ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΞΙΝΟΥ

Ο στόχος ανέκαθεν αυτών που μερικοί εύκολα χαρακτήρισαν "αντάρτες" ή "παρασυναγωγή" ήταν ακριβώς να αφυπνίσουν τους καθεύδοντες ή παραπληροφορούμενους, προκειμένου να υπάρξει συνολική και ενιαία αντιμετώπιση της λαίλαπας των μέτρων. Με την εσωτερική μας αντιπαράθεση χάσαμε χρόνο άνω του μηνός για την ορθή χάραξη του τρόπου αντίδρασης και των μέσων που ενιαία οι δικηγορικοί σύλλογοι έπρεπε να ακολουθήσουν και αναλωθήκαμε σε κόντρες, ανοίκειους χαρακτηρισμούς και κατακερματισμό των αποχών μας, ενώ κρύβαμε το πρόβλημα πάλι κάτω από το χαλί, περιμένοντας το αναπόφευκτα μοιραίο και νομίζοντας ότι ο απο μηχανής θεός θα μας σώσει..
Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, του οποίου θεωρώ, ότι όλοι οι πρόεδροι, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την αγωνιστικότητα σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν, είχε την ατυχία να ενημερώνεται και να πείθεται προφανώς από κογκλάβιο που αλοιθώριζε θετικά προς μεγάλο μέρος των επερχόμενων μέτρων, θεωρώντας (οι παραπάνω) ότι δεν εθίγοντο από αυτά ή τους έθιγαν μόνομέρος από αυτά. Περαιτέρω ο κύκλος των "ειδημόνων" που τον περιβάλει, τον ενημερώνει και τον συμβουλεύει, μέχρι σήμερα κατέληξε σε τραγικές εκτιμήσεις και επομένως και ο τρόπος αντίδρασης κατακερματίστηκε, έμεινε ανοργάνωτος, χωρίς σαφή συνδικασιστικό στόχο και το κυριότερο με ανεπαρκή αρμόδια ενημέρωση των λοιπών προέδρων, αλλά και με μία θλιβερή συντονιστική.
Η σημερινή επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας αποδεικνύει ότι πλέον "τα πέπλα έπεσαν", οι διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των συμβούλων και παρασυμβούλων αλλά και των ανευθυνουπέυθυνων κυβερνητικών, είτε αναιρέθηκαν είτε η ένταση τους μειώθηκε και το πρόβλημα, που μερικοί έχοντας διαφορετικές εκτιμήσεις είχαμε διαβλέψει, ήρθε πλέον στην επιφάνεια. Δεν είναι αργά, Και τώρα ακόμα την υστάτη ώρα οι σύλλογοι ενωμένοι και με συντονισμένες κινητοποιήσεις αλλά και ηγεσία που ακούει και εκφράζει την πλειοψηφία, μπορούμε να ανατρέψουμε τα επερχόμενα μέτρα. Τρόποι και μέθοδοι υπάρχουν. Ειδικοί εκτός του ΔΣΑ επίσης υπάρχουν και έχουν να εισφέρουν προβληματισμό, εκτίμηση και λύσεις. Ο αντίπαλος είναι απέναντι και όχι μέσα στο χώρο μας.
Την συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων, η πρωτοβουλία που εκφράζεται δια της επιστολής του κ. Παξινού μας βρίσκει όχι μόνο σύμφωνους, αλλά μας εκφράζει απόλυτα και πολλούς μας δικαιώνει..
Την Πέμπτη 17-06-2010 θα πρέπει να κάνουμε την πλέον ουσιαστική ολομέλεια, να παραδεχθούμε αλήθειες,να αναγνωρίσουμε λάθη στις εκτιμήσεις και στην μέχρι σήμερα πρακτική μας και ενωμένοι να διαγνώσουμε τον κοινό αντίπαλο και να αντιδράσουμε συντονισμένα. Τα μπορούμε όλα, αν θέλουμε.
Δημήτρης Π. Στεφανίδης Πρόεδρος του ΔΣ Φλώρινας (του μικρού και επαρχιακού Συλλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου