ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την από 5.5.2010 Αιτιολογημένη (!!) Γνώμη της απέρριψε τους προταθέντες ισχυρισμούς των Ελληνικών Αρχών και ζήτησε την κατάργηση της τήρησης των δεσμευτικών ελαχίστων ορισμένων αμοιβών για τις δραστηριότητες των Δικηγόρων, όπως ισχύουν σήμερα, μέσα σε προθεσμία 2 μηνών, που έληξε την 5.7.2010.
Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε δύο δυνατότητες. Ή να συμμορφωθεί με την άνω οδηγία και να πεί Ναι ή να διαφωνήσει λέγοντας όχι μονολεκτικά ή και αιτιολογημένα. Στη δεύτερη περίπτωση η αντιδικία αυτή θα οδηγείτο προς εκδίκαση στο ΔΕΚ, οπότε και θα κερδίζαμε σε κάθε περίπτωση ένα χρονικό διάστημα 2 χρόνων. Η Ελληνική Κυβέρνηση έμμεσα πλην σαφώς είπε Ναι με την έννοια ότι υιοθέτησε μεν τις απόψεις και απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των ΔΣ της 17.6.2010, πλην όμως παρέπεμψε στο Μνημόνιο (!!!), το οποίο βεβαίως επιβάλλει την πλήρη απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών με καταληκτική ημερομηνία αυτήν της 31.12.2010.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νέα Οδηγία, με την οποία ζητά, όπως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Ελληνική Κυβέρνηση να ενσωματώσει στο εσωτερικό δίκαιο με σχετική νομοθετική ρύθμιση την πλήρη απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών και κατάργηση των ελαχίστων ορίων δικηγορικών αμοιβών.
Μετά από αυτά ο Καστανίδης κάλεσε σε σύσκεψη στην Αθήνα τους Προέδρους Παξινό, Μανουσάκη και Λαμτζίδη. Στη θέση του Λαμτζίδη παρευρέθη ο Γ.Γ. Βαλεργάκης. Εκεί ο Καστανίδης τους προέτρεψε επιτακτικά να σταματήσουν τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις, να αποδεχθούν όλα τα παραπάνω και σε κάθε περίπτωση να φιμώσουν τις αντιδράσεις των Προέδρων των περιφερειακών Συλλόγων. Οι Παξινός και Μανουσάκης συναίνεσαν αμέσως, ο δε Παξινός είπε πως σε κάθε αντίθετη απόφαση της Ολομέλειας αυτός δεν θα την τηρήσει, διότι δε δεσμεύεται νομικά παρά μόνο ηθικά (!!!!). Ο Γ.Γ. Βαλεργάκης απλά είπε πως θα μεταφέρει τα “μαντάτα” στο Προεδρείο και ο Σύλλογός μας θα αποφασίσει στο προσεχές ΔΣ, το οποίο θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.
Σημειωτέον ο Παξινός συγκάλεσε την Ολομέλεια των Προέδρων των ΔΣ για την 19.7.2010 στην Καβάλα, στην οποία μάλιστα θα παρίσταται ο ίδιος ο Καστανίδης σε μια προσπάθειά του να ποδηγετήσει και να κάμψει με εκφοβισμούς και απειλές το φρόνημα των Προέδρων των περιφερειακών Συλλόγων, ώστε να σκύψουν το κεφάλι στο τσεκούρι της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Εντωμεταξύ, οι περιφερειακοί Σύλλογοι βρίσκονται σε αναβρασμό, έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις, εμμένοντας και ορθά στο διεκδικητικό μας πλαίσιο που ψηφίστηκε εκ νέου στην Ολομέλεια της 17.6.2010 στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή Όχι στο ΦΠΑ, Όχι στην απελευθέρωση, Όχι στο Ασφαλιστικό.
Πρόσθετα, είναι διατεθειμένοι δια των Προέδρων τους σε περίπτωση μη τήρησης της προσεχούς απόφασης Ολομέλειας από τους Παξινό, Μανουσάκη και οποιονδήποτε άλλο νενεκο Πρόεδρο να συγκαλέσουν και να συγκαλούν Ολομέλεια περιφερειακών Συλλόγων και να αποφασίζουν πλέον αυτοί για την τύχη τους.
Αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 9.7.2010 το μεσημέρι εισβάλλει το ΣΔΟΕ στα γραφεία του ΔΣΘ, πρωτοφανές γεγονός, αφού παρόμοια εισβολή ουδέποτε εγένετο μέχρι σήμερα, ούτε και επί κυβερνήσεων κατοχής και χούντας. Είναι προφανές πως ο Παπακωνσταντίνου σε μια νέα επίδειξη δύναμης και εκφοβισμού έστειλε στο Σύλλογο τους λεγεωνάριούς του !. Ο Λαμτζίδης αρκέστηκε στο να ψελλίσει 2 – 3 κουβέντες δηλώνοντας πως ο Σύλλογος δεν έχει να κρύψει τίποτε και πως υπάρχει οικονομική διαφάνεια σ’ αυτόν.
Αντί ο Λαμτζίδης να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ και με απόφασή του να καταγγείλει τους κυβερνητικούς τραμπουκισμούς, να εκδώσει δελτίο τύπου και να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου προτίμησε, μέσα στον ορυμαγδό της λαίλαπας αυτής αλλά και ενόψει του σοβαρότατου και επικείμενου ΔΣ για τη λήψη απόφασης ως προς τη θέση του ΔΣΘ στην προσεχή Ολομέλεια, να αναχωρήσει για περιοδεία στη Μέση Ανατολή και στα εμιράτα για 7 ημέρες προσκεκλημένος από Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων και Σεΐχηδες. Εκεί προφανώς περιδιαβάζοντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κέντρα διασκεδάσεως θα συσκεφθεί με τον εαυτό του και υπό τους ήχους των αμανέδων θα φρεσκάρει το μυαλό του ώστε έτοιμος να δώσει τον οσφυοκαμπτικό του αγώνα. Ο Λαμτζίδης φυγομάχησε και προτίμησε καλοκαιρινές διακοπές με την ταυτόχρονη διεύρυνση και καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών του σχέσεων. Ερήμην του, λοιπόν, θα αποφασίσει το ΔΣ αυτή τη βδομάδα για τη θέση του Συλλόγου στην Ολομέλεια της 19.7.2010, ερήμην του θα συνεχίσει το πολυβολείο του ΣΔΟΕ τους ελέγχους στα οικονομικά του Συλλόγου μας !!!. Ελπίζουμε να προλάβει κάποια πτήση από το Ντουμπάι ή τη Βηρυτό και να παρευρεθεί τουλάχιστον στην Ολομέλεια.
Καταγγέλλουμε τον Καστανίδη ως υποκριτή, προδότη και σφαγέα των Δικηγόρων και του Δικηγορικού λειτουργήματος. Καταγγέλλουμε τους Παξινό και Μανουσάκη ως άμεσους συνεργούς του, όπως και κάθε άλλον που θα τολμήσει να υιοθετήσει τις προσταγές του. Όλοι αυτοί είναι οι αρχιτέκτονες του σχεδίου αφανισμού μας, της επιστημονικής και επαγγελματικής μας ισοπέδωσης, της πλήρους απαξίωσής μας, της διάλυσης των Δικηγορικών Συλλόγων και της κατάργησης του θεσμικού μας ρόλου στην απόδοση της δικαιοσύνης.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί ανυποχώρητα αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον εκπρόσωπο της κατοχικής κυβέρνησης “Τσολάκογλου”, καθώς και τους συμβιβασμένους διαπλεκόμενους, φοβισμένους, ανάξιους, και προδότες Προέδρους που θα συνεργήσουν άμεσα κατά των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, κατά του θεσμικού μας ρόλου, κατά της αξιοπρέπειάς μας και υπέρ της πλήρους εξόντωσης και εξαφάνισής μας.
enallaktiki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου