ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γεωργίου Μπέσκου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

ΑΙΤΗΣΗ -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Γεωργίου Μπέσκου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κ. Υπουργέ
Δυστυχώς και επίσημα στο σχέδιο νόμου του επικείμενου μνημονιακού νόμου, προβλέπεται η κατάργηση της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας από την ημέρα της προηγούμενης ψήφισής της.
Είναι πραγματικά ντροπή και εμπαιγμός να καταργήσετε μία διάταξη που εσείς την ψηφίσατε, όταν χιλιάδες δικηγόροι έχουν υποβάλλει αιτήσεις για υπαγωγή, από την ημέρα της προηγούμενης ψήφισής της.
Η διάταξη αυτή μόνο θετικές συνέπειες είχε αφού έτσι, επιλέγοντας χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, οι συνάδελφοι θα πλήρωναν τις εισφορές τους και θα ήταν συνεπείς στις αιτήσεις ρύθμισης που προϋποθέτουν ενημερότητα στην καταβολή τρεχουσών εισφορών.
Είναι πλέον σαφές ότι ή δεν επιθυμούν κάποιοι να πληρώνονται εισφορές σε ΤΑΝ ή μεθοδεύεται η εξόντωση χιλιάδων συναδέλφων και αποχώρηση από το επάγγελμά τους.
Σας καλώ έστω και στην ύστατη στιγμή να αποσύρετε την συγκεκριμένη διάταξη που όποιος την εισήγαγε είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού και τα έσοδα του ΤΑΝ  θα μειωθούν στο ελάχιστο και θα καταρρεύσει το καθεστώς ρύθμισης των δόσεων στο ΤΑΝ αφού κυριολεκτικά κανείς πλέον δεν θα έχει την δυνατότητα να είναι ενήμερος στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών.
   Κ. Υπουργέ, σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου που σας είχαμε καλέσει είχατε κάνει διάλεξη υπέρ της πολιτικής ανυπακοής όταν φυσικά είσαστε αντιπολίτευση.  Πλέον ήλθε η ώρα να κάνετε τα λόγια σας πράξη και να αποσύρετε αυτήν την επαίσχυντη διάταξη. Είναι πολιτική σας και ηθική σας υποχρέωση.

                  Με τιμή
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου