ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΞΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.ΧΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Χίος, 14-6-2010

Προς τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Συνάδελφοι,

Με σημερινή του ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του ΔΣΑ (www.dsa.gr) ο κ. Παξινός επιχειρεί πλήρη αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης του και υιοθετεί τις θέσεις της πλειοψηφίας της Ολομέλειας. Η μεταβολή αυτή επιχειρείται 3 ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 17-6-2010 στη Θεσσαλονίκη και με δεδομένη τη διαμορφωμένη άποψη μεταξύ των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο, ασχέτως των λόγων.......

για τους οποίους συντελείται, αποτελεί δικαίωση τόσο των θέσεών, όσο και των κινητοποιήσεών που οργάνωσαν με τεράστιες θυσίες οι μαχόμενοι δικηγόροι των περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων.

Στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η διασαφήνιση των θέσεών μας και ο σχεδιασμός των κινητοποιήσεων ώστε να μην αιφνιδιαστούμε από νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και η πλήρη ενημέρωση μας για τη λειτουργία των επιτροπών που έχει ορίσει η Ολομέλεια και συνδιαλέγονται με Υπουργεία, καθώς και η οργάνωση γραφείου τύπου.

Ακόμη, σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το εκδοτικό συγκρότημα Λαμπράκη http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231048643) προαναγγέλλεται η αναβολή έκδοσης των εγκυκλίων περί επιβολής του Φ.Π.Α. για το Σεπτέμβρη, δήθεν λόγω φόρτου εργασίας. Αγνοούμε τον πραγματικό λόγο που οδήγησε σε αυτή την αναβολή, αφού είναι διαπιστωμένο ότι η παρούσα κυβέρνηση, όταν το επιθυμεί, λαμβάνει μέτρα μέσα σε μία νύκτα!

Ασχέτως αν η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια κάποιας διαπραγμάτευσης, διαφαίνεται και από αυτή την εξέλιξη ότι οι κινητοποιήσεις μας πιάνουν τόπο και επανακαθορίζουν το πλαίσιο της μελλοντικής διαπραγμάτευσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΧ

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου