ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΕΩΣ 6-6-2016. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 3-6-2016

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων αποφάσισε να προτείνει την παράταση της αποχής έως 6-6-2016 και καλεί σε Σύγκληση Ολομέλειας Προέδρων την 3-6-2016



Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε εκτάκτως σήμερα 24.05.2016 στην έδρα του ΔΣΑ αποφάσισε ομόφωνα:
  • Παράταση της αποχής δικηγόρων έως τη Δευτέρα 06.06.2016.
  • Σύγκληση Ολομέλειας την Παρασκευή 03.06.2016 στην έδρα του ΔΣΑ

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
  • Παραγραφές – Προθεσμίες
  • Για τις ποινικές υποθέσεις:
  1. Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
  2. Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) 
  3. στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
  1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠολΔ) και ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής.
  2. Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
  3. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
  4. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
  5. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
  6. Προσθήκες
  7. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
  8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

46 σχόλια:

  1. Ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί. ΤΩΡΑ αρχίζουν να φαίνονται στην κοινωνία οι συνέπειες της κινητοποίησής μας. Στην πιο κρίση στιγμή του κλάδου από την Μεταπολίτευση ίσαμε σήμερα, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Το αίτημα για αξιοπρεπή διαβίωση είναι αίτημα ΔΙΚΑΙΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ που γραφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ σαν παπαγαλακι του ΠΑΜΕ έχεις πλήρεια ενδεια επιχειρημάτων και νομισεις ότι θα μας συγκινησεις με την ΕΣΔΑ και τα ανθρωπινα δικαιώματα...βρισκομαστε υπο Κατοχή, ο καθενας θα επιβιωσει όπως μπορεί, δεν θα ακουλουθησουμε μπολλοί από εμάς μια αποχή των συνδιλικαδισταδων που δεν οδηγει πουθενα, για να μας πουν, εμεις προσπαθησαμε ,αλλά..φτανει η εκπροσωπηση, δεν θελω άλλη εκπροσωπηση με το ζορι, θελω να αποφασιζω μονος μου αν θα απέχω ή όχι, τα άλλα ειναι αυταρχικά καθεστωτα

      Διαγραφή
    2. Οπότε εσύ τι προτείνεις;; Μήπως "Ο καθένας για την πάρτη του και ο Θεός για όλους";; Ή μήπως "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ Ν'ΑΓΙΑΣΩ";;.. Ε όχι, εγώ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να πάω σαν τ'αρνί στγην ποδιά του Κατρούγκαλου.

      Διαγραφή
    3. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΣΑΜΕ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

      Διαγραφή
  2. Nα δεις και κάτι συνέπειες που φαίνονται σε εμάς τους μαχόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

    Και ερωτώ την Ολομέλεια:
    1. Τι επιδιώκουμε πλέον;΄Ποια είναι τα επίσημα αιτήματα μας μετά την ψήφιση;
    2. Είμαστε σε συζητηση με το Υπουργείο;
    3. Και αν δεν εισακουστούν τα όποια αιτήματα μας πότε θα λήξει η αποχή;
    Κε Πρόεδρε τα ως ερωτήματα απασχολούν πολλούς συναδέρφους μου και χρήζουν άμεσης απάντησης.

    Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τον ιδρώτα μας και τις θυσίες μας.

    Και για να μην ακούσω σχόλια ότι είμαι βολεμένος, διευκρινίζω ότι δεν έχω παγίες, δεν έχω άλλα εισοδήματα πλην της ελεύθερης δικηγορίας και εχω οικογένεια με παιδιά, δάνεια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημά σου είναι αν θα απέχεις ως Δικηγόρος ή μήπως ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;; (σέβομαι όσα γράφεις περί οικογενείας κλπ., ωστόσο ή θα κερδίσουμε τον αγώνα ή θα αφανιστούμε ως κλάδος. Σκέψου τι έρχεται..).

      Διαγραφή
    2. Σεβαστά είναι τα όσα γράφεις και εσύ 2.49 μ.μ. αλλά πες μου πιστεύεις ότι με την αποχή όσο πάει θα πετυχουμε κάτι ουσιαστικό;

      Διαγραφή
  3. Σωστή η απόφαση! Είναι αδιανόητο να δουλεύουμε και στα 1240 Ευρώ που εισπράττουμε να μας μένουν τα 400... και μάλιστα χωρίς να υπολογίζω έξοδα γραφείου και προκαταβολή φόρου 100%... δεν είναι βιώσιμο έτσι το επάγγελμα, να πρέπει να εισπράξεις 45000 το χρόνο για να γυρνάς σπίτι με 1000 το μήνα... ειδικά όσους δνε έχουν δυνα΄τοτητα να εισπράξουν μαύρα (δλδ όσοι δουλεύουν με τράπεζες και εταιρείες) τους κλείνει, όπως και όλους τους νόμιμους που τα δηλώνου όλα (είτε από πεποίθηση είτε λόγω μη δυνατότητας απόκρυψης...). Τώρα για τους συναδέλφους που δηλώνουν 7-10000 και περνάνε με άλλα τόσα μαύρα ναι φυσικά τους συμφέρει η λήξη... αν και θα βρουν τρόπο να τα πάρουν και από εσάς (βλέπε τεκμαρτά εισοδήματα και τεκμαρτές εισφορές... έρχονται θα με θυμηθείτε...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι έχει καταντήσει μονότονη η κουβέντα. Η κοινωνία ουδόλως ενοχλείται από την αποχή μας. Για κάθε έναν ενάγοντα που έχει Χ πιθανότητες είσπραξης της απαίτησής του αντιστοιχούν 100 εναγόμενοι που αδιαφορούν για τις οφειλές τους και πολύ περισσότερο βολεύονται από την αποχή μας. Οι κατηγορούμενοι κάνουν πάρτυ. Αυτά είναι ο κανόνας. Ο λόγος για τον οποίο κοινωνία και κυβέρνηση αδιαφορούν για την αποχή μας είναι απλός, έχουν παύσεί να διαβλέπουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας. Στην καλύτερη μας βλέπουν ως επαγγελματίες - επιστήμονες και στη χειρότερη - συνηθέστερη ως αναγκαίο κακό- εισπράκτορες. Αν θέλαμε να επιτύχει η αποχή έπρεπε να τους θυμίσουμε τον λειτουργηματικό μας χαρακτήρα. Ας στερηθεί κάποιος την προσωπική και περιουσιακή του ελευθερία λόγω της αποχής και θα βλέπατε αν θα μας πρόσεχαν. Δεν το επιδιώξαμε όμως ποτέ. Ούτε επιδιώξαμε να βγάλουμε έξω από τις τράπεζες (όχι τους εξωτερικούς δικηγόρους - συνεργάτες τους) αλλά το δικηγορικό προσωπικό. Τους λόγους τους γνωρίζει η ηγεσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα συναδελφε. Τεινω να πλεον να καταστώ βεβαιος ότι πλεον εξυπηρετουνται και άλλες σκοπιθμότητες, ιδίως μετά την ψηφιση του νομοσχεδίου, ήτοι εκκαθαριση των μικρομεσαιων μαχομενων.Η αποχή ειναι καταστροφικη και εμμονική πλεον

      Διαγραφή
    2. Μολονότι διαφωνώ με την αποχή, εν τούτοις από τη στιγμή που την αποφασίσαμε έπρεπε να αγγίξουμε και τα όρια της νομιμότητας και να θέσουμε σε κίνδυνο τέτοια δικαιώματα... αν δεν σπάσουμε αυγά ομελέτα δεν φτιάχνεται, με πορδές αυγά δεν βάφονται, αν δεν βρέξουμε πόδια ψάρια δεν πιάνονται κλπ. Γενικώς ο θυμόσοφος λαός μας έχει πει πολλά τσιτάτα που κολλάνε στην περίπτωση. Δεν το κάναμε και η ηγεσία μας γνωρίζει μόνον το λόγο. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Και εν πάσει περιπτώσει συνδικαλιστική μαγκιά είναι μέχρι τις 31/12/2015 το κόστος επίδοσης στην Αθήνα να είναι 28 ευρώ και την 01/01/2016 να ανέρχεται στα 43. Εμείς παίζουμε μονότονα το ίδιο εργάκι της κλάψας, του λουστράκου και του Καϊλα. Και έχουμε λασκάρει το πλαίσιο αδειών, για να μη φωνάζουν οι μαχόμενοι, όπως εγώ. Νομίζουν δηλαδή στην ηγεσία μας ότι θα πετάξουν ένα κοκαλάκι στο λαουτζίκο και αυτός θα ηρεμήσει.Sky is the limit.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον Συνάδελφο περί αναγκαίου κακού για συνέχιση. Η άποψη που ακούγεται "ψηφίστηκαν" ας σταματήσουμε ισοδυναμεί με "αφού ΄δεν κερδίσαμε σε Α΄ Βαθμό μην συνεχίσουμε σε Β΄". Είμαστε Δικηγόροι, πάμε μέχρι τέλους αλλά με ακραίο σενάριο: "Αναστέλλουν την Λειτουργία τους όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι" για 1 μήνα. Στις 15 ημέρες θα έχουν αλλάξει γνώμη οι κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ.

      Διαγραφή
  5. Συνάδελφοι δεν θα πετύχουμε τίποτα,μέχρι τώρα μας έχουν γράψει κανονικά.Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος,ούτε κοινωνικό,οι μισοί διάδικοι εναγόμενοι θέλουν αποχή,τα 50 εκατομμύρια που χάνονται είναι αστεία υπόθεση για την κυβέρνηση.Αναστολή εδώ και τώρα γιατι εμείς οι νεώτεροι χανόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ με το νέο νόμο που για να φέρεις σπίτι σου 1000 Ευρώ θα πρέπει να εισπράξεις περίπου 4000 ώστε να δώσεις ΦΠΑ, έξοδα γραφείου, εισφορές 38%, φόρο μίνιμουμ 22% + άλλο τόσο προκαταβολή, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά ΟΑΕΔ κτλ εσύ είσαι βιώσιμος έτσι; Εκτός και αν δουλεύεις τόσο αράπικο φυστίκι που και 100% να σε φορολογήσουνε δεν σε νοιάζει γιατί τα βγάζεις πέρα με τα μαύρα... Εκεί πάω πάσο, φυσικά σε συμφέρει να λήξει. Εμάς που τα δηλώνουμε μέχρι κεραίας άσε μας να έχουμε άλλη άποψη...

      Διαγραφή
    2. Θα μας πεις τωρα ότι όλοι οι δικηγοροι και ακομα περισσοτερο της επαρχιας δηλώνετε στάνταρ καμια 30.000 με 40.000 ευρώ καθαρα και θα σας πιστεψουμε..μεταξυ κατεργαραιων ειλικρινεια..αλλα εν πάσει περιπτωσει και αυτοι που εκόντες-ακοντες δηλώνουν τετοια ποσά, τι πιστευουν ότι θα πετυχουμε πλεον με την αποχή, όταν έχουν ηδη απωλέσει τοσα εισοδηματα? συνεπώς παρουσιάζετε πληρη λογικη ασυνεχεια και ανορθολογισμό όσοι υποστηριζετε ότι αυριο ο Κατρουγκαλος που δεν εκανε πίσω 5μηνες θα λυγισει από την αποχή μετα την ψηφιση..ο κλάδος θα παει πρωτα απο ηλιθιοτητα και μετα από τα οποια βαρβαρα οικονομικα μετρα

      Διαγραφή
  6. Ανέστειλαν την αποχή τους οριστικα και οι επιμελητές. Κύριοι καταλαβαινετε ότι συνεχίζουμε μόνοι μας έναν αδιέξοδο αγωνα; Λογικευτειτε όσο προλαβαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τα γατακια, οι ριξασπιδες!!! Πούλησαν τον αγώνα!! Ρε τι γέλια κάνουμε μέσα στην μαυρίλα.

      Διαγραφή
    2. Έλα μωρέ αυτοί παίρνουν αραπικο φιστίκι. Χα χα.

      Διαγραφή
    3. Μην ελπιζεις να βρουμε λογικη σε αυτόν τον κλάδο.Και καλα οι δικηγοροι που ειναι εναντιον της αποχής είναι κυριως φοροφυγαδες, ενω όσοι ειναι υπερ είναι ''εντιμοι΄΄, αλλά γιατι σταματησαν και οι συμβολαιογραφοι(όσο εκαναν μισοαποχη και αυτοί) ΄και οι δικαστικοι επιμελητές? ειναι αραγε πιο ευκολο για αυτους να φοροδιαφυγουν? Όχι,απλώς έχουν λιγοτερες εμμονες και περισσότερο νιονιό και διαχρονικά έχχουν πετυχει καλύτερα πραγματα για τον κλάδο τους (κατοχυρωση του numerus clausus, κλπ).Φατε αγωνα, αγωνιστες της πλακας, σας δουλευουν οι συνδικαλιστες σας, αυτοί θα πεινασουν ταχα..

      Διαγραφή
    4. Γέλια θα κάνουν όλοι, αν οι δικηγόροι βάλουν την ουρά στα σκέλια, επειδή ψηφίστηκε ο νόμος και γυρίσουν στις δικ. αίθουσες σα να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτές οι νοοτροπίες έφεραν τη χώρα σε αυτό το νεοαποικιακό καθεστώς (έλα μωρέ, δε γίνεται τίποτα, ο αγώνας είναι αδιέξοδος κ.λ.π.). Κανονικά, χρειάζεται γενική απεργία και αποχή όλων των εργαζόμενων στη χώρα, μέχρι να τους γονατίσουμε. Κοιτάμε τις πρόσκαιρες δυσκολίες ενός αγώνα και όχι μία μόνιμη κατάσταση φτωχοποίησης και υποδούλωσης, που μας έχουν ετοιμάσει.

      Διαγραφή
    5. Προσκαιρες? Που ειναι η γενικη απεργια, μονοι μας είμαστε, αν την πετυχεις, συμμετεχω και εγω.Ενα βημα πριν το γονατισμα είναι ,καλα το καταλάβες..

      Διαγραφή
  7. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιθανόν για τον ίδιο λόγο, που μετά απ οτι έγινε πέρισυ το καλοκαίρι, εξακολουθούμε να έχουμε τον ίδιο πρωθυπουργό, και γιατί μόλις φύγει αυτός, θα έρθει ο επόμενος που στην ουσία είναι ο προηγούμενος...γι αυτό...γιατί αυτοί τελικά μας αξίζουν....γιατί ένας ολόκληρος πειραιάς, χρειάστηκε μόλις 260 για να κάνει συνέλευση, και παρ όλα αυτά ήρθαν με το ζόρι 150.....όλα αυτά έχουν κάτι κοινό...αν το βρεις, κερδίζεις χρυσούν ωρολόγιο, και την απάντηση στο ερωτημά σου..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Εσυ αναρωτηθηκες γιατι δεν εγινε ΓΣ στην Αθηνα, γιατι μεθοδευτηκε αυτη η αηδια που τελικα εγινε;;;Γιατι δεν εγινε δημοψηφισμα εστω;;; Εδω καναμε για τον ΚΠολΔ και δεν θα καναμε γι την κινητοποιηση στο ασφαλιστικο;;; Λοιπον ασε τις ερωτησεις για κανενα μαρτυρα στο ακροατηριο και ασε εμας που εκοντες ακοντες εχουμε ματωσει 5 μηνες.

      Διαγραφή
    6. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ BLOG...

      Διαγραφή
    7. αρα αφου δεν υπαρχει προβλημα επιβιωσης, καλώς κανει ο Κατρουγκαλος και ψεματα λεμε τοσα χρόνια ότι οιδικηγοροι σε σημαντικο βαθμο πένονται...η αληθεια είναι μια: υπάρχουν μεγαλοδικηγόροι, υπάρχχουν εμμισθοι δικηγόροι, υπάρχουν μαχομενοι δικηγόροι, υπαρχουν μεγαλοδικηγορικες εταιρίες, υπάρχουν απλοί συνεργατες δικηγόροι, υπάρχουν δικηγόροι που δεν έχουν καθόλου δουλεια, υπάρχουν νεοι δικηγοροι που ζουν με τα λεφτα του μπαμπα(όχι κατ' αναγκη πλουσιου) για να πληρωνουν τις ασφαλιστικες εισφορές χωρις να κάνουν δικαστηριακές παραστάσεις εδω και χρόνια(κυριως δικηγοροι ως 30 χρονών), υπάρχουν δικηγοροι-δικηγορινες που κατέχουν τον τίτλο δικηγόρος χωρίς να ασχολουνται, υπάρχουν πλεον αρκετες κατηγοριες..συμπερασμα : Oι Συλλογοι δεν μπορουν να αντιπροσωπεύουν ενιαία και απροβληματιστα διαφορετικά και ορισμένες φορές αποκλίνοντα συμφεροντα. μην μου πείτε ότι οι εμμισθοι ''ματωσαν΄΄ από την αποχή,αλλά διεκδικουν ψηφο να αποφασιζουν επι της αποχής. και τι να κανει εύκολα συναδελφε ο μαχομενος? να καταθεσει μια άλλη αίτηση ακυρωσης στο ΣτΕ κατα της αποχής όπως έκανε ήδη συνάδελφος ή να τον εκφοβίζουν με πειθαρχικές διαδικασίες, όπως κάναν οι συντεχνίες του μεσαίωνα? Η αληθεια είναι ότι λειτουργουμε με μεσαιωνικη αντιληψη περι οικονομικής ελευθερίας, τουλάχιστον οι παλιες συντεχνίες πετυχαιναν και θετικά για τα μέλη τους, οι δικές μας μονο τους ταλαιπωρούν για να το παίξουν αγωνιστες..

      Διαγραφή
    8. ΛΥΠΑΜΑΙ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΟΠΩΝ!ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. AN OΛA AYTA TA ΘEΩPEIΣ EΞYΠNAKIΣTIKEΣ ATAKEΣ, TOTE MAΛΛON AΠEYΘYNEΣAI ΣE ΛAΘOΣ EΠIΠEΔO ANΘPΩΠΩN...AN ΔEN ΘEΣ NA TA KATAΛABEIΣ, TOTE MAΛΛON EINAI YΠOΠTH H OΠOIAΔHΠOTE ΠEPAITEPΩ ΣYZHTHΣH...

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον Συνάδελφο περί αναγκαίου κακού για συνέχιση. Η άποψη που ακούγεται "ψηφίστηκαν" ας σταματήσουμε ισοδυναμεί με "αφού ΄δεν κερδίσαμε σε Α΄ Βαθμό μην συνεχίσουμε σε Β΄". Είμαστε Δικηγόροι, πάμε μέχρι τέλους αλλά με ακραίο σενάριο: "Αναστέλλουν την Λειτουργία τους όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι" για 1 μήνα. Στις 15 ημέρες θα έχουν αλλάξει γνώμη οι κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ειναι το προβλημα μας.νομιζουμε οτι ασκουμε εφεση στην πραγματικη ζωη..όσοι ζειτε στον ονειρικο σας κόσμο, μια παρακληση: μην παίρνετε στο λαιμο σας τους συναδελφους που ζουν στην πραγματική ζωή.αυτα που λέτε ειναι επειικώς γελοία.

      Διαγραφή
    2. Όπως & το σχόλιό σου Πάνσοφε.

      Διαγραφή
    3. ΣΦΑΧΤΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ!!

      Διαγραφή
  9. Χαλκιδική έως 6-6 κ ληξη ανεξαρτητα από ολομέλεια 3-6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήσατε την Θεσσαλονίκη και πιάσατε την Χαλκιδική για προβοκάτσια;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε GILLAN δεν ισχύουν τα γραφόμενα σου. Η Γενική Συνέλευση δεν έλαβε την πλειοψηφία που θέτει το άρθρο 102 του Κώδικα περί Δικηγόρων και έτσι θα έχει επαναληπτική αύριο. Υπομονή μέχρι αύριο λοιπόν.

      Διαγραφή
  10. δυστυχώς δεν έχουμε ούτε είχαμε κοινωνική απήχηση ούτε ως ενεργοί ούτε ως απέχοντες.Συλλειτουργοί της διακάιοσύνης αποκαλούμαστε αλλά ο κόσμος λέει "τόσα μούφαγε ο δικηγόρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξαναρωτώ. Γιατί να είναι υποχρεωτική η αποχή; Αφήστε με να δουλέψω και εσείς που λέτε ότι είστε πλειοψηφία να απέχετε.
    Γιατί να εξαναγκάζομαι στην ανεργία χωρίς τη θέληση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι ανηκεις σε επαγγελματικο κλαδο συναδελφε. Γι αυτο. Δεν κανουμε ο,τι γουσταρουμε.παρτακισμος κ δοξα σοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρτακισμός είναι να θέλω να δουλέψω και να μην μπορώ. Δεν πάμε καλά. Οι γιατροί που δεν εχουν υποχρεωτική απεργία δεν ανηκουν σε επαγγελματικό κλάδο;
      ΞΥΠΝΗΣΤΕ εχετε καταλάβει ότι διχαζόμαστε.

      Σήμερα παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ ζητώντας λήξη της αποχής.

      http://analuseto.gr/dilosi-paretisis-proedrou-eanda-ekklisi-gia-lixi-tis-apochis/

      Διαγραφή
    2. Εγω δε θελω να δουλεψω συναδελφε?
      ..μου αρεσει που δεν δουλευω 6 μηνες τωρα κ ματωνω καθε μερα. Θελω, ομως, να μπορω να δουλευω κ σε 5 χρονια. Κ αυτο δεν παιζει με το ψηφισθεν εκτρωμα.Αυτα

      Διαγραφή
  13. Κίνηση έκπληξη από το Δ.Σ Αιγίου με επιστολή στον Σούλτς!! Αντεπίθεση από ΔΣΑ με κίνηση ματ - επιστολή στον Πρόεδρο Ομπάμα και στους υποψήφιους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, Κλίντον και Τράμπ!!! Έτσι μάλιστα, να γελάσουν λίγο και οι εξωγήινοι μαζί μας. Σφυρίχτε το να λήξει. Όχι άλλο αράπικο φιστίκι, pleeeeeeeeaseeeeee!!!!Αφήστε τις ρητορείες για αλλού. Real life εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θριαμβος όπως και ο Παξινος με την μηνυση για τον Κλιντον πριν καμια 12αρια χρόνια..τα ιδια ''μυαλα'' που ψηφιζαν αυτους τους τυπους για προεδρους , σε μεγαλο βαθμο μας λένε ότι η αποχή θα ανατρεψει ψηφισμένο νομο.. φιλε μου που θες να υπαρχεις σε 5 χρόνια, καμια αντιρρηση, κανε αποχή και για 3 χρόνια, εγω δε γουσταρω όμως να με σερνεις μαζί σου και δε θελω να συμμετεχω στην αποχή(βλ. και καμια ΟΛσΤε 2512/1997)..απλο ,κατανοητο και νόμιμο,τα άλλα που λες περι επαγγελματικου κλάδου έχεις δίκιο,αφου με τετοιες γελεοιες εξετασεις στο ΔΣΑ τις τελευταιες δεκαετίες, και ο τελευταιος φοιτητης της νομικής μπορει να πάρει άδεια δικηγόρου..

      Διαγραφή