ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑ 16-5-2017

Συνεχης ενημερωση
Έναρξη στις 16.00.
Απόντες 17 παροντες 46
Εισήγηση Προέδρου περί ασφαλιστικού
Αυξηση εισφορων απο 50% και ανω απο το 2018
Προβληματα που δημιουργηθηκαν απο την εφαρμογη του ασφαλιστικου νομου 4387/2016
Αντιθεση με κοινοτικο δικαιο και αρχες
Μπεσκος Αιγιου: 30 Μαίου συζήτηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο αίτησης ΔΣΑιγίου για τη νομιμοτητα ασφαλιστικού. Αιτημα συμμετοχης και της Ολομελειας.
Προεδρος: υφισταται υπομνημα της Ολομελειας το οποιο παραδιδει στον Προεδρο Αιγιου.
Τσοτσιας Κοζανης: δυσβασταχτα τα νεα μετρα του νομοσχεδιου σε συνδυασμο με τη μεταφορα συναινετικων στους συμβολαιογραφους επιθεση στους δικηγορους. Η αποχη μονο δεν αρκει. Συμπαραταξη με τις κοινωνικες ομαδες. Καταληψη δικαστικων μεγαρων και αλλες ακομη παραβατικες συμπεριφορες προκειμενου να προκαλεσει. Κλεισιμο δικηγορικων συλλογων.
Διευκρινησεις Ριζου για το νομοσχεδιο.
Κυπρουλης Αμαλιαδας: επιβαρυνση συναδελφων ασφαλιστικων και τραπεζων και οσων δεν εχουν πολλα παραβολα. Αποχη εως Παρασκευη.
Γαιτανης Βολου: απελπισια συναδελφων. Αποχη και Πεμπτη και προσφυγη σε ευρωπαικα δικαστηρια. Οχι στοχευμενη αποχη.
Καριπογλου Σερρων: αναγκη δικηγορικου συνεδριου και αλλαγη κωδικα δικηγορων.
Μαρκου Ναξου: αποχη και Πεμπτη.
Μακρυγιαννης Λαμιας: αποχη και Παρασκευη. Απελπιστικη η κατασταση στο πρωην ταμειο νομικων. Αφου το 20% δεν θα αποτελει εξοδο τοτε γιατι να υπαρχει;
Βερβεσος: το πρωην ταμειο νομικων υπολειτουργει μονο τα στελεχη του ΕΦΚΑ μπορουν να απαντησουν σε ερωτηματα μας.
Παρεμβαση Προεδρου εξωδικο προς ΕΦΚΑ εαν θα συμψιφιζεται το 20% με οφειλες επομενης χρονιας. Ομοφωνα δεκτη.
Παγιδας Συρου: αποχη και Πεμπτη. Μονοι κερδισμενοι οι τραπεζες
Ζαναρα Χιου:  συναντηση με παραγοντες κυβερνητικους οχι μονο εξωδικο.
Κοντογιαννης Τρικαλων: να αποφασιζει η Ολομελεια για αποχες οχι πιο πριν οι συλλογοι. Οι συλλογοι εχουν γινει εισπρακτορες του κρατους. Το 20% εαν υπερβαινει τις υποχρεωσεις να επιστρεφεται στο τελος του ετους.
Μουδριανακης Ρεθυμνου: το 20% των παραβολων μπορει να μην εισπραχθει;
Γιογλη Ιωαννινων: προσοχη στην εκπροσωπηση μας στις αιτησεις ακυρωσεως στο ΣτΕ πρεπει να συμμετεχουν ολοι οι συλλογοι.
Κατσαρος Λαρισας: οχι αποχη περαν της Τεταρτης. Οχι στοχευμενες αποχες δεν εχουν αποτελεσμα.
Σταματογιαννης Πειραια: αποχη Τεταρτη και Πεμπτη.
Αθανασιου Καβαλας: προβληματικο το ιδιο το νομοσχεδιο, αποχη Τεταρτη και Πεμπτη.
Βαλεργακης Θεσ/νικης: η περσινη αποχη εφερε την εκπτωση μεχρι το 2020 αρα ειχε ενα θετικο αποτελεσμα. Αποχη μονο τεταρτη.
Προεδρος: η Τεταρτη ειναι ηδη δεδομενη. Η αποχη δδεν θα ανατρεψει την ψηφιση του νομοσχεδιου. Πεμπτη ημερα ψηφισης νομοσχεδιου αρα συμβολικη ημερα.
Ο ΔΣΑ θα προσφυγει ενωπιον εθνικων και ευρωπαικων δικαστηριων. Αναφορα στην αποφαση του ΔΣ του ΔΣΑ. Προταση τεταρτη και πεμπτη αποχη.
Αποδεκτο το πλαισιο του Δσα αποχη τεταρτη και πεμπτη και αποχη απο δικες εφκα κλπ μεχρι 6 ιουνιου. Η αποφαση εληφθη δια ανατασεως χειρων με εμφανη την πλειοψηφια υπερ της προτασης ΔΣΑ χωρις καταμετρηση.

16 σχόλια:

  1. Ακραία Ιδέα, Αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες όλων των Συλλόγων Δικηγορικών, Συμβολαιογραφικών και Επιμελητών. Δεν θα υπάρχει τίποτα για 15 μέρες, ούτε οι έμμισθοι αφού δε θα έχουν την ιδιότητα. Ούτε άδειες, ούτε τίποτε. Παραγραφές, προφυλακίσεις κλπ. Για να δούμε τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ληφθεί απόφαση οπωσδηποτε για αποχή και την Πέμπτη 18 Μαίου. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουνε στην βουλή το νέο σφαγείο μας, και μεις να αδιαφορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιοστάσιο η μόνη λύση! Συμφωνώ! Η αλλητεία τους δεν έχει όριο! Και μιλάω και για τους δανειστές και για την κυβέρνηση! Ή ταν ή επί τας συνάδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΧΕΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Προτείνω καναπέ, ραχάτι και προσευχή για το τέλος του κλάδου που έρχεται.

      Διαγραφή
  5. Τι λέτε ρε παιδιά. Καλύτερα να κλείσουμε τα γραφεία μας και να αυτομαστιγωνόμαστε στο Συνταγμα ομαδικά. Απορώ που μερικοί θέλετε ακόμη αποχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή ενημέρωση δεν έχουμε, ερώτημα: ποιος κερδίζει στο τάβλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι καλύτερη ιδεά δηλαδή από τις αποχές ή από οποιαδήποτε αντίδραση είναι να επιβιώσουν μόνο όσοι φοροδιαφεύγουν (και πλέον εισφοροδιαφεύγουν) αβέρτα ενώ οι συνάδελφοι που δουλεύουν με τράπεζες ή εταιρείες να το κλείσουν και να γίνουν γκαρσόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι συναδελφοι που δουλευουν με τραπεζες ως εξωτερικοι να απαιτησουν να συμμετεχουν τοτε και οι εμμισθοι συνααδελφοι τους στην τραπεζα ωστε η αποχη να εχει καποιο αντικτυπο.αλλιως παλι για βρουβες θα πατε μονοι σας και μονοιμας αν εχετ λιγο νιονιο που δεν εχετε

      Διαγραφή
  8. αυτοι που θελουν αποχη ειναι ειτε έμμισθοι(γιατι δεν συμμετεχουν) ειτε τρολ ειτε εξυπηρετουν συμφεροντα μεγαλογραφειων..εν πασει περιπτωσει αναφαιρετο δικαιωμα τους να κανουν αποχη αναφαιρετο δικαιωμα μας να μην συμμετεχουμε..εκτος αν οι συμβουλοι του ΔΣΑ μου πληρωσουν τα εξοδα γραφειου γιατι και απο αυτους ηλιθιες αποχες και εισφορες για τον Συλλογο τοσα χρόνια ειδαμε.το γραφειο μου ειναι δικο μου δεν ανηκει σε κανα συνδικαλιστη ή αλλο κολλημενο με την αποχη..φαγατε την πιτα σας με την εξαμηνη αποχη και επιμενετε ακομα..θα τα πουμε στο ΣτΕ παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ να συμμετέχουν αναγκαστικά και οι έμμισθοι! Αλλά μου κάνει εντύπωση, εσύ είσαι ΟΚ να πρέπει να εισπράξεις 4000 ευρώ για να σου μείνουνε τα 1000; Μήπως εσύ μας τρολάρεις; Ή μάλλον εισπράττεις μαύρα φουλ οπότε δεν τρέχει κάστανο και 90% να πάνε εισφορές και φόρους, ε; Στην υγειά των κορόιδων!

      Διαγραφή
    2. το θεμα δεν ειναι μόνο το υπαρκτο προβλημα..αλλα αν η λυση που εφαρμοζεις μπορει να το αντιμετωπισει..το να εφαρμοζεις για τριτη φορα την ηδη αποτυχημενη λύση,την αποχή, επιεικως μόνο ως βλακεια μπορει να εκληφθει .και οχι συναδελφε εχω εταιριες σε ποσοστό 40 με 50%,αλλα δεν ειδα να βγαινει τιποτα με την προηγουμενη αποχη που ηταν τεραστιας διαρκειας..απο συνθηματα καλα πατε ,από μυαλο τίποτε,οταν σας ρωταμε τι θα βγει.μαςε λετε αγωνας μεχρι τελους..το δικο μου τελος θα το αποφασισω εγω λοιπον και εσυ κανε αποχη αλλα χωρις εμενα!

      Διαγραφή
    3. Ωραία συνάδελφε, μαζί σου για την αποχή ότι δεν απέδωσε. Να κάτσουμε τότε όλοι να βρούμε μια λύση. Να συμφωνήσουμε πχ σε αύξηση των ποσών των προεισπράξεων με ταυτόχρονη μείωση του συντελεστή των εισφορών, οπότε να εισπράττει το κράτος τα ποσά που θέλει αλλά από όλους τους συναδέλφους δίκαια και ομοιόμορφα. Αλλά δεν μπορεί να είναι και ανεκτό να κλείσουν όλοι οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα. Πρέπει και αυτοί να επιβιώσουν!

      Διαγραφή
    4. συμφωνω λοιπονας βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει εχει κολλησει η βελονα αποχη και αποτελεσμα μηδεν ή μαλλον αποτελειωνουν πιο γρηγορα τους μαχιμους.για αυτο εκλεγηκαν υποτιθεται να σκεφτουν κατι πιο εξυπνο αποχη κανει και η μκουτση Μαρια..τι μας προσφερουν δηλαδη

      Διαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΟΧΗ, ΟΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΙΒΔΗΛΗ
    ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΘΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή