ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή σε μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, έστειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την κατάργηση της διάταξης που δίνει δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σήμερα στο Σχέδιο Νόμου με την ψήφιση των μέτρων, για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, προβλέπεται η κατάργηση της διάταξης για το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι το 2016, διάταξη που συντάχθηκε, κατατέθηκε και ψηφίστηκε από Μηχανικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη διάταξη αυτή στη Διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς δόθηκε μεγάλη μάχη με επαρκέστατη τεκμηρίωση από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης τόσο για τους κοινωνικούς δίκαιους λόγους όσο και για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της πρότασης της Κυβέρνησης.
Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο θέμα, οι Θεσμοί δεν έδειξαν τη δέουσα και προφανή λογική, για να αποδεχθούν τη συνέχιση της ισχύος της διάταξης ή άλλων εναλλακτικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση.
Στη συγκεκριμένη στιγμή, παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, και προσωπικά και πολλών συναδέλφων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μηχανικών, Γιατρών και Δικηγόρων, προέχει η επιτυχής έκβαση της μάχης που δίνει ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνησή του και ο Πρωθυπουργός του, για την αναδιάρθρωση του χρέους της Χώρας.
Για αυτό ζητώ από τους Συναδέλφους μου, από όλους όσους δώσαμε κοινούς αγώνες, και ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες της Χώρας μας, την κατανόησή σας για την ψήφιση της άδικης, αλλά όμως και προσωρινής διάταξης, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους Ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.
Ζητώ την κατανόησή σας για την τακτική υποχώρησή μας αλλά και ταυτόχρονα ζητώ και τη συμμετοχή σας, την επαγρύπνησή σας και τη δράση σας, ώστε να αποτελείτε την αυτόνομη συνείδηση του κινήματος των επιστημόνων που είναι ζωτικό συστατικό της Κυβέρνησης.
Ζητώ τη συμμετοχή σας για μια δίκαιη, συνολική και οριστική λύση στο πρόβλημα των άδικων, υπέρογκων και ανάλγητων ασφαλιστικών εισφορών με την ψήφιση του αντίστοιχου Σχεδίου Νόμου στο τέλος Νοεμβρίου, για τη διασφάλιση ενός δίκαιου και υγιούς ασφαλιστικού συστήματος και για τις νέες γενιές.
Θα συνεχίσω να δίνω αγώνες μαζί με τους Μηχανικούς και όλους τους επιστήμονες με τις ίδιες πάντα απόψεις, στην ίδια πάντα κατεύθυνση, για τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποδοχές και τον κύκλο εργασιών του κάθε Μηχανικού, Γιατρού και Δικηγόρου, για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα αποτελεί την προστασία και την κοινωνική πρόνοια των επιστημόνων και όχι τιμωρητικό μηχανισμό περιθωριοποίησης και εξόδου από το επάγγελμα.
Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας!
Χρήστος Σπίρτζης»


Πηγή: Επιστολή Σπίρτζη σε μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους: Αποτύχαμε αλλά στηρίξτε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/231320/epistoli-spirtzi-se-mihanikoys-giatroys-dikigoroys-apotyhame-alla-stirixte#ixzz3oqefglcE

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά να δούμε τί άλλο και πόσο ακόμη μπορούμε ν'αντέξουμε οι δικηγόροι που δεν είμαστε τα τεράστια εκείνα γραφεία των Αθηνών που κόβονται και ράβονται όλα στα μέτρα τους. Εννοώ εκείνα που είναι τα μαγαζάκια των αιρετών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και που για λόγους που και οι πλρον αδαείς αντιλαμβάνονται, αποτελούν τα πιράνχας της δουλειάς μας. Προφανώς όλα τα σχετικά μέτρα που λαμβάνει η εκάστοτε κυβέρνηση τουλάχιστον από το 2009' & μετά, στόχο έχουν να περιθωριοποιήσουν και να εξαθλιώσουν τον μαχόμενο δικηγόρο. Ως προς την επιστολή του αρμόδιου Υπουργού και τις δηλώσεις περί "προσωρινού" ουδέν σχόλιον δεδομένου του ότι όποτε κι αν η Κυβέρνηση μας έκανε δήλωση περί προσωρινού ή περί καταργήσεως ανάλγητων και αδίκων μέτρων σε βάρος μας και σε βάρος του Ελληνικού λαού, μας εξαπάτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή