ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 13.7.2015 
Αριθμ. πρωτ.: 862
Προς
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ημερών, έγινε γνωστό ότι μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ας σημειωθεί ότι στο άμεσο παρελθόν, όπως λ.χ. το τελευταίο εξάμηνο του έτους 2014, το δικηγορικό σώμα είχε λάβει σαφή θέση για το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είχε τότε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Ενόψει των ανωτέρω - και παρά τη διαφαινόμενη χρονική πίεση- θεωρούμε επιβεβλημένο να έχουμε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις επερχόμενες αλλαγές στο πεδίο λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης, με την αποστολή του σχετικού σχεδίου διατάξεων, προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στο θεσμικό μας ρόλο, συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία.
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου