ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 13.7.2015 
Αριθμ. πρωτ.: 862
Προς
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ημερών, έγινε γνωστό ότι μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ας σημειωθεί ότι στο άμεσο παρελθόν, όπως λ.χ. το τελευταίο εξάμηνο του έτους 2014, το δικηγορικό σώμα είχε λάβει σαφή θέση για το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είχε τότε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Ενόψει των ανωτέρω - και παρά τη διαφαινόμενη χρονική πίεση- θεωρούμε επιβεβλημένο να έχουμε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις επερχόμενες αλλαγές στο πεδίο λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης, με την αποστολή του σχετικού σχεδίου διατάξεων, προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στο θεσμικό μας ρόλο, συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία.
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου