ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

Τα νέα είναι πολλά και άσχημα και δυστυχώς συνοψίζονται σε μία μόνο φράση: Το σούβλισμα ξεκίνησε και άρχισαν να μας γυρίζουν !!!

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτον: Μας ήλθε νέα αιτιολογημένη γνώμη από την Ε.Ε. , με καταληκτική ημερομηνία στις 13.9.2010, για την εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκενστάιν (Οδηγία 2006/123 ήτοι πλέον ν.3844/2010), με την οποία μας ζητούν τα "πάντα όλα", δηλαδή την κατάργηση ελαχίστων αμοιβών, γραμματίων........

προείσπραξης, εδαφικών περιορισμών και εμποδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιρειών.

Ιδού και τα links, στα οποία θα μπορέσετε να μελετήσετε μόνοι σας αυτά που μας ζητούν (το υλικό δυστυχώς δεν το βρήκαμε στην ελληνική για να μη σας αναγκάσουμε να ξεσκονίσετε τα αγγλικά σας). .

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/services_directive_en.htm

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/services_directive/greece_en.pdf

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/services_directive/consultation_paper_en.pdf

Δεύτερον: Την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, με τους κ.κ. Παξινό, Μανουσάκη και Βαλεργάκη, γενικό γραμματέα του Δ.Σ.Θ, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα στη θέση του κ. Λαμτζίδη, με αντικείμενο συζήτησης την "απελευθέρωση" του δικηγορικού επαγγέλματος και τη στάση που θα τηρήσουν οι τρεις μεγάλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Οι κ.κ. Παξινός και Μανουσάκης έδωσαν τα "πάντα όλα" (αν κάνουμε λάθος ας υπάρξει επίσημη διάψευση και ενημέρωση γι' αυτά που συζητήθηκαν, καθώς και τοποθέτηση των Προέδρων ΔΣΑ και ΔΣΠ για την "απελευθέρωση") με αντάλλαγμα τη διατήρηση των γραμματίων προείσπραξης δηλαδή των "τεκμηρίων αμοιβής" , επί των οποίων θα φορολογούμεθα και θα πληρώνουμε ΦΠΑ, ενώ ο κ. Βαλεργάκης επιφυλάχθηκε για να αποφασίσει το Δ.Σ. του Συλλόγου του.

Μάλιστα στη συνάντηση αυτή ο κ. Παξινός ξεκαθάρισε ότι, αν στην Ολομέλεια που θα γίνει αποφασιστούν κινητοποιήσεις από τους "απείθαρχους" συλλόγους, ο Δ.Σ.Α. δεν θα ακολουθήσει διότι η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι "δεσμευτική", δηλαδή ξανά - μανά και παλιά μας τέχνη "κόσκινο".... .

Τρίτον: Ηδη εστάλη πρόσκληση από τον κ. Παξινό για σύγκληση Ολομέλειας των Προέδρων τη Δευτέρα, 19.7.2010 με θέμα "την απελευθέρωση" (προσοχή όχι τη μη απελευθέρωση) του επαγγέλματος μας, στην οποία, όπως αναγράφεται, θα παρίσταται και ο κ. Καστανίδης!!!

Και ο τόπος σύγκλησης της Ολομέλειας ποιός είναι; Μα η Καβάλα, δηλάδή όσο πιο μακριά από την Αθήνα γίνεται, διότι προφανώς οι κ.κ. Παξινός και Μανουσάκης δεν επιθυμούν να πάρουν και πολύ είδηση του τι παίζεται οι 23.000 (όπως ισχυρίζεται ο κ. Παξινός) της Αθήνας και οι 1800 δικηγόροι του Πειραιά!

Τέταρτον: Για όποιον δεν "συνεργάζεται" υπάρχει το μαστίγιο και ο διασυρμός!

Ετσι επειδή ο Δ.Σ.Θ δεν μπήκε (τουλάχιστον αμέσως) στην παρέα των "προθύμων" μπήκε στο "στόχαστρο" και ο φιλοδικηγόρος Υπουργός, κ. Καστανίδης του έστειλε το ....ΣΔΟΕ (!!!!) (βλέπετε σχετικό άρθρο εδώ), πρακτική που συνηθίζεται τώρα τελευταία προς συνετισμό των απείθαρχων συνδικαλιστών, καθώς μόλις πριν δέκα ημέρες έγινε "ντου" των αδιάφθορων και στην ΠΝΟ!!! (βλέπετε σχετικό άρθρο εδώ)

Και το μεγάλο πρόβλημα ξέρετε ποιό είναι κατά την άποψη μας; Οτι ο κ. Λαμτζίδης δεν βγήκε να καταγγείλει ευθαρσώς την πραγματική αιτία του "ντου" στα ΜΜΕ και ψέλισε διάφορα περί καθαρού ουρανού που αστραπές δεν φοβάται, και βεβαίως το ότι και οι υπόλοιποι σύλλογοι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) κρατούν την ίδια στάση και κάνουν τα "παγόνια"!!!!

Για όλα αυτά λοιπόν εμείς επαναλάμβάνουμε : Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας!!! Και επειδή στην περίπτωση μας άρχισε ήδη το σούβλισμα, μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τη στάση μας, αν βεβαίως επιθυμούμε να τη γλιτώσουμε;
www.skoyzekaifilonos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου