ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου του Δ.Σ. Δράμας για την ημερίδα της 25-5-2017 «Διαμεσολάβηση και Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»

   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΡΑΜΑΣ, Τ.Κ. 661 32
Τηλ.: 25210 - 23540, 22694, 55332, 26103
Φαξ: 25210 - 55332, 55455
http://www.dsdr.gr    •     e-mail: info@dsdr.gr


Δράμα 25-5-2017
Δελτίο Τύπου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας διοργάνωσε την Τετάρτη 24-5-2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διαμεσολάβηση και Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» με εισηγητές την κα. Μαρία Φαροπούλου, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, την κα. Μαρία Χατζηλεωνίδα, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, Δικηγόρο Δράμας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ταμία) του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή του Υ.Δ.Δ.Α.Δ..
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Παπαθεοδώρου και μετά από τη σχετική πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας στις κυρίες Φαροπούλου και Χατζηλεωνίδα, παρουσιάσθηκε η φύση της Διαμεσολάβησης κατά το Ν. 3898/2010, ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών όπως αυτός ισχύει μετά την τελευταία τροποποίηση του το καλοκαίρι του 2016 και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, έτσι όπως ψηφίσθηκε με τον πρόσφατο Ν. 4469/2017.
Στην εκδήλωση παρέστη η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων της Δράμας, μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Δράμας, στελέχη τραπεζών, οικονομολόγοι- λογιστές, μηχανικοί- εκτιμητές ακινήτων και πλήθος κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ακολούθησε διάλογος, που χαρακτηρίσθηκε από τις καίριες και ουσιώδεις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και το έντονο ενδιαφέρον τους αναφορικά με την πρακτική εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάσθηκε στη Δράμα, η εναλλακτική επίλυση διαφορών και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα τους. Κατά γενική ομολογία η συγκεκριμένη ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, απασχόλησε πολύ θετικά την τοπική επικαιρότητα και συνοδεύθηκε από τα εγκωμιαστικά σχόλια της Δραμινής κοινωνίας τόσο για την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, όσο και για το περιεχόμενο εκάστης εισήγησης. Η προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών είχε ως επόμενο σταθμό της τη Δράμα.

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Πούλιος
* Το δελτίο τύπου φιλοξενείται στη σελίδα του ΟΠΕΜΕΔ (http://www.opemed.gr/)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου