ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 14-12-2011 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ: εκφράζουν πικρία και αγανάκτηση για την ηχηρή απροθυμία σύγκλησης της Ολομέλειας των Προέδρων και της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και για την πλήρη απραξία και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επιβληθεί από τα ηγετικά του όργανα στο δικηγορικό Σώμα, που φαντάζει «δειλό, μοιραίο και άβουλο αντάμα»

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Zάκυνθος, 6 Δεκεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ : Πάντα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η με αρ. 21/2011
Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι :
1.- Με την από 5-12-2011 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, αποφασίστηκε η κήρυξη αποχής διαρκείας των Δικηγόρων Ζακύνθου από τα καθήκοντά τους, με επανεξέταση της κατάστασης στις 14 Δεκεμβρίου 2011.
2.- Οι Δικηγόροι Ζακύνθου αντιδρούν έντονα σε όσα δια του τύπου εξαγγέλλονται και εξυφαίνονται σε βάρος των Δικηγόρων, ως επαγγελματιών και λειτουργών απονομής της Δικαιοσύνης, για την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ουσία των μέτρων που σχεδιάζονται, για την απροκάλυπτη παραβίαση θεμελιωδών αρχών δημοκρατικής τάξης και νομιμότητας, αλλά και για τον απαράδεκτα εσπευσμένο, αιφνιδιαστικό και συνωμοτικό τρόπο που προωθούνται τα μέτρα αυτά και επιχειρείται να επιβληθούν υπόγεια, με πλήρη αδιαφάνεια και ερήμην των θεσμικών οργάνων των Δικηγόρων, που - κατά τα άλλα - αυτάρεσκα, βαρύγδουπα και κατά περίπτωση αποτελούν τους «θεσμικούς συμβούλους» της Πολιτείας.
3.- Οι Δικηγόροι Ζακύνθου εκφράζουν πικρία και αγανάκτηση για την ηχηρή απροθυμία σύγκλησης της Ολομέλειας των Προέδρων και της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και για την πλήρη απραξία και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επιβληθεί από τα ηγετικά του όργανα στο δικηγορικό Σώμα, που φαντάζει «δειλό, μοιραίο και άβουλο αντάμα» να αντιταχθεί δυναμικά και αποτελεσματικά, όπως η ιστορία του επιτάσσει, στη βαρβαρότητα που ετοιμάζεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων, και ιδίως της μεγάλης μάζας των νέων.
4.- Η Γεν. Συνέλευση των Δικηγόρων Ζακύνθου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία οιουδήποτε Δικηγορικού Συλλόγου, που κατατείνει, έστω και την υστάτη στιγμή, στην αφύπνιση του δικηγορικού Σώματος και στην ενεργοποίηση των θεσμικών του οργάνων. Υπό το πρίσμα αυτό, προτάσσοντας την ουσία του τύπου, επιδοκιμάζει απολύτως τον τρόπο που εξουσιοδοτήθηκε και ενήργησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, ως μέλος, εκ των αρχαιοτέρων, της Συντονιστικής Επιτροπής, από τη σύνοδο των Προέδρων των επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην εκλογική συνέλευση του ΛΕΔΕ στις 26-11-2011, για να διαμηνύσει εγγράφως προς τον Πρόεδρο της Ολομέλειας, εκ μέρους όλων των παρισταμένων το κοινό αίτημα συγκλήσεως Ολομέλειας ή και Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων, απαίτηση που θα έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί και χωρίς ακόμη την υποβολή τέτοιου αιτήματος, λόγω ακριβώς της δεδομένης κρισιμότητας των περιστάσεων και της αναγκαιότητας άμεσης λήψης αποφάσεων και δράσης.
Παράλληλα, καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων επαρχιακών Δικηγο-ρικών Συλλόγων να προσφύγουν ΑΜΕΣΑ στις γενικές συνελεύσεις των μελών τους, ώστε να ζητηθεί η γνώμη και αυθεντικά να εκφραστεί η βούληση της μεγάλης βάσης του δικηγορικού Σώματος για τη ζωή και το μέλλον του. Για το σκοπό αυτό, η Γεν. Συνέλευση εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου να συμμετάσχει σε όποια πρωτοβουλία εκδηλωθεί προς την κατεύθυνση συγκρότησης Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων, αφού η (άλλως, υπό άλλες συνθήκες) ποθητή «ενότητα» του δικηγορικού Σώματος δεν μπορεί πλέον να αποτελεί το προκάλυμμα προωθήσεως των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των δικηγορικών εταιριών, που καραδοκούν να εξαπλωθούν στην επαρχία και να οδηγήσουν στη ζούγκλα του αθέμιτου ανταγωνισμού και στη βέβαιη εξαθλίωση τη μεγάλη μάζα των Δικηγόρων.
5.- Η αποχή θα καταλαμβάνει όσες δικηγορικές πράξεις προβλέπονται λεπτομερώς στην προηγούμενη υπ’αρ.18/10-10-2011 ανακοίνωση του Δ.Σ.Ζ., στην οποία και παραπέμπονται οι ενδιαφερόμενοι. Διαρκούσης της ανωτέρω αποχής, δεν χωρεί η χορήγηση αδειών από το Διοικ. Συμβούλιο, για τη διενέργεια κατά περίπτωση δικηγορικών πράξεων, που καλύπτονται από την εν λόγω αποχή και κατ’ απόκλιση αυτής.-
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.
(τ.Σ.Υ.)
Σπυρίδων Διον. Καλογερίας
http://skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου