ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ 1-11-2010 ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γνωρίζει αυτή την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών η ηγετική ομάδα της Ολομέλειας;

Τρέχει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η νομοπαρασκευή.

Με την παρακάτω υπ’ αρίθμ. πρωτ. Δ6Α1139937 ΕΞ2010, 25-10-2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη μελέτη και σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορούν στην πρόσβαση ή την άσκηση επαγγελμάτων. Η διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής ορίστηκε σε δυο μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης [01-11-2010]. Την απόφαση αυτή γνωστοποίησε στο Δ.Σ. του συλλόγου ο Αντιπρόεδρος κ. Δημ. Κατσαρός κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την 23-11-2010 και αποτέλεσε την βάση της πρότασής του, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα για καταγγελία της απαξιωτικής συμπεριφοράς της ηγεσίας του σώματος προς τους συναδέλφους της χώρας και κάλεσμα στους συλλόγους για επαγρύπνηση ενόψει της πλέον κρίσιμης φάσης που αντιμετωπίζει η ελεύθερη, ανεξάρτητη και μαχόμενη δικηγορία.
Μετά ταύτα, ερωτάται η ηγετική ομάδα της Ολομέλειας:



- Γνωρίζει την απόφαση αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου;



Αν ναι, γιατί την απέκρυψε από τους δικηγορικούς συλλόγους;



Αν όχι, θα συγκαλέσει τώρα Ολομέλεια, προκειμένου να διαμορφωθούν και κατατεθούν οι προτάσεις του σώματος; Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γνωρίζει και έπραξε ο,τιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση των δικηγορικών συλλόγων…



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ 352/1-11-2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ



Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010 ΤΜΗΜΑ Α’Αριθ. Πρωτ.:Δ6Α1139937 ΕΞ 2010

Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2 Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Χρ. Ανδρεοπούλου
Τηλέφωνο : 210 - 33.11.291
FAX : 210 - 32.30.829

ΘΕΜΑ : Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ειδικής Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομικών, για τη μελέτη και σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορούν στην πρόσβαση ή στην άσκηση επαγγελμάτων.



ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις

α) Του άρθρου 89 του π.δ. 284/1988 (Α΄128) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
β) Του π.δ 185/2009 (Α΄213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε ΄΄Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας΄΄……» και του π.δ. 189/2009 (Α΄ 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».γ) Του άρθρου 19 του ν.1599/86 «Σχέσεις Κράτους – Πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις» (Α΄75), όπως τροποποιήθηκε και κωδικοποιήθηκε με τις διατάξεις του ν.2690/99 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις»
(Α΄ 45).
δ) Του άρθρου 34 του ν.1914/1990 (Α’ 178), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.2346/95 (Α’220).
ε) Των άρθρων 7 & 8 του ν.3469/2006 (Α’ 131) «Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε με το αρθρ.29 του ν.3536/2007 (Α’ 42) «Ειδικές ρυθμίσεις θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής και λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης».στ) Του άρθρου 17 του ν.3205/2003 (Α΄97), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του ν.3833/2010 (Α’40) «Προστασία της εθνικής Οικονομίας- Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».
2. Την ανάγκη μελέτης και σύνταξης σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που αφορούν στην πρόσβαση ή στην άσκηση επαγγελμάτων.
ΑΔΑ : 4ΙΗ3Η-Λ3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, προκαλείται δαπάνη, για αποζημίωση του Προέδρου, των μελών και της Γραμματέως της Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα βαρύνει τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών και θα καθορισθεί με άλλη απόφασή μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


Ι.Συνιστούμε στο Υπουργείο Οικονομικών Ειδική Επιτροπή, για τη μελέτη και σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορούν στην πρόσβαση ή στην άσκηση επαγγελμάτων.



ΙΙ. Συγκροτούμε την παραπάνω Ειδική Επιτροπή και ορίζουμε τα μέλη αυτής, ως εξής:



1. Τον Μιχαήλ Βροντάκη του Εμμανουήλ, με Α.Δ.Τ ΑΖ 013007, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Στ.Ε., ως Πρόεδρο .



2. Τον Ξενοφώντα Γιαταγάνα του Αγησιλάου, με Α.Δ.Τ. Χ204431, νομικό, που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος.



3. Τον Αναστάσιο Μπάνο του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. ΑΖ627699, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ., που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος.



4.Την Χριστίνα Παπακωνσταντίνου του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. ΑΖ577475, Οικονομολόγο, επιστημονικό συνεργάτη Σ.Ο.Ε., ως μέλος.



5. Τον Φώτιο Σπαθόπουλο του Μιχαήλ, με Α.Δ.Τ. Φ372291, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, με έμμισθη εντολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ως μέλος.



6. Τη Βασιλική Κωστοπούλου του Κωνσταντίνου, με Α.Δ.Τ. Ρ102845, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος.



ΙΙΙ. Χρέη Γραμματέα της Ειδικής Επιτροπής, θα εκτελεί η Σοφία Μυκονιάτη του Βασιλείου, με Α.Δ.Τ. Μ068250, υπάλληλος με βαθμό Α’, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.



ΙV. Έργο της Ειδικής Επιτροπής είναι η μελέτη και η σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορούν στην πρόσβαση ή στην άσκηση επαγγελμάτων. V. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εκτός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών σε κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και η αποζημίωση του Προέδρου, των μελών και της Γραμματέως αυτής θα καθαρισθεί με άλλη απόφασή μας.



VI. Η διάρκεια λειτουργίας της επιτροπής ορίζεται σε δύο μήνες από την δημοσίευση της παρούσας, οπότε και θα υποβάλει το σχέδιο του νόμου, καθώς και την εισηγητική έκθεση στον Υπουργό Οικονομικών.



ΑΔΑ : 4ΙΗ3Η-ΛVII. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

http://www.spdl.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου