ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – Ο ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Με το υπ’ αριθμ. 1254/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσ/νίκης,τέσσερις δικηγόροι Θεσσαλονίκης {Γιώργος Τζαμαδάνης, Ζήσης Κλεισιάρης (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ),Αρετή Σκουνάκη, Γιώργος Πάσογλου-οι τρεις πρώτοι μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, ο 4ος πρ. μέλος}, παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου (άρθρο 197ΠΚ), γιατί το 2008 διαμαρτυρήθηκαν σε ένα δικαστήριο, στο οποίο ο Πρόεδρος αρνιόταν να αναβάλει την υπόθεση, ενώ υπήρχε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων. Αυτή η δίωξη έρχεται να προστεθεί στη σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων που υφίστανται εργαζόμενοι και αγωνιστές των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων και δείχνει ξεκάθαρα πως το σύστημα σκληραίνει τη στάση του με καταστολή, περιστολή δικαιωμάτων και δίκες αγωνιστών. Συμπίπτει δε χρονικά και με τη δίωξη που μαγειρεύεται για τη μεγαλειώδη στάση του λαού της Θεσσαλονίκης στην παρέλαση στις 28 Οκτώβρη.
Κι ενώ το ζήτημα της αποχής των δικηγόρων βάλλεται πανταχόθεν (ήδη στην πρόσφατη ΓΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τέθηκε το θέμα της περιστολής του δικαιώματος από πολλές πλευρές), το ΔΣ προτίμησε για μία ακόμα φορά να σιωπήσει και ουσιαστικά να ταχθεί με τη θέση των κατηγόρων. Μόλις λάβαμε το παραπεμπτικό βούλευμα, θέσαμε το θέμα στο ΔΣ με την προοπτική να γίνει συζήτηση και να παρθεί μία απόφαση καταδίκης της συγκεκριμένης δίωξης. Όμως η πλειοψηφία του ΔΣ, από τους συνδικαλιστές που στηρίζουν το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, είχε διαφορετική γνώμη. Αφού ο Βαλεργάκης όρισε, απαραδέκτως, ως εισηγήτρια του θέματος την κ. Παναγοπούλου (που έχει ταχθεί γενικώς κατά οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης), το εισήγαγε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου. Κι ενώ η συζήτηση είχε ξεκινήσει και η κ. Παναγοπούλου είχε προτείνει (όπως ήταν αναμενόμενο) να μην κάνει ο ΔΣΘ απολύτως τίποτα γιατί δεν συνέτρεχε κάποιος λόγος (βεβαίως-βεβαίως), ο Βαλεργάκης “ανακάλυψε” και “εφηύρε” μία αφορμή, ανάξια λόγου, για να αναβάλει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση (στις καλένδες λέμε εμείς), εν μέσω αντιδράσεων από συμβούλους και συναδέλφους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Χωρίς να ντρέπεται καθόλου για τη στάση του αυτή, ο ανύπαρκτος Πρόεδρος του ΔΣΘ και τα συνεταιράκια του στην προσπάθειά του να διαλύσει κάθε έννοια συλλογικού αγώνα (Παναγοπούλου, Αντωνιάδης κλπ), υποσκάπτουν το δικαίωμα της αποχής μας.
Δεν πρόκειται να τους περάσει…δεν περιμένουμε τίποτα από τον Βαλεργάκη και τους ομοίους του…δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από την Ολομέλεια της Πάτρας (2-9-11) και τους χαριεντισμούς Βαλεργάκη και Παναγοπούλου με τον πολιτικό τους προϊστάμενο Πεταλωτή….
οι ίδιοι οι δικηγόροι θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμα της αποχής και όλα τα δικαιώματά μας (εργασιακά και κοινωνικά) που έχουν μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, στην οποία βάζει πλάτες το Προεδρείο του ΔΣΘ…..
http://enallaktiki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου