυσικά εισφορές και φόροι από την τσέπη σας). Απλά είναι τα πράγματα. Μας τελειώνουν κύριοι. Δεν υπάρχει αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θεωρω οτι η αναστολη της αποχης τωρα θα θεσμοθετησει ενα ασχημο δεδομενο σε βαρος των δικηγορων, συνδυαζομενο μαλιστα με την σιωπηλη αποδοχη του απαραδεκτου Κ.Πολ.Δικ.: "Ασε τους δικηγορους να φωναζουν αφου στο τελος τα δεχονται ολα" Κυριοι συναδελφοι ειμαστε τιμητες της νομιμοτητας, της συνταγματικοτητας και της δημοκρατιας, αλλα και υποχρεοι να συγκρουομαστε με οποιον προσπαθει να καταλυσει τα παραπανω. Γνωριζω απο πρωτο χερι τις δυσμενεις οικονομικες συνεπειες της αποχης. Ουτε με παγια αντιμισθια αμοιβομαι, ουτε με διαθρεφει καποιος. Τουναντιον. Ομως πραγματικα αδυνατω να αντιληφθω την διαφορα αναμεσα στην "επιβιωση" με το 5% του εισοδηματος (τοσο απομενει απο το καθαρο εισοδημα εαν αφαιρεσει κανεις φορο εισοδηματος, προκαταβολη, εκτακτη εισφορα, τελος επιτηδευματος και ασφαλιτικες εισφορες), και στην μηδενικη εισπραξη λογω αποχης. Δεν νομιζω συναδελφοι να ειναι αρκετο για να ζησουμε τα παιδια μας, οπως προαναφερθηκε. Περαιτερω ειναι γνωστο το αποτελεσμα της προσφυγης στο διορισμενο ΣτΕ ... Κυριοι, οσο δυσκολο και επιπονο ειναι να συνεχισουμε την αποχη και μαλιστα χωρις αδειες κλπ, ακομη δυσκολοτερο (αλλα και προσβλητικωτερο ειναι να σταματησουμε τωρα. Οφειλουμε και στους εαυτους μας, αλλα και τους υπολοιπους επαγγελματικους κλαδους (οσο και αν μας λιδωρουν - ειναι ευκαιρια να ανακτησουμε τον σεβασμο τους) να συνεχισουμε με εξαιρετικα κλειστα πλαισια αδειων. Ας το χωνεψουμε επιτελους: ή συνεχιζουμε αντιμετωπιζοντας τα οποια οικονομικα προβληματα προκαλει η αποχη, ή τα συναντουμε πολλαπλασια στην επομενη φορολογικη - ασφαλιτικη εκκαθαριση του 2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλυτερα να ζησουμε ένα χρονο ακομη..εσυ τι πιστευεις δηλαδη για μην λεμε αρλουμπες, ότι θα παρει πισω το νόμο ο Τσίπρας? η πιστεύεις ότι θα πέσει η κυβερνηση, αφου "τα βρήκαν" στο eurogroup αν ενημερωθηκες? συνεπώς αυτό που λετε είναι να πεθανουμε με τιμη τωρα και σιγουρα, παρά πιθανον 2 με 3 χρόνια αργοτερα. μάλιστα , πες μου οι συμβολαιογραφοι είναι ηλιθιοι ή φιλοτομαριστες που σταματησαν και είμαστ εμείς οι εξυπνοι και τιμημένοι που θελουμε να συνεχισουμε..τον γελωτα τον άλλων κερίζεις και εμενα δεν με ενδιαφερει ο σεβασμος, με ενδιαφερει το αποτελεσμα , την τιμη μου την εχω από μονος μου, δεν μοου την ππεριποιεί καμια αδιεξοδη αποχή

      Διαγραφή
  19. Η ουσιωδης διαφορα του δικηγορου απο τους λοιπους επαγγελματιες συνισταται συο γεγονος οτι ο δικηγορος προσφερει στον πελατη του τον σεβασμο που γενναται στο προσωπο του, ως οπλο και μεσο για την υπερασπιση των δικαιων του. Ουδεις επθυμει την πτωση της κυβερνησης (την οποια προφανως υπερασπιζεσαι απροβληματιστα), αλλα επιθυμια ολων ειναι να την αναγκασει να ακουσει τον επιθανατιο ρογχο των πολιτων που εκπροσωπει. Αληθεια, φιλε μου που επιλεγεις την ανωνυμια, πως θα αντιμετωπιζες το θεμα για λογαριασμο πελατη σου; Παλι θα ελεγες "ε, αφου εγινε αποδεξου το";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι , θα του ελεγα κανε χαρακιρι για να συγκινηθει ο δημιο σου οπως λες εσυ. κατα τα λαλα πομφολυγες, ξυλινη γλωσσα, αν ημουν πελάτης θα είχα φυγει με αυτα που λες εσυ, ο δε μεγαλύτερος συλλογος της χωρας ειναι καταδικασμενος εδω και χρονια με τετοια νοοτροπία.οσο για την κυβερνηση την θεωρω αχρηστη, αλλά πιο αχρηστους θεωρω τους δικους μας συνδικαλιστες και ιδιως τους συνδικαλιστες των ετων 2005-2013 για να ειμαι ακριβης..ενταξει εγινε μια προσπαθεια με την αποχή, οταν ομως αποτυχαινεις, πρέπει να ξερεις ποτε να σταματας..σε ειδαμε εσενα που εισαι επωνυμος Alex, σιγα μην παρω και την αδεια να παω στην τουαλετα απο εσενα, μετα την αποχή

      Διαγραφή
  20. Τι προτεινεις λοιπον;
    Απλα σιωπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσφυγη στα δικαστηρια κατα του νομου, μη καταβολη ασφαλιστικων εισφορών,ακομα και ως εσχατο μεσο καποια φοροδιαφυγει για να επιβιωσει ο κλάδος μου(ειμαι τουλάχιστον ειλικρινης, δεν το παίζω αγγελος όπως τοσες χιλιάδες άλλοι συναδελφοι) μεχρις ότου τροποποιηθει το ηλιθιο αυτο ασφαλιστικό. Λεωνίδας δεν το παίζω, προτιμώ να είμαι Κολοκοτρωνης,και ας με κακολογήσουν, δεν θα θυσιασω τα μέλη μου ελαφρα τη καρδια σε αδιεξοδη αποχή και δεν θα τα εξαντλησω τελείως..

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον με εσενα γινεται ενας διαλογος με επιχειρηματα από το αμιμητο ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ..φιλε μου θα ειχαμε πιθανοτητες τον Ιανουαριο αν γινοταν καθολικη αποχή για 10 ημερες όλων των επαγγελματιών, λογιστων, δικηγορων,φαρμακοποιών, ιατρων κλπ. και τοτε θα παρέλυε πραγματι η χωρα χωρις να χρειαστει να κανουμε 4 μηνες μια μοναχικη αποχη σαν steppenwolf.τωρα είναι αργα, αυτο δεν έγινε, οι άλλοι ήταν λιπόψυχοι,καιροσκοποι, πιο διορατικοί, δεν ξερω. αλλα να συνεχισω ως μοναχικος καμικαζι εχω το δικαιωμα να αρνηθω τελος.Καληνυχτα

      Διαγραφή
  22. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
    Συμφωνω μαζι σου με μια διαφορα. Ολοι γνωριζουμε την τυχη αυτου του ειδους των προσφυγων (βλ, φπα κλπ). Συνεπως δεν αρκουν, τουλαχιστον χωρις να κατατεθουν τοσες οσοι οι δικηγοροι της χωρας. Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να ετοιμασουν οι συλλογοι χρησιμοποιωντας το επιστημονικο προσωπικο που διαθετουν και στην συνεχεια να το διανειμουν σε ολους μας.
    Το θεμα της φοροδιαφυγης καλο ειναι να το αποφυγεις, εαν δεν επιθυμεις να ακους ως επιχειρημα οτι ολων αυτων των παραλογων που ψηφιζονται τα τελευταια χρονια, αιτια ειναι η φοροδιαφυγη των δικηγορων (σιγουρα τα εχεις ακουσει να λεγεται)
    Ομως, φοβαμαι οτι δεν αρκουν αυτα. Τουτος ειναι ο λογος για τον οποιο πρεπει να παραλυσουμε οσα μπορουμε. Βεβαια ευχης εργον θα ηταν αν παρελυε παραλληλα ολη η αγορα (ακομη και τα περιπτερα - θιγονται εξισου)
    Οσο για τον Λεωνιδα γνωριζεις οτι τον προδωσε ενας Εφιαλτης, και ο Κολοκοτρωνης υποχωρουσε παραδιδοντας καμμενη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαρηκα που τα ειπαμε. Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το αντίθετο. η τάση στα ΔΣ είναι για συνέχιση αποχής. Το ίδιο και οι περισσότεροι επαρχιακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό θα ήταν οποιος έχει ενημέρωση να γράφει και το ονομα του και να μας λέει από που έχει την ενημέρωση.
    Εγώ χθες το μεσημέρι ημουν στο ΔΣΑ και δεν ηξεραν ακόμη πότε θα κάνουν ΔΣ.
    Μερικοί από την προηγούμενη βδομάδα έγραφαν ότι δεν θα γινει ολομελεια και ξεπουλήθηκε ο αγωνας κ.α αλλά τελικά ολομέλεια θα γινει.
    Οπότε παρακαλώ να μην γράφουμε ράδιο αρβυλες αλλά μονο αν γνωρίζουμε κάτι έγκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. H άρση της αποχής δεν μπορεί να γίνει χωρίς να παρέλθει τουλάχιστον ένα μεταβατικό δεκαήμερο για να προετοιμαστούμε ως προς σύνταξη δικογράφων, μάρτυρες κλπ. Η 23η Μαϊου είναι η σωστή ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δυστηχώς δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συνέχιση της αποχής μας. Δε θα παρατήσουμε τις όποιες διεκδικήσεις μας, για τις οποίες πονάμε εδώ και τόσους μήνες, με σκυμμένο το κεφάλι. Πρέπει να το τραβήξουμε όσο πάει. Έτσι κι' αλλιώς καταδικασμένοι είμαστε ήδη με αυτά τα μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 18/5 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

      Διαγραφή
    2. και τι περιμενεις ότι θα γινει , θα παρουν πίσω το νομο για 40.000 δικηγόρους? η συνεχιση της αποχης μετα την ψηφιση είναι πλεον πληρως ανορθολογικη πράξη και οδηγει στην εκκαθαριση των μικρομεσαιων γραφειων.
      Επίσης ακομα και όταν ενεργεις ανορθολογικα, πρεπει τουλάχιστον να υπαρχει ισοτητα και στην αυτοκτονία: ας σταματησουν και οι επι παγια αντιμισθια να πηγαίνουν στην δουλεια τους και μετα ας το συζητουσαμε για δικαια ομαδικη αυτοκτονία..αλλλιως μιλάμε για σκοπιμη αλητεία ορισμένων

      Διαγραφή
  29. Στο Ηράκλειο σχεδόν ομόφωνη απόφαση σε άτυπη Γ.Σ. για συνέχιση μέχρι 24 του Μήνα με αυστηρότερο πλαίσιο χορηγήσεων υπό την επιφύλαξη της απόφασης της Ολομέλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αναφορικά με την ολομέλεια της 12-5-2016 θα ήθελα μία έγκυρη απάντηση στα εξής:
    1) Η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία απόλυτη ή σχετική?
    2) Με πλειοψηφία κεφαλών (προέδρων) ή με βαρύτητα ψήφων ανάλογα με τον αριθμό μελών εκάστου συλλόγου?, και
    3) Μπορεί ένας σύλλογος να διαφοροποιηθεί από την απόφαση της Ολομέλειας?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό που μπορώ να σου πω έγκυρα είναι ότι η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι δεσμευτική και για αυτό στο παρελθόν η Αθήνα υπό άλλες ηγεσίες έχει διαφοροποιηθει από απόφαση Ολομέλειας. Στα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αίγιο, Σέρρες και Ηράκλειο ΥΠΕΡ της συνέχισης της ΑΠΟΧΗΣ !!! Να τους χτυπήσουμε εκεί που τους πονάει ... να τους στερήσουμε τα έσοδα που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ που τους ποναει, ετοιμοι ειναι να καταρρευσουν από εμάς, ήδη οι συμβολαιογραφοι απο συμπονοια για την κυβερνηση σταματησαν να τους πιεζουν ασφυκτικά, γιατι η κυβερνηση αφυκτιά...απο τρολαρισμα σας παραδεχομαι πάντως.Μονη έντιμη και ορθολογική λύση ατομικές προσφυγες όλων των μελων στα δικαστηρια (υπο τον συντονισμό έστω των Συλλόγων) κατά του νόμου(των πράξεων εφαρμογής του δηλα΄δη, ήτοι π.δ. ή υπουργική απόφαση) και άμεση παύση της ηλίθιας αποχής. όλα τα άλλα είναι ειτε εκ του πονηρού ειτε εκ βλακείας

      Διαγραφή
    2. Οι Σερρες στην ιστοσελίδα τους μιλάνε για συνεδριαση την 14-05-2016.
      Κατα τα λοιπά αν θελετε να αυτοκτονήσετε, αυτοκτονήστε μόνοι σας και αφήστε εμάς να δουλέψουμε.
      Τότε θα δείτε πόσα ακροατήρια θα αναβάλλονται.
      Πόσοι ειναι οι αληθινοί επαναστάστες

      Διαγραφή
    3. ρε παντας και γραφουν στα blog υπερ της αποχης καποιοι δικαστες είτε τίποτα συριζαιοι, για την πλάκα τους? μια χαρα ξεκουραση τους έχουμε χαρισει ως βλητα που είμαστε..χαχχα. τωρα όποιος γραφει με ΚΕφαλαια γραμματα παθιασμενα ΑΠΟΧΗ! μόνο ψυχραιμος και λογικος άνθρωπος δεν δείχνει... res ipsa loquitur..μπας και τσιμπησουν τιποτα σανοφαγοι

      Διαγραφή
    4. Με την αποχή θα τους τσακίσουμε ... είναι βέβαιον. Υπομονή και επιμονή χρειάζεται. Και όταν δικαιωθούμε με το καλό, αγωγές κατά μηχανικών, ιατρών, φαρμακοποιών και συμβολαιογράφων, γιατί ο αγώνας μας θα έχει βοηθήσει και αυτούς!! Ή καλύτερα να ζητήσουμε η επιτυχία να αφορά μόνον τους δικηγόρους, τουτέστιν να έρθει στη βουλή νέο ασφαλιστικό μόνον για τους δικηγόρους!!! Μη μασάτε η δικαιώση δεν θα αργήσει πολύ!!! Μη δειλιάσετε, η αλλαγή έρχεται, το είδα στο πρόσωπο του Κατρούγκαλου και του Τσίπρα. Σύμμαχός μας όπως φαίνεται, και η αρνητική πορεία των πραγμάτων στο Eurogroup. Εγώ πάντως αν συνεχίσουμε να απέχουμε και βλέπω τους φίλους και συγγενείς να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να πληρώνονται ως έμμισθοι δικηγόροι, θα στεναχωρηθώ πολύ βρε παιδιά. Γιατί οι δικοί τους πελάτες μπορούν να επηρρέαζαν τις εξελίξεις (τράπεζες κλπ), οι δικοί μας... χαχαχα εδώ γελάμε. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Θέλει ο δαπίτης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει !

      Διαγραφή
    6. Εγω δαπιτης;;; Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις. Τυφλα να χει ο Χορταρεας!

      Διαγραφή
    7. ΤΥΦΛΟΣ ΤΑ Τ'ΩΤΑ, ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ Τ'ΩΜΑΤ ΕΙ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  33. Αφού λοιπόν στο τέλος τα πάντα ψηφίζονται από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες, έχει κάποιο νόημα η όποια αντίσταση; Ποια εναλλακτική υπάρχει;Αν δηλαδή εκ των προτέρων θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τρόπος αντίστασης , ας τα ανεχθούμε όλα και ας μην παραπονιόμαστε. Δεν ξέρω αν η αποχή ήταν ή είναι σωστή και σίγουρα άλλοι πλήττονται, περισσότερο ,άλλοι λιγότερο και οι έμμισθοι καθόλου, αλλά εάν ούτως ή άλλως δεχόμαστε ότι πάντα επικρατεί ο ισχυρότερος(κυβέρνηση),τότε ας επιστρέψουμε στα δικαστήρια και να μην ξαναδιαμαρτυρηθούμε για τίποτα ,κι ας ανέβει στο μέλλον ο ΦΠΑ και 30%, και η φορολόγηση ας πάει και 40% κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο αγώνας έγινε με λάθος τρόπο.
      Οι αγρότες κάτι κέρδισαν, οι δημοσιογράφοι το ίδιο, οι ταξιτζηδες επίσης εδώ και χρόνια έχουν κρατήσει κάποια κεκτημένα. Εννοείται οτι και αυτοί έχουν πληγεί αλλά επαναλαμβάνω ότι κάτι έχουν σώσει.
      Εμείς εδώ και χρόνια κάθε τόσο και λιγάκι κάνουμε αποχή και δεν έχουμε κερδίσει τιποτα (ΦΠΑ, παράβολα, ΚπολΔ, ασφαλιστικό). Εκτός και αν θεωρείται δικαίωση του μαχόμενου δικηγόρου την διάσωση του γραμματίου.

      Εάν αυτό δεν σας προβληματίζει για τις ηγεσίες μας και τον τρόπο δράση μας τι να πώ;

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

      Διαγραφή
    3. αυτο λεμε , η αποχη ειναι λαθος και αναποτελεσματικη, τι δεν καταλαβαινεις..μαθατε ολοι αποχη και ξερο ψωμί, σαν το ΠΑΜΕ..θα κανουμε νομικες ενεργειες, θα κλεισουμε και καναν δρομο αν έχουμε τα κοτσια...κολλησατε, αποχή ή τιποτα άλλο

      Διαγραφή
    4. Πρώτον η αποχή ξεκίνησε πολύ νωρίς και ξεφούσκωσε γρήγορα. Και μην ακούσω βλακείες του στυλ οτι πιστεύαμε ότι το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.
      Η αποχή έπρεπε να ξεκινήσει στοχευμένα και επιλεκτικά και σιγά σιγά να κορυφωθεί, πιθανότατα με ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο.
      Με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να συμπαρασύρουμε ΟΛΟΥΣ τους επιστημονικούς κλάδους να κάνουν καθολική αποχή έστω για 1-2 βδομάδες.
      Σε ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο δεν μπήκαμε ποτέ, γιατί εμείς ζητάγαμε μια αναλογιστική μελέτη που ξέραμε ότι δεν υπάρχει και ο Κατρούγκαλος έλεγε καντε μου προτάσεις συγκεκριμένες.
      Οταν ο Αλεξανδρής προσπάθησε να προωθήσει ως πρόταση μας μια αναλογιστική τουλάχιστον δέκα σύλλογοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι δεν τους εκφράζει και δεν συμφωνούν.
      Δηλαδή μετά από 4 μήνες αποχή δεν παρουσιάσαμε ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣ ΣΩΜΑ.
      Και θέλαμε ο Κατρούγκαλος που μας ξέρει καλά να μας πάρει στα σοβαρά;
      Άλλα να λέει η Αθήνα, άλλα το Αίγιο άλλα οι Σερρες κοκ.
      Δεν κάναμε ούτε μια μεγάλη συνέντευξη τύπου να περάσουμε τα μηνύματα μας στην κοινωνία και να παρουσιάσουμε όλα τα προβλήματα του κλάδου που πληττουν και αυτούς (υψηλα παράβολα, ΚΠολΔ ΦΠΑ).
      θες και άλλα φίλε των 5:06 μμ

      Διαγραφή
    5. Αν η αποχή ήταν καθολική τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πειθαρχικό για τις κατά καιρούς δηλώσεις του Κατρούγκαλου κατά του κλάδου θα γίνει έστω και τώρα;;;

      Διαγραφή
  34. ΣΥνάδελφοι μην το κουράζετε το πράγμα, οι μόνοι που θέλουν να λήξει η αποχή είναι όσοι δουλεύουν αράπικο φυστίκι (κοινώς μαύρα) και μάλιστα σε μεγάλη έκταση. Επειδή προσωπικά δουλεύω με εταιρίες οι οποίες μου ζητάνε τιμολόγιο ακόμη και για το μεγαρόσημο που λέει ο λόγος, με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι για να φέρω ένα χιλιάρικο στο σπίτι μου το μήνα θα πρέπει ετησίως να εισπράττω σχεδόν 43.000 Ευρώ ετησίως (με έξοδα γραφείου μόλις 500 Ευρώ το μήνα) και σε αυτά δεν υπολογίζω καν την προκαταβολή φόρου. Μη σας φαίνεται περίεργο, αν θέλετε σας το αναλύω επακριβώς. Επειδή λοιπόν δεν έλιωσα σε λύκειο, πανελλήνιες, σχολή και μεταπτυχιακά για να πρέπει να εισπράττω σχεδόν όσα βουλευτής για να μου μένει σχεδόν ο βασικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου (οι πιο πολλοί παίρνουν πάνω από χιλιάρικο καθαρό), ναι, αποχή μέχρι όσο αντέξω. Αν εσείς δουλεύετε με μαύρα και είστε της λογικής θα ζήσω με τα 10000 μαύρα και από τα υπόλοιπα που δηλώνω ας μου τα πάρουνε και όλα, ΟΚ σας καταλαβαίνω και πράγματι σας συμφέρει να λήξει, ίσως και να πληρώνετε και λιγότερες εισφορες με το νέο σύστημα. Ένα σύστημα όμως δεν μπορεί να επιβραβεύει μόνο το φοροφυγά, αλλά να αφήνει και στον έντιμο (ή μη δυνάμενο να φοροδιαφύγει, γιατί μη γελιόμαστε, αν έχουμε την ευκαιρία όλοι θα το κάνουμε) περιθώριο να επιβιώσει. Βέβαια όταν σε καναδυο χρόνια θα σας κοτσάρουν τεκμαρτό εισόδημα (βάσει ηλικίας, περιοχής κτλ) και ανάλογες εισφορές τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε προσυπογράφω κάθε λέξη

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Και εσύ όμως συνάδελφε κρίνεις με βάση αυτό που συμφέρει εσένα τον ίδιο .... Έτσι δεν πάμε πουθενά ως κλάδος. Σέβομαι το δικαίωμά σου να απεργήσεις , όπως πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμα του άλλου που θέλει να εργαστεί. Το τι συμφέρει τον καθένα δεν μπορεί να είναι το κριτήριο συνέχισης ή μη της αποχής. Κριτήριο είναι ο στόχος. Θεωρείς τον στόχο της ακύρωσης ή τροποποίησης ενός ψηφισμένου νόμου ως ρεαλιστικό ?Αν ναι , τότε συνέχισε μόνος σου.

      Διαγραφή
    4. για να μπορούμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, συνάδελφοι, υπάρχουν οι γενικές συνελεύσεις και τα όργανα, υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας, έτσι αν οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να απέχουμε - και πρέπει να απέχουμε - οι μειοψηφούντες πρέπει να υπακούσουν, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

      Διαγραφή
    5. ποιοι συναδελφοι? αυτοι που εχουν ας πουμε παγια αντιμισθια? διαβασε και το αρθρο 5 και 22 του Συνταγματος, δες και τηνΟλΣτΕ 2512/97 το δικαιωμα στηνα περγια είναι ατομικό, δεν επιβαλλεται από τηνπλειοψηφία..αυτά ειναι κορπορατισμός περασμένων αιωνων

      Διαγραφή
  35. Α, ξέχασα να σας πω, από το 2020 και μετά που κόβονται και οι "εκπτώσεις" θα πρέπει να εισπράττουμε 49000 για να μας μένει το χιλιάρικο καθαρό... Πάντα μιλάμε για εισόδημα δηλωμένο 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια, συνεχισε μονος σου να δουμε τι θα κανεις με την αποχή..δεν μας λες τι θα γινει αν συνεχισεις την αποχή..και αφου έχεις εταιρίες, προφανως κάνεις και συμβουλευτική και καλα κάνεις και εγω έχω αλλά έχω και δικαστηρια και όπως ξερεις πλέον από τα γραμματια οι κρατησεις για ταμεια θα συμψηφίζονται με το συνολικό ποσό..να μιλάμε λογικα, επειδή θα πεθάνουμε,κανουμε απεργια πείνας δεν ειναι λύση..έχει χαθει κάθε λογικη πλέον

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν έχω μαύρα αλλά ούτε άλλη πηγή και θέλω να λήξει και να παλέψω.
      Είμαι ανώμαλος;
      Και δεν μας λές πότε θες να λήξει η αποχή;
      Και αν περνάνε οι μηνες και δεν αλλάξει τίποτα τι θα κάνουμε; Θα απέχουμε μέχρι να ψοφήσουμε ή θα απορροφηθούμε από δικηγορικές εταιρείες;
      Σε παρακαλώ απάντησε

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστές αμφότερες οι ανωτέρω απόψεις και ειδικά (λέω εγώ) η β' εξ αυτών. Εγώ πάλι προσθέτω ότι 40.000 δικηγόροι, 40.000 διαφορετικά συμφέροντα= Αμιγώς ανταγωνιστικό επάγγελμα. Οι ΔΣ πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και να εξισορροπούν όσο περισσότερο γίνεται όλα - Να βρίσκουν μια ελάχιστη κοινή συνισταμένη και το κυριότερο όχι υποκριτική. Το σημερινό πλαίσιο αποχής - αδειών είναι απολύτως υποκριτικό και εν τοις πράγμασι ατελέσφορο για τον αγώνα που δόθηκε. Περαιτέρω ερώτηση: Συνάδελφοι τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτός με τα 10.000 θα είναι μια ζωή εκεί (και με τα μαύρα όπως κατ' επανάληψη λέγεται) και ότι ο άλλος με τις εταιρείες θα μείνει μια ζωή με τις εταιρείες (και δεν θα έχει την τύχη να βγάζει 10.000 άσπρα και άλλα τόσα μαύρα);;; Για να είμαι ειλικρινής, η ανωτέρω συζήτηση και ερώτηση μας προσβάλει όλους.

      Διαγραφή
  36. Ρε παιδιά σε όσους παίρνουν θέση υπέρ της αναστολής της αποχής έχετε συνειδητοποιησει ότι είμαστε δικηγόροι ότι έχουμε φάει μια ζωή στα θρανία και στα έδρανα τον δικαστήριων και φτάσαμε με το νέο ασφαλιστικό σε εισοδήματα ενός ανειδικευτου εργάτη της Βουλγαρίας ??? Με αυτή τη λογική γιατί να με τρώει το άγχος και η φθορά που προκαλεί το επάγγελμα μας. Δωξα το θεό με αυτά τα εισοδήματα βρίσκεις δουλειά και σε καφετέρια με πολύ λιγότερο άγχος και ευθύνη. Ας σεβαστουμε λοιπόν όλοι μας το κύρος του επαγγέλματος μας και τους κοπους μας.. Δεν πάει άλλο.. προτείνω συνέχιση της αποχής... Το κεφάλι ψιλά συναδερφοι σεβαστηται τους εαυτούς σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι εγώ με σεβασμό θα σου απαντήσω αν προτιμάς πηγαινε να δουλέψεις σε καφετερια και ασε εμας τους υπόλοιπους να ασκήσουμε το επάγγελμα μας.
      Και ερωτώ και εσένα : Πότε θες να λήξει η αποχή;

      Διαγραφή
    2. Οποιος δεν τα βγαζει περα καλύτερα και ας ακουγεται κυνικο να αλλαξει επαγγελμα παρα να αυτοβαυκαλιζεται..το να θελει να παρει μαζι του και όσους αντεχουν ακομα ,ειναι ανηθικο..μου θυμιζει καποιος που όταν υπηρχε ο φοβος κουρεςματος των καταθεσεων, λεγανε ας κουρευτουν, να δουν τι τραβαμε και εμείς..και ναι υπάρχουν τυποιος δικηγοροι στον κλάδο μας που δεν τους πειραζει η αποχή, ασχετως αν δεν παραγει αποτελεσμα..δεν θα τους επιτρεψω να με αποτελειωσουν αυτοί πριν την οποιαν κυβερνηση

      Διαγραφή
  37. Ρε παιδιά σε όσους παίρνουν θέση υπέρ της αναστολής της αποχής έχετε συνειδητοποιησει ότι είμαστε δικηγόροι ότι έχουμε φάει μια ζωή στα θρανία και στα έδρανα τον δικαστήριων και φτάσαμε με το νέο ασφαλιστικό σε εισοδήματα ενός ανειδικευτου εργάτη της Βουλγαρίας ??? Με αυτή τη λογική γιατί να με τρώει το άγχος και η φθορά που προκαλεί το επάγγελμα μας. Δωξα το θεό με αυτά τα εισοδήματα βρίσκεις δουλειά και σε καφετέρια με πολύ λιγότερο άγχος και ευθύνη. Ας σεβαστουμε λοιπόν όλοι μας το κύρος του επαγγέλματος μας και τους κοπους μας.. Δεν πάει άλλο.. προτείνω συνέχιση της αποχής... Το κεφάλι ψιλά συναδερφοι σεβαστηται τους εαυτούς σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κύρος του επαγγελματος μας το υπέσκαψαν λάθη και αβλεψιες δεκαετιων και όχι μονο η οιονομικη κρίση των τελευταίων 5 χρόνων? αλήθεια τι έγινε με το πόρισμα για την διαχειριση της προηγούμενης περιόδου στο ΔΣΑ?καναμε έλεγχο και σαν το ΠΑΣΟΚ μετά δε λέμε τιποτα? τι εγιναν τα λεφτα από τα συμβόλαια, οι παρακρατησεις εκατομμυρίων ευρώ εδω και χρονια από τα γραμμάτια υπερ των συλλόγων, είναι δυνατόν να μην υπάρχει αποθεματικό των Συλλόγων υπερ των μελών τους? αλλά γι'αυτά και πολλά άλλα όλοι μας μόκο, ή σφυρίζουμε αδιάφορα, γιατι είμαστε η ελίτ...καλά μας κάνει κάθε Κατρουγκαλος, λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά ράμματα για τα του οίκου μας και μας έμεινε το κύρος.η αποτυχία είναι μια καλή ευκαιρία να δουμε γιατι δεν είμαστε αποτελεσματικοί ως κλάδος όπως οι δικαστικοί επιμελητές, αλλά μοιράζουμε πτυχία και άδειες δικηγορίας στον καθένα και μετα μιλάμε για υπερπληθωρισμό και αθέμιτο ανταγωνισμό.
      Το ασφαλιστικό είναι όντως θέμα αλλά είανι η μεγαλη κορυφή του παγόβουνου της δικιάς μας διαχρονικής αποτυχίας να κάνουμε τους συλλόγους ιδιοκτησία όλων των μελών και όχι μονο κάποιων συγκεκριμένων και της παρέας τους..η αποχή ξοφλησε, όποιος επιμένει δυναμιτιζει περισσότερο τις εσωτερικές εριδες..

      Διαγραφή
  38. Έτσι ακριβώς είναι! Αλλιώς προτείνω να εισηγηθούμε μόνοι μας να μπει τεκμαρτό εισδόημα επί του οποίου θα πληρώνουμε φόρους και εισφορές. Βάσει ετών στο επάγγελμα, περιοχής, μεγέθους γραφείου κτλ... Άντε γιατί καλή η πλακίτσα αλλά δε γίνεται να κλείσουν όσοι πάνε με φουλ δηλωμένα εισοδήματα και στο τέλος να τους πάρουν και τους πελάτες οι μαυρατζήδες... Απλά τα πράγματα, μετά την 5ετία όποιος δηλώνει εισοδήματα κάτω του 10αρικου προφανώς φοροδιαφεύγει... Αλλίως δεν είναι βιώσιμος (δλδ ζει με 500 το μήνα;) και πρέπει να φύγει από το σώμα. Να δω αν μπουν τεκμαρτές εισφορές (κάτι λέει το νομοσχέδιο, διαβάστε το) το τι διαγραφή έχει να πέσει... Είπαμε, θα σεβόμαστε όλες τις απόψεις αλλά με το παρόν νομοσχέδιο όποιος δεν φοροδιαφύγει κλείνει, είναι τόσο απλό. Και προφανώς αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω να μπουν τεκμηρια,εξάλλου ηδη υπαρχουν,ας γινουν αυστηρότερα και πιο ρεαλιστικά.αλλα τερμα η αποχή, δεν μπορεί κανείς να μου απαγορεύσει να δικάσω ..ειναι η οικονομικη μου ελευθερια.δεχτειτο και εσεις και παραδεχτειτε πως και για τον ΚΠΟλδ η αποχη απέτυχε..ψηφιστηκε.παψτε να βαυκαλίζεσθε

      Διαγραφή
  39. Κάποιοι συνάδελφοι δεν πολυκόπτονται από τις παρακρατήσεις στις ΤΠΥ που θα εκδίδουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι δικηγόρος Πειραιά, 15 χρόνια στο επάγγελμα και προφανώς έχω ματώσει απο την αποχή. Αυτό που με στενοχωρεί όμως περισσότερο από όλα και ασχέτως του τι θα γίνει στην συνέχεια, είναι πως καθόμαστε και μαλώνουμε μέσα από forum, βρίζοντας οι μεν τους δε λες και ανήκουμε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Το διαίρει και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο....κρίμα..Έστω και την ύστατη στιγμή ας κινηθούμε σαν ένα σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΟΝΕΣ!!!!!!!!!!!ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΑΣ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΣΑΣ!ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΠΟΙΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;

      Διαγραφή
  41. Συμφωνω με τον ανωτερω συναδελφο,ωστοσο δεν ειναι ολοι ιδιοι.η πλειονοτητα φοροδιαφευγει προκλητικα.αυτη η κατασταση οδηγησε στο νομο εκτρωμα ο οποιος εχει αμιγως εισπρακτικο χαρακτηρα.αντι να παταχθει η φοροδιαφυγη, με το νομο θα ενταθει.θα ωφελουνται οι συναδελφοι που φοροδιαφευγουν και εδωσαν επιχειρηματα στα χειλη του κατρουγκαλου και οι συνεπεις θα επιβαρυνθουν ακομη πιο πολυ.η αδικια φερνει διχασμο και οχικατιαλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. το κύρος του επαγγελματος μας το υπέσκαψαν λάθη και αβλεψιες δεκαετιων και όχι μονο η οιονομικη κρίση των τελευταίων 5 χρόνων? αλήθεια τι έγινε με το πόρισμα για την διαχειριση της προηγούμενης περιόδου στο ΔΣΑ?καναμε έλεγχο και σαν το ΠΑΣΟΚ μετά δε λέμε τιποτα? τι εγιναν τα λεφτα από τα συμβόλαια, οι παρακρατησεις εκατομμυρίων ευρώ εδω και χρονια από τα γραμμάτια υπερ των συλλόγων, είναι δυνατόν να μην υπάρχει αποθεματικό των Συλλόγων υπερ των μελών τους? αλλά γι'αυτά και πολλά άλλα όλοι μας μόκο, ή σφυρίζουμε αδιάφορα, γιατι είμαστε η ελίτ...καλά μας κάνει κάθε Κατρουγκαλος, λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά ράμματα για τα του οίκου μας και μας έμεινε το κύρος.η αποτυχία είναι μια καλή ευκαιρία να δουμε γιατι δεν είμαστε αποτελεσματικοί ως κλάδος όπως οι δικαστικοί επιμελητές, αλλά μοιράζουμε πτυχία και άδειες δικηγορίας στον καθένα και μετα μιλάμε για υπερπληθωρισμό και αθέμιτο ανταγωνισμό.
    Το ασφαλιστικό είναι όντως θέμα αλλά είανι η μεγαλη κορυφή του παγόβουνου της δικιάς μας διαχρονικής αποτυχίας να κάνουμε τους συλλόγους ιδιοκτησία όλων των μελών και όχι μονο κάποιων συγκεκριμένων και της παρέας τους..η αποχή ξοφλησε, όποιος επιμένει δυναμιτιζει περισσότερο τις εσωτερικές εριδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογραφω συναδελφε.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΛΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ! ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  43. Ξέρει κανείς αν τελικά η Αθήνα είχε δσ σήμερα και τι απόφαση πηρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οι έμμισθοι θα πάθουν εγκεφαλικό από τις νέες παρακρατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.legalnews24.gr/2016/05/24.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΣΘ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24/5 ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΣ ΣΤΙΣ 23/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απορίας άξιον είναι οτι ο ΔΣΑ πήρε μια απόφαση, την οποία δεν έχει αναρτήσει ακόμη στην ιστοσελίδα του.
    Συνεχίζουμε μια ακατανόητη αποχή.

    Αν ξέρει κάποιος ας μας πει έγκυρα: Αν αύριο η Ολομέλεια πει κατά πλειοψηφία όχι στην χαλάρωση πλαισίου η Αθήνα τι θα κάνει; Θα συνταχθεί ή θα ακολουθήσει δικιά της γραμμή;
    Αν ξέρει καποιος έγκυρα όχι σαν αυτούς που χθες έγραφαν ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα λήξουν την αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CF%83/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82--3

    Οποιος θελει να δει το νέο πλαίσιο της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή