ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
     ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Ακαδημίας 60 – 10679 Αθήνα
       Τηλ./fax  210 3638592
dikigorikoskosmos@gmail.com                               

                                                                                                  Αθήνα, 20/11/2015 

Αρ. πρωτ.  38                             
                                                                                           Προς
                                                              τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας
                                                                         (δια των Προέδρων τους)

 Αγαπητοί κ.κ.  Πρόεδροι και  Διοικητικοί Σύμβουλοι,
ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδος, σας ενημερώνει ότι την 23η Οκτωβρίου, πρώτοι απ’ όλους διοργανώσαμε συγκέντρωση για να συζητήσουμε το συνταξιοδοτικό μας πρόβλημα.
Σ’ αυτήν εκφράστηκαν και συζητήθηκαν διάφορες απόψεις, δεδομένου ότι είχαμε καλέσει όλους τους Συλλόγους Συνταξιούχων του Ε.Τ.Α.Α.
Η κύρια αιτία για την ενημέρωσή σας είναι η απόφαση που πήραμε και αφορά την συμμετοχή και κινητοποίησή σας και όλοι μαζί να επιδιώξουμε την αυτοτέλεια του Ταμείου μας.
Πρέπει να συνεγερθούμε γιατί έρχεται ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ στο ασφαλιστικό.
Εμείς, ήδη έχουμε κάνει μια σύσκεψη  στα γραφεία του Ε.Τ.Α.Α., υπό την Προεδρία του κ. Πλιάκη (Προέδρου του Ε.Τ.Α.Α.), όπου διαπιστώσαμε συναντίληψη ως προς τη συνέχεια της επιδίωξης της αυτοτέλειας του Ταμείου, όλων των επιστημονικών επαγγελμάτων, δεδομένης της διαφορετικότητας της λειτουργίας και της ασφάλισης τους.
Σαν Σύλλογος, αναφερόμαστε πρώτα και κύρια σ’ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους των εν ενεργεία συναδέλφων, για να μπορέσουμε όλοι μαζί, με εσάς στην πρωτοπορία, δεδομένου ότι σας αφορά άμεσα. Εμείς είμαστε δορυφορικός και εξαρτώμενος από εσάς Σύλλογος και με σας τους ενεργεία γινόμαστε πανίσχυροι.        
Το ίδιο θα κάνουν οι Συνταξιούχοι Μηχανικοί, Γιατροί και Συμβολαιογράφοι με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να είστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε να δράσουμε από κοινού, όλα τα επαγγελματικά σωματεία με τους συνταξιούχους τους, για να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας, παίρνοντας τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις σας.
Εμείς κηρύξαμε τον αγώνα.
Σας καλούμε να ηγηθείτε και να τον φέρουμε όλοι μαζί σε πετυχημένο τελείωμα.
Συνάδελφοι: Ο τόπος χάνεται. Τα Ταμεία μας λεηλατούνται. Ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας σήπεται. Η κοινωνία μας στο σύνολο της αποσυντίθεται. Η πατρίδα μας πνίγεται από την οικονομική κακεντρέχεια και την ασφυκτική πίεση περίεργων προσφυγικών και άλλων ταγμάτων. Την δυστυχία τους την κατανοούμε και τους συμπονούμε. Όμως, δεν μπορούμε να κωφεύσουμε στην απειλή των νέων γενεών της πατρίδας μας.
Είναι η ώρα να βάλουμε νυστέρι στο κακοφόρμισμα των πληγών του έθνους.
Είναι η ώρα να θυμηθούμε τις κοινωνικές μας ταυτότητες για τη σωτηρία της Πατρίδας. Τα σύννεφα σωρεύονται. Γίνονται σκοτάδια. Καλούμεθα να τα αποδιώξουμε απ’ τον εθνικό ορίζοντα.
                                                                                

                                                                                     Ο Πρόεδρος


                                                                                 Χρήστος Μαρτίνης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου